X

Kereső


Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. 4/A Fedett Jégcsarnok
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség


BAUER Inline Bajnokság női döntőn szerepelt női csapatunk

2023.06.24.

Június 24-én rendezték meg a női inline bajnokság döntőjét, amire második kiemeltként jutottunk be. Nagy izgalommal vártuk ezt a napot. Sajnos az utolsó pillanatban több kulcsfontosságú játékosunk is kiesett betegség miatt, köztük a kapusunk is, emiatt egy mezőnyjátékosunknak kellett beállni a kapuba.

Az elődöntőben a MAC csapatával mérkőztünk meg. Az első gólt mi szereztük Kőhalmi Júlia révén rögtön az első percben, de sajnos ez után több védelmi hibát is elkövettünk és ezt kihasználta az ellenfelünk. 4:1-ről ugyan visszajöttünk a meccsbe, de egyenlíteni nem sikerült. Az mondjuk megsüvegelendő, hogy a második félidőt 2:0-ra nyertük Horváth Júlia és Takács Dorottya góljaival. Így a harmadik helyért a Lizards ellen küzdhettünk meg.

A bronzmeccsen a Lizards ellen nem úgy kezdtünk ahogy szerettünk volna, már az első percben ég védelmi hibát kihasznált az ellenfelünk és betalált a kapunkba. Az első félidőben még megvolt a remény hiszem 2:1-re felzárkóztunk Fullár Emma remek góljával, de sajnos ez is kevés volt. Nem úgy játszottunk ahogy tudunk, fejben meg voltunk zavarodva, sorra követtük el a hibákat. Lizards csapata 5:1-re nyert, így megszerezték a harmadikat helyet.

A tornát a MAC Marilyn együttese nyerte, miután a döntőben 3:2-re nyert az Angels gárdája ellen.

Csergő István edzőnk véleménye: "A lehetőség kapujában voltunk. Nem sikerült, mert nincs benne tapasztalatunk. Nagy teher egy érem megszerzése, itt már minden hibának  , és ez görcsössé teszi a játékot, állandóan jelen van egyfajta félelem.  Amitől félünk, az általában bekövetkezik, sajnos most is így történt. Jövőre már könnyebb lesz, szereztünk tapasztalatot. Addig fejben megerősödünk.

Panaszra, elkeseredésre nincs okunk, nagyon jó évadot teljesítettünk, sokan a nulláról kezdték. Mostanra már a csapat összes tagjával tudunk élvezhető mérkőzést játszani. Most egy rövid pihenő következik, amely alatt természetesen lesznek felzárkóztató edzések fakultatív jelleggel, aztán augusztustól nagy levegőt veszünk és belemerülünk a kemény munkába. Mindenkinek jó vakációt kívánok! "

Angels - Rampage Women's Hockey 4:2
MAC Marilyn    - FTC-Telekom 5:4
Szombathelyi Pinkvinek - MAC Marilyn 3:4
Rampage Women's Hockey    - FTC-Telekom 3:5
Lizards    - Szombathelyi Pinkvinek 5:1
Angels - MAC Marilyn 2:3

A végeredmény:
1. MAC Marilyn
2. Angels Női
3. Lizards
4. Szombathelyi Pinkvinek
5. FTC-Telekom
6. Rampage Women's Hockey

Fotók: Magyar Jégkorong Szövetség