-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Bemutatkozás az RLS2 ligában

2019.05.18.Bemutatkozás az RLS2 ligában

A 2019-es szezonban újítást vezetett be az ISHA, és már a Regionalliga Süd csoportban is lehetőséget ad az öregfiúk korosztálynak és az amatőr játékosoknak is, hogy megmérettessék magukat inline bajnokságban, amit RLS2-nek neveztek el. Ebben a kategóriában idén 4 csapat részvételével zajlanak a küzdelmek.
A 2x12 perces félidőből álló mérkőzéseken testjáték nem megengedett, így a gyorsaság és technikai tudás dominál.
A bemutatkozó fordulót éppen Szombathelyen rendezték május 18-án.

Szombathelyi Pingvinek - ISV Tigers Stegersbach 4  5:2 (2:0, 3:2)
Kezdésként a Tigers 4-es csapat ellen mérkőztünk meg. Remekül kezdtünk, a második percben már gólt szereztünk Köves Marci révén (1:0). Ezután a mezőnyjáték dominált, mindkét oldalon akadtak lehetőséget, de a kapusok a helyükön voltak. Nálunk László Levente védett. A félidő vége előtt megdupláztuk az előnyt, Göncz Szabolcs lőtt okos gólt Varga Árpád passzából (2:0).
A második játékrész 2. percében György-Mózes Áron zseniális hát mögötti passzával Göncz Szabolcs lépett ki, és megszerezte a második gólját (3:0). Középkezdésből szépített az ellenfél (3:1), de másfél perc múlva ismét Köves Marci szerzett gólt Pálmai Attila átadásából (4:1). A 17. percben -a sormintát követve- Göncz Szabolcs következett, ezúttal Faragó Jonatán asszisztját váltotta gólra. A Tigers még ugyanebben a percben szépített (5:2). A hátralévő időben már nem esett több gól, így jól sikerült a bemutatkozásunk.
Gólszerzőink: Göncz Szabolcs (3), Köves Márton (2)

Szombathelyi Pingvinek - ESV Leibnitz  5:5 (2:2, 3:3)
Hasonlóan az előző találkozóhoz, másfél perc után Köves Marci révén megszereztük a vezetést. A következő 6 percben mezőnyjáték volt a jellemző, majd némileg váratlanul a 9. és a 10. percben gól szerzett a Leibnitz csapata (1:2), amire a játékrész végén Göncz Szabolcsnak volt mág "válasza", így döntetlennel vonultak a csapatok szünetre (2:2).
Nem indult jól a második félidő, emberhátrányba kerültünk a 13. percben, amit az ellenfél fél percen belül kihasznált (2:3). A 15. percben Pálmai Attila átadásából Varga Árpád góljával ismét egyenlő volt az állás (3:3). A 18. percben egy-egy találat esett mindkét oldalon, nálunk ismét Göncz Szabolcs volt eredményes (4:4), majd ugyanez megismétlődött a 21-22. percekben. A mi találatunkat a Göncz - Köves duó hozta össze, utóbbi adta a gólpasszt. A mérkőzés legvégén még akadt egy óriási gólszerzési lehetőségünk, amit nem sikerült értékesíteni, így döntetlen maradt az eredmény (5:5).  
Gólszerzőink: Göncz Szabolcs (3), Köves Márton, Varga Árpád

Szombathelyi Pingvinek - Horobek Fcele  4:2 (3:2, 1:0)
Ez a találkozó nem indult jól, ugyanis a 3. percben a szlovén csapat szerzett vezetést (0:1). Ezután rendeztük a sorainkat, és a 6. perc elején Németh Gergő révén egyenlítettünk (1:1). 2 perccel később Köves Marci saját térfeléről elengedett lövésébe Mazzag Péter piszkált bele, ami enyhén iránytváltoztatott, és ez pont elég volt arra, hogy a Horobek kapusa ne tudja megfogni (2:1). 1 perc múlva ismét Németh Gergő volt eredményes Varga Árpád gólpasszából (3:1). Fél perc múlva szépített a szívósan küzdő ellenfél, így 3:2-es Pingvin vezetéssel vonultak a csapatok pihenőre.
A második játékrész első percének végén ezúttal Varga Árpád volt eredményes Németh Gergő asszisztjából (4:2). A mérkőzés ezen szakaszban már kiütközött a fáradtság a csapatokon, ezért ebben a félidőben több gól már nem esett, így két gólos győzelmet arattak a Szombathelyi Pingvinek (4:2).  
Gólszerzőink: Németh Gergő (2), Mazzag Péter, Varga Árpád

A mieink tehát jól mutatkoztak be az RLS2 bajnokságban, és veretlenül a nap győztesei lettek. Legközelebb június 1-én lépnek pályára a mieink Stegersbachban a Leibnitz és a Tigers ellen.

A játéknap további mérkőzésein:
ESV Leibnitz - Horobek Fcele  4:4 (1:2, 3:2)
ISV Tigers Stegersbach 4 - Horobek Fcele 0:6 (0:3, 0:3)
ISV Tigers Stegersbach 4 - ESV Leibnitz  8:10 (5:4, 3:6)

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar