-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Bronzérem az RLS ligából

2018.07.14.Bronzérem az RLS ligából

A döntőbe jutásért:
Szombathelyi Pingvinek - Stegersbach Tigers 3  büntetők után  6 : 7 (2:3, 4:3, 0:0, 0:1)

A fiúk dolgát nehezítette a változékony időjárás és a betonos pálya is, azonban hamar alkalmazkodtak a kedvezőtlen körülményekhez és már a 22. másodpercben megszerezték a vezetést Sipos Laci góljával. A második perc közepén sikerült emberelőnybe kerülni, azonban ezt nem tudta a csapat gólra váltani. Ezzel szemben az ötödik perc igencsak gólgazdag volt, sajnos azonban az ellenfél javára. Először egy szerencsétlenül pattant labda került a szombathelyi kapuba, majd fél perccel később egy emberhátrányos gólt kaptak a szombathelyiek.
A hetedik percben azonban kiderült, hogy nemcsak a Stegersbach tudja kihasználni emberelőnyös helyzetét, hanem a Pingvinek is, pontosabban Zelevics Gergő, aki Sipos Laci átadásából talált a kapuba.
2-2-es állásnál igencsak megnehezítette a csapat dolgát, hogy Singer Erik ötperces kiállítást kapott térdhasználat miatt, majd nem sokkal később Szántó Olivér is követte őt a büntetőpadra. Bár hősiesen küzdött a csapat kettős emberhátrányban, és Sipos Palitól is bravúros védéseket láthatott a közönség, végül sikerült gólt lőnie a Tigersnek. Ezek után a félidő végén az állás 3-2 volt a Tigers javára.
A második félidőt még emberhátrányban kezdték a Pingvinek, az ellenfélnek azonban csak később, a 17. percben sikerült betalálni a kapuba. Erre szinte azonnal rákontrázott a szombathelyi csapat és a hosszú kiállítás után visszatérő Singer Erik megszerezte a csapat harmadik gólját. Úgy tűnt, ez új lendületet adott a játékosoknak és megszületett a negyedik, illetve ötödik gól is, Tóth Zsolt és Szántó Olivér remek játékának köszönhetően.
Az ellenfél elszántan küzdött, hogy ha már a sima győzelemről le is kell mondaniuk, legalább egy döntetlent sikerüljön kicsikarniuk és sajnos a mérkőzés utolsó másodperceiben kiegyenlítettek.
A rendes játékidőt egy roppant gyors iramú, ellenben gól nélküli hosszabbítás követte, így büntetőlövésekre került sor. A Pingvinek csapatából egyedül Singer Márknak sikerült betalálni az ellenfél kapujába, míg a Tigers 3 két büntetőt is értékesített, így a meccset a stegersbachi csapat nyerte.
Az eredmény ellenére rendkívül izgalmas és élvezetes mérkőzést láthattak a meccsre kilátogató nézők, és éppen csak egy hajszálon múlott a szombathelyi győzelem.

A bronz mérkőzésen:
Szombathelyi Pingvinek - Stegersbach Tigers 2   14 : 6 (7:3, 7:3)

A harmadik helyért folytatott küzdelemben a Stegrsbach Tigers 2. csapatával mérkőztek meg a Szombathelyi Pingvinek felnőtt játékosai.
A szoros elődöntő után ez a mérkőzés könnyebbnek bizonyult, amit mi sem mutat jobban mint, hogy négy percen belül négy gólt is szereztek a fiúk. A góllövők Singer Erik (kétszer is), Zelevics Gergő és Csergő István voltak.
Az ellenfélnek csak a negyedik perc végén sikerült a hálóba találni, sikerüknek azonban nem sokáig örülhettek, hiszen Zelevics Gergő rövid időn belül kétszer is bevette az ellenfél kapuját.
Az ellenfél szépítő góljára sem kellett sokat várni, utána azonban csak a félidő végén láthattunk újra találatot mindkét féltől. A Pingvinek gólszerzője Tóth Zsolt volt.
Így a félidő végén 7-3-ra vezetett a szombathelyi csapat.
A második játékrészben Galambos Benjámin is lehetőséget kapott, hogy megmutassa kapustudását, és igen derekasan helytállt.
Ebben a félidőben sem váratott magára sokat a gól, hiszen a meccs gólfelelőse, Zelevics Gergő akcióba lépett és Singer Márk átadásából a kapuba talált.
A 18. perc végén Gergő ötperces kiállítást kapott, és az emberhátrányban töltött percek sajnos meghozták eredményüket: rövid időn belül két gólt is begyűjtött a csapat. Közben azonban Singer Eriknek is sikerült betalálni az ellenfél kapujába. Singer Márk és Zelevics Gergő gondoskodtak róla, hogy ne kelljen sokat várni a következő gólokra, valamint a gólgazdag befejezést is a Singer testvéreknek és Gergőnek köszönhették a vasiak. A végeredmény 14-6 lett a Pingvinek javára.

A döntő végeredménye:

1. HC Hartberg
2. Stegersbach Tigers 3
3. Szombathelyi Pingvinek JK
4. Stegersbach Tigers 2


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar