X

Kereső


Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. 4/A Fedett Jégcsarnok
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség


Ezüst éremmel tértünk haza a Worm Inline Hockey Kupáról

2021.06.14.

Június 13-án Dunaújváros adott otthont a Worm Angels rendezésű inline kupának, ahova klubunk is benevezett, hogy a szokásos éves osztrák ISHA bajnokság elmaradt mérkőzései helyett legyen lehetőségünk versenyezni. Egy jól szervezett tornán vehettünk részt Dunaújvárosban, ahol a jégcsarnok pályájára raktak inline borítást.
A tornára összesen 7 csapat jelentkezett, a rendező Worm Angels, a Hokibírók, a Szeged, a White Sharks, a Győr, a Debrecen és a mieink mérkőztek meg egymással. 1x15 perces játékidejű mérkőzéseken mindenki játszott mindenkivel, ezek után a 3-4. helyezettek a bronzért, az első két helyezett pedig az aranyéremért játszott.
Egy megfiatalított, U18-as játékosokkal kiegészített gárdával érkeztünk a megmérettetésre, de természetesen a rutin sem hiányzott a csapatból Csergő István, Kovács András és Zelevics Ferenc személyében, utóbbi ráadásul egy sorban léphetett pályára az immár felnőtt korú fiával, Gergővel. 

Pingvinek - Worm Angels 3-1
Az első összecsapást a rendező hazaiak ellen vívtuk. Az első támadásunkból meg is szereztük a vezetést: Pálmai Bálint nagyszerű indításával kezdődött, Zelevics Gergő lőtte rá a térfél közepéről, a kipattanót pedig Petényi Robi piszkálta be közelről (1-0). A következő pillanatokban is mi irányítottuk a játékot, több nagy lehetőséget is kialakítottunk. A 9. percig kellett várni a következő gólunkra: Zelevics Gergő lépett ki egy koronggal, a kimaradó ziccer után a kapu mellől "cimbalom szögből" ütötte be a Pingvinek második gólját (2-0). A középkezdés után a hazaiak szépen kijátszották a védelmünket, és közelről szépítettek (2-1). A 10. percben Tárczy Botond csípett el egy korongot a térfelünk közepén, majd végigszáguldva a pályán remekbe szabott gólt szerzett közelről (3-1). A hátralévő időben is mi irányítottunk, de nem sikerült több gólt ütnünk már, így maradt a két gólos előny. Jól kezdtük tehát a tornát, győzelemmel mutatkoztunk be.
Gólszerzők: Petényi Róbert, Zelevics Gergő, Tárczy Botond

Pingvinek - Debrecen 3-1
Singer Erik szerzett vezetést a mieinknek: a félpályánál szerezte meg a korongot a csatárunk, egy az egyben megverte a védőjét, majd a kapus mellett elhúzva fonákkal tette fel a korongot a kapuvas alá. Az ellenfél nem sokkal ezután kiegyenlített, így izgalmas meccs kerekedett az összecsapásból (1-1). 4 perccel a vége előtt Pálmai Bálint csent el egy korongot a hátvédektől, végigvitte az ellenfél térfelén és remekül kilőtte a felső sarkot közelről (2-1). Továbbra is nyílt volt a találkozó, a Debrecen megpróbált egyenlíteni. A vége előtt nem sokkal Zelevics Gergő alakított ki egy helyzetet, majd a kapu előtt passzolt Németh Áronnak, aki az utolsó másodpercekben közelről állította be a végeredményt (3-1).
Gólszerzők: Singer Erik, Pálmai Bálint, Németh Áron

Pingvinek - Szeged 5-1
Rögtön az első pillanattól kezdve támadólag léptünk fel, sorban alakítottuk ki a helyzeteket, de a szegedi kapus jól hatástalanította a jobbnál jobb lehetőségeinket. A jég 4 perc után tört meg, amikor Németh Áron szlalomozott végig a pályán látványosan, és lőtte ki a hosszú felső sarkot (1-0). A gólt követően emberhátrányba kerültünk, amit gólra váltott az ellenfél. A kapunk elé beadott korongot ütötték be közelről (1-1). Ez a találat nem törte meg a mieinket, továbbra is lendületben maradtunk, és nem is kellett sokat várni a következő gólra. A középpályán Csergő István készítette le a korongot Németh Áronnak, ő egyből a kapu előtt helyezkedő Tárczy Botondnak lőtte be azt, aki amolyan NHL-es módra rakta bele az ütőjét, a korong pedig irányt változtatva védhetetlenül csapódott a hálóba (2-1). A következő támadásból újabb csodálatos gólt szereztünk: ezúttal Kovács András varázsolta oda a pakkot a védők mögé belépő Tárczy Botond elé, aki közelről kilőtte a rövid felső sarkot (3-1). 
A 10. percben Singer Márk cselezte be magát a Szeged kapuja elé, ott önzetlenül tálalt a hosszú oldalon helyezkedő Benkő István elé, aki közelről lőtte be a játékszert az ellenfél hálójába (4-1). Másfél perccel a vége előtt Zelevics Gergő a szegedi kapu mögül visszakanyarodva fonákkal ütötte be a korongot (5-1). Megérdemelten nyertünk, parádésan, igazi csapatjátékot bemutatva játszottunk ezen a találkozón. 
Gólszerzők: Tárczy Botond 2, Németh Áron, Benkő István, Zelevics Gergő.

Hokibírók - Pingvinek 1-0 
Az összecsapás tétje a csoportelsőség volt. Ennek megfelelően óvatosan kezdtek a csapatok. Főként mezőnyjátékot láthattunk, az ellenfél uralta a találkozót, mi gyors kontrákra rendezkedtünk be. Egyik csapat sem tudott gólt szerezni, mi is jól megoldottuk a védekezésünket, szükség esetén pedig kapusunk, Galambos Benjamin védett magabiztosan. A 11. percben egy kimaradt hatalmas ziccert követően az ellenfélnek sikerült bejuttatnia a játékszert a védőink mögé, és az ott helyezkedő csatár közelről belőtte a Hokibírók vezető találatát (1-0). A gól után mindent megpróbáltunk, de a jobbnál jobb lehetőségeinket hatástalanította az ellenfél hálóőre. Egy perccel a vége előtt egy jogos kiállítást is megítéltek ellenünk, amit végig hajtottunk, 3:4 ellen volt is lehetőségünk gólt szerezni, de nem tudtuk beütni az egyenlítést. 
Hatalmas küzdelemben minimális gólkülönbséggel maradtunk alul a veretlenek csatájában.

Pingvinek-Győr 7-0
Kicsit nehezen indult a meccs, körülményesek és pontatlanok voltunk az elején, majd fokozatosan magunkra találtunk. A 2. percben Zelevics Gergő cselezte magát tisztára, és vágta be a kapu jobb oldalába a játékszert, az asszisztot Pálmai Bálint jegyezte (1-0). A következő percekben meddő mezőnyfölényben játszottunk, nem sikerült gólt szerezni. Az 6. percben Zelevics Gergő szenzációs mozdulattal húzott vissza egy korongot a Győr kapuja mögül pont Csergő István elé, aki higgadtan a kapu hosszú oldalába lőtte azt (2-0). Továbbra is futószalagon érkeztek a lehetőségeink, de a kapu előtt elügyetlenkedtük őket. A 11. perc elején egy szép szóló végén ismét Zelevics Gergő csöngetett be (3-0), majd a középkezdést követően egy újabb egyéni akció során fonákkal is betalált (4-0). Nem sokkal a bedobás után Németh Áron szerzett meg egy korongot, amit ezúttal ő vitt végig, és a hosszú sarokba emelve lőtte be a csapatunk újabb gólját (5-0). Vérszemet kaptunk, továbbra is űztük az ellenfelünket, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket. 1:16-tal a vége előtt újabb Németh Áron gólnak örülhettünk, újabb egyéni akciót fejezett be sikerrel (6-0). A végére teljesen széteső ellenfélnek Singer Márk adta meg a kegyelemdöfést, aki addig-addig cselezgetett a Győr kapuja előtt, amíg be tudta lőni a fekvő hálóőrük felett a pakkot, kialakítva a végeredményt (7-0). 
A gyengébb kezdés után felpörögtünk, és szépen lassan felőröltük ellenfelünket.
Gólszerzők: Zelevics Gergő 3, Németh Áron 2, Csergő István, Singer Erik

Pingvinek - White Sharks 2-1
Mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, itt is ott is akadtak lehetőségek. Nálunk Galambos Benjamin stabilan őrizte a kapunkat, a másik oldalon Kovács Andrásnak akadt egy nagy helyzete. A 4. percben emberhátrányba kerültünk, amit a Pálmai Bálint - Singer Márk - Zelevics Gergő triónk remekül oldott meg, az ellenfél lövésig sem jutott el. Miután kiegészültünk, Singer Erik előtt adódott egy ajtó-ablak helyzet, de ez sajnos kimaradt. Továbbra is mezőnyben folyt a játék, egészen a 11. percig, amikor is egy rendkívül szerencsétlen gólt kaptunk: négy ütőnkön pattogott keresztül a játékszer, a White Sharks csatára pedig közelről bevágta azt (0-1). Az utolsó percekben egy lapra tettünk fel mindent, rengeteg helyzetünk volt, szinte egykapuztunk. A 1:30-cal a vége előtt egy szerencsés góllal egyenlítettünk: kettő az egyben léptünk ki, Zelevics Gergő visszapattanó lövése pedig a visszakorcsolyázó védő korcsolyájáról pattant be a White Sharks kapujába (1-1). Az ellenfélnek nem volt jó a döntetlen a döntőbe jutáshoz, így lehozták a kapust a végén. Nagy volt a nyomás, de egy Pálmai Bálint által elcsent koronggal Németh Áron indította Singer Eriket, aki 10 másodperccel a vége előtt beütötte a csapatot a kupa döntőjébe (2-1).
Gólszerzők: Zelevics Gergő, Singer Erik.

A döntőben:
Hokibírók - Pingvinek 4-3
A döntő játékideje 2x15 perc volt, ennyi időnk maradt visszavágni a csoportmérkőzés során elszenvedett vereségért. 
Nem indult jól a találkozó, az 1. percben gólt kaptunk: az egyik elcsúszó védőnk mellett vitte rá az ellenfél csatára a kapusunkra, és higgadtan megszerezte az első találatukat.  A következő percek számunkra főleg a védekezésről szóltak, beszorítottak minket, akadt egy-két meleg pillanat a kapunk előtt. A 4. percben aztán ismét tehetetlenek voltunk, a Hokibíróknak sikerült bejuttatniuk a korongot a kapunk elé, és közelről be tudták piszkálni a hálónkba a játékszert (2-0). A 10. perc végén Zelevics Gergő támadott le a vendégek térfelén, sikerült elvennie a korongot, majd a kapu mögül visszahúzva gyönyörű gólt szerzett (2-1). 1:40-nel az első félidő vége előtt Németh Áron lépett ki remekül, de a hatalmas ziccerét nagy bravúrral védte a Hokibírók kapusa. Nem sokkal ezután emberhátrányba kerültünk, ezt bravúrral kivédekeztük, így a szünetig már nem esett több gól (2-1).
A második játékrész elején kiegyenlített játék folyt, az ellenfél az eredmény megtartására törekedett, a mieink pedig nem találták meg a rést a védelmükön. Keményedett a küzdelem, a 22. percben emberelőnybe kerültünk, de a Hokibírók együttese rutinosan védekezve kivédekezte a hátrányukat. A 24. percben egy lepattanó lövést Tárczy Botond tett a kapu előtt helyezkedő Németh Áron elé, akinek az első fonákos lövése még kipattant, de valahogy sikerült a kapus mellett betuszkolnia másodikra (2-2). Ezt a gólt nehezen viselte az ellenfél csapata, ezután lökdösődés alakult ki a Hokibírók kapuja előtt. 
A folytatásban mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de sajnos a következő gólt ismét az ellenfél szerezte a 25. percben: szépen kijátszott helyzet után középről találtak be (3-2). A 26. percben már ismét kettővel vezettek, egy középpályáról elvállalt lövésük talált a kapunkba (4-2). Elég nehéz helyzetbe kerültünk, de nem adtuk fel. A 28. percben szerzett Németh Áron góllal közelebb tudtunk jönni, és ismét nyílttá tudtuk tenni a találkozót (4-3). Olyannyira, hogy 40 másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, és a kapus lehozatallal 5 a 3 ellen támadhattunk. Hihetetlen izgalmasra sikeredett a hátralévő idő, de nem sikerült begyötörni az egyenlítést, így be kellett érnünk az ezüst éremmel.
Óriási küzdelemben maradtunk alul. Fájó a vereség, de emelt fővel veszítettünk! 
Gólszerzőink: Németh Áron 2, Zelevics Gergő

Benkő István játékos-edzőnk így értékelte a látottakat: "Felemás érzelmekkel zártuk ezt a mai napot a döntőben elszenvedett vereség miatt. Sajnos a két napos terhelés, amit a csapat gerincét adó játékosaink kaptak, kicsit enerválttá tett minket a nap végére. Ugyanakkor azt gondolom, hogy szép jövő elé nézünk az Inline világában is, több fiatalunknak is sikerült letenni névjegyét, mind erő és játéktudás, mind pedig a szív és a küzdeni akarás terén is. Úgy gondolom nincs okunk szomorkodni, mindenki kitette a pályára az általa adható maximumot. Jó volt látni, ahogy Áron csapatkapitányként vezér volt, vagy ahogy Gergő a tőle megszokott magabiztossággal lőtte a gólokat elől, Bálint és Galambos Benó abszolút érett döntéseket hozva irányított hátul. A nap abszolút meglepetés embere pedig Tárczy Boti volt, aki elmúlt időszakban elvégzett munkájának köszönhetően első felnőtt meccsein gólokkal tudott bemutatkozni. Nem kérdés, hogy egy kis munkával és rutinnal a jövőben aranyra fogjuk cserélni az ezüstöt. Gratulálok az egész csapatnak az eredményhez!"

A bronzmérkőzésen: Debrecen - White Sharks 8-5
A torna legjobb csatárának Zelevics Gergőt választották. 

A végeredmény:
1) Hokibírók
2) SZOMBATHELYI PINGVINEK
3) Debrecen
4) White Sharks

A csapat tagjai: Galambos Benjamin - Petényi Róbert, Pálmai Bálint, Zelevics Ferenc, Zelevics Gergő - Csergő István, Németh Áron, Tárczy Botond, Kovács András - Benkő Isván, Singer Erik

A remek fotókat köszönjük Ihász Martinnak.

Ezüst éremmel tértünk haza a Worm Inline Hockey Kupáról

Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
X

Kereső


Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar