Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Ezüstös Pingvinek

2016.08.07.

Ezüstös Pingvinek

Szombathely Pingvinek - HCD Wien 4:6 (1:3; 3:3)

Az első percekben mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, a csapatok felváltva foglalkoztatták az ellenfél kapusát. Az 5. percben egy eladott labdával tört kapura Wukitsevits, és hidegvérrel értékesítette a elehetőséget (0-1). A következő percekben a kezdéshez hasonló forgatókönyv szerint folytatódott a találkozó, nagy iramú mérkőzést láthatott a közönség. A 10. percben egy buli utáni szerencsés találattal növelte kettőre előnyét a vendég csapat, Gamel lövése Sipos Palin megpattanva kötött ki a kapuban (0-2). A 11. percben egy szabálytalan cserét követően emberelőnybe kerültek a Pingvinek. Az előnyt egy sisakról bepattanó lövéssel gyorsan ki is használta a hazai csapat, Singer Erik "bólintott" a kapuba (1-2). A 20. perc közepén buktatásért előnybe kerültek a Pingvinek, de egy blokkolt lövést követően a kontrában kilépő Dorazil vágta be nulla szögből, ismét kettőre növelve az előnyt (1-3). A forgatókönyv hasonló volt a múlt heti mérkőzéshez, a szünetben ismét két gólos hátránnyal vonulhattak pihenőre a Pingvinek.

A második játékrész Pingvin rohamokkal indult, voltak lehetőségek, de egy blokkoló bot, egy belevetődő vendégjátékos mindig odaért vagy az ismét jó formát bemutató kapusuk védett. A 25. percben egy remek lefordulás után Szántó Olivér lőtte be a már szokásosnak mondható gólját (2-3). Tovább űzte, hajtotta az ellenfelét a hazai gárda. A 30. percben egy jogosan megítélt emberelőnyt remekül használtak ki a Pingvinek, Singer Márk szenzációs passzát Tóth Zsolt ütötte be kapásból gyönyörűen, kiegyenlítve az eredményt (3-3).

A következő percek aztán a játékvezetők ténykedéséről szóltak: egy percen belül két könnyen befújt kiállítást ítéltek a hazaiak ellen, ezeket a HCD könyörtelenül kihasználta. A 33. percben először 4-2 elleni játékban egy már-már kivédekezett támadást értékesítettek a vendégek Madlberger révén  (3-4), majd a következő roham során Dorazil talált be (3-5). Igen nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, de nem adták fel. A 36. percben egy remek szabadütés kombináció után Göncz Szabi passzát Geosits Levi váltotta gólra, ismét szorossá téve a mérkőzést (4-5).

A bravúr ezúttal sajnos elmaradt, a rutinos minden hájjal megkent "öreg", Dorazil adta meg a kegyelemdöfést: a 38. percben egy kapu mögüli labdát húzott be váratlanul a rövidre (4-6). A hátralévő 2 percben mindent megpróbáltak a hazaiak, de a HCD remekül védekezve megtartotta az előnyét. A lefújást követően az osztrákok érthetően nagyon boldogok voltak, a csalódott hazaiakat a közönség a "Szép volt fiúk!" rigmussal éltette hosszasan. A díjátadást követően közös csapatfotó is készült, erre a jövő nagy Pingvinjeit is behívták a pályára.

Összesítésben elmondható, hogy talán a nagy tét miatt ma talán többet hibázott a megfiatalított Pingvinek együttese, a hatból legalább három gólt olyan hibákat követően kaptak, amelyek elkerülhetőek lettek volna. A HCD Wien csapata ezzel feljutott a Bundesliga 2. osztályába. A hazai csapatnak sincs oka búslakodnia, hiszen a tavalyi 6. helyezés után egy szépen csillogó ezüsttel örvendeztette meg a szurkolókat. Várjuk a hasonló folytatást jövőre is!

A csapat tagjai: Sipos Pál (kapus), Kovács András (csk), Sipos László, Csergő István, Varga Árpád, Göncz Szabolcs, Tóth Attila, Tóth Zsolt, Singer Erik, Singer Márk, Németh Gergő, Szántó Olivér, Petényi Róbert, Geosits Levente, Nagy Dusán.

Hajrá PINGVINEK!

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar