X

Kereső


Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. 4/A Fedett Jégcsarnok
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség


Ezüstöt ért az összefogás

2019.09.10.

Rendhagyó görhoki tornát rendeztek a szeptember 07-08-i hétvégén az Ausztriai Stegersbachban (Szentelek), ahová nyugati szomszédaink invitálásának eleget téve látogatott felnőtt gárdánk egy része. A torna érdekessége abban rejlett, hogy nem csak tiszta csapatok, hanem egyfajta válogatottak is indulhattak. A mieink így a szlovéniai Horobek Fcele csapatának tagjaival kooperáltak. Az első napon három (David Matko, Niko Matko és Tadej Števancec), a másodikon egy szlovén játékos (Jernej Cinc) csatlakozott hozzánk. Mi hat mezőnyjátékost (Geosits Levente, Horváth Zsombor, Kovács András, Nagy Máté, Szántó Olivér, Zelevics Gergő) és a kapust (Sípos Pál) biztosítottuk a játék sikeréhez, ami nem is maradt el.

Összeszokottságról kár is lenne beszélni, de hamar megtaláltuk a közös nyelvet és az első napon mindkét meccsünket megnyertük. A második napra maradt az a csapat, akivel – mivel ők bizonyultak végül a legerősebbnek – kétszer is volt szerencsék megmérkőzni. Először a helyosztón, majd az első helyért vívott csatában.

Az első ellenük játszott meccsen nem volt igazi tét (hisz tudtuk, hogy a döntőben is velük mérkőzünk majd meg), inkább az erőfelmérésre törekedtünk. Az, már akkor is látszott, hogy komoly összeszokott gárdával állunk szemben. Arra figyeltünk, hogy hol találunk rést a pajzson. Ez a második meccsen ki is jött, hisz volt, amikor három góllal is vezettek, de a végén beszorítottuk Őket és nagyon szorossá, a nézőknek pedig izgalmassá tettük a végső küzdelmet.

Az induló csapatok:

 • Altenberg és a házigazda Stegersbach játékosaiból álló keleti válogatott
 • HC Hartberg
 • Wörgler Wölfe
 • és a Darazsakkal kiegészült Pingvinek

Elődöntők és eredmények, első nap:

 • Pingvinek – HC Hartberg 5:3
 • Wörgler Wölfe – Keleti válogatott 16:3
 • Wörgler Wölfe – HC Hartberg 6:1
 • Pingvinek – Keleti válogatott 9:2

 

Elődöntők és eredmények, második nap:

 • HC Hartberg – Keleti válogatott 9:0
 • Wörgler Wölfe – Pingvinek 11:6

Helyosztó a III. helyért:

 • HC Hartberg – Keleti válogatott 18:1

Helyosztó az I. helyért:

 • Wörgler Wölfe – Pingvinek 5:4

„Ha lett volna még fél percünk kiegyenlítünk” mondta Horváth Zsombor.

Döntetlen esetén hosszabbítás következett volna, ami hirtelen halállal, vagyis az első góllal döntheti el a meccs kimenetelét, Amennyiben ez sem visz eredményre büntetőlövések következnek. Ezekre azonban nem került sor, így egy szép második hellyel térhettek haza vasárnap a srácok.

„Összességében remekül éreztük magunkat, ebben ennyi volt, viszont nagyon hasznos volt a kapcsolatépítés szempontjából is a közös játék.” nyilatkozta Sipos Pál

A mostani hétvégén (09.14) már a bajnokság záró fordulójára készül felnőtt csapatunk, a tavalyi bajnok Hartberben. Szeptember 28-án a szlovéniai Beltinciben csap össze 2-es számú csapatunk az RLS liga fordulójában.

Kövessetek minket honlapunk, ill. a Facebookon és szurkoljatok nekünk, hisz hamarosan újabb híreket olvashattok rólunk, mert megkezdődik a téli felkészülés.

HAJRÁ PINGVINEK!