-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Felemás szereplés Hartbergben

2018.05.05.Felemás szereplés Hartbergben

A Szombathelyi Pingvinek felnőtt csapata tartalékos kerettel, Hartbergben folytatta szereplését az osztrák bázisú Regionalliga Süd csoportjában. A 2 mérkőzésen egy-egy győzelem és egy vereség született.

Pingvinek - Mad Dogs Wr. Neustadt 6:2 (4:0,2:2)

Lassú játékkal és Pingvin fölénnyel kezdődött a mérkőzés. A Mad Dogs kicsit fáradtnak látszott (nekik ez a második mérkőzésük volt aznap), a Pingvinek pedig nehezen szoktak hozzá a rendkívül rossz minőségű betonhoz.
Ennek megfelelően kevés szép akció bontakozott ki. Már a mérkőzés elején a Pingvinek ragadták magukhoz a kezdeményezést, Nagy Máté már a második percben vezetést szerzett egy kapu előtti helyzetet kihasználva.Továbbra is kézben tartották a mérkőzés irányítását a mieink, és lassan a pálya állapotához is hozzászoktak, aminek az eredménye két gyors gól lett. Előbb Csergő István, majd pedig Őri Arvid növelte tovább az előnyt.
A félidő második részében kicsit felszívta magát a Mad Dogs, többször jól jöttek ki a térfelükről, de gólt nem tudtak szerezni. A szünetre megnyugtató 3:0-s előnnyel vonulhatott a csapatunk.A második játékrész ugyanúgy indult, ahogy az első: gyors Pingvin góllal: Singer Márk szerezte meg első gólját. Ezután felébredt a Mad Dogs, sokkal nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint az első félidőben. Egy kapuhoz közeli keresztpassz után a gólszerzés is sikerült, 4:1-re módosítva az állást.Gólra gól volt a válasz a Pingvinektől, Singer Márk a második gólját is megszerezte. A Mad Dogs tovább harcolt, küzdött, egy emberelőnyt kihasználva 3 gólosra apadt a különbség (5:2).
Hogy ne maradjanak izgalmak a mérkőzés végére, arról Singer Erik gondoskodott, egy távoli bombát zúdítva a Mad Dogs kapujába, kialakítva a 6:2-es végeredményt.
A Pingvinek fölényben játszva, négy góllal tudtak győzni a nagyon fiatal kerettel felálló Mad Dogs csapata ellen. Pár gól az ütőkben maradt, a Mad Dogs kapusa pedig remek mérkőzést tudhatott magáénak.

Gólszerzők: Singer Márk 2, Nagy Máté, Csergő István, Őri Arvid, Singer Erik 1-1

 

HC Hartberg - Szombathelyi Pingvinek 3:1 (3:1,0:0)

A nap utolsó mérkőzésén a házigazda Hartberg ellen kellett bizonyítania a csapatunknak. Már a találkozó elején látszott, hogy ez más mérkőzés lesz, mint az előző. A Hartberg kemény, olykor durva játékot játszott, amiben a játékvezetők is partnerek voltak, ez pedig nem kedvezett a kombinatív játéknak.
A vezetést a HCH szerezte meg, egy távoli lövésnél zavarták a kapusunkat, aki így nem tudott hárítani.
Nem adták fel azonban a Pingvinek, egy gyors akciót Kovács András zárt le góllal, egalizálva a mérkőzést. A gyors gólváltás után felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 12. perc legelején a HCH újra megszerezte a vezetést, amikor a Pingvinek védelme rosszul váltott ki egy lövő játékosra. A gól után gyorsan emberelőnybe kerültek a Pingvinek. Számos helyzetet alakítottak ki, kihasználni azonban egyiket sem sikerült. Ahogy ilyenkor lenni szokott, ez meg is bosszulta magát, a Hartberg egy harmadik találattal zárta le a játékrészt.

Gólszerző: Kovács András

 

A fotókért köszönet Faragó Gábornak.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar