-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Ismét hazai pályán a felnőtt csapatunk

2018.06.09.Ismét hazai pályán a felnőtt csapatunk

Dupla győzelemmel zárta az osztrák bázisú görhoki bajnokság (ISHA Regionalliga Süd) alapszakaszát a Szombathelyi Pingvinek felnőtt csapata

Szombathelyi Pingvinek - Tigers 2  10 : 5 (5:1, 5:4)

Szombaton elsőként a Stegersbach Tigers majd a Wiener Neustadt Mad Dogs csapatával mérkőzött meg a szombathelyi együttes, mindkét meccsen győzelmet arattak, ezzel az első helyen végeztek az alapszakaszban.

Az első meccset kiválóan kezdték a Pingvinek, és hamar meg is szerezték a vezetést Szántó Olivér góljával. Az iramot a hazai csapat diktálta, sorra alakultak ki a helyzetek a vendégcsapat kapuja előtt. Végül Singer Erik váltott gólra egy egyéni akciót. Tovább nőtt a nyomás a vendégek kapuján, érezhető volt, hogy a Pingvinek hamar eldöntenék a mérkőzést. Hét perc után összeomlott az addig jól teljesítő Tigers védelme, kétszer is kapituláltak. Először Singer Márk lőtt gólt egy remek kombináció után, majd Kovács András vette be közelről a Tigers kapuját. A stegersbachi csapat edzője időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, és pihentetni kicsit saját csapatát. A negyedik találat után gyorsan emberhátrányba kerültek a Pingvinek. A hátrányt sikeresen kivédekezte a csapat, de visszarendeződni már nem sikerült, így néhány másodperccel az emberhátrány lejárta után a Tigers megszerezte első gólját. Sipos László azonban gondoskodott róla, hogy Pingvin góllal záruljon a félidő: az ellenfél térfelén szerezte meg a labdát, majd a felső sarokba lőtte.

A második félidőre érezhetően visszaesett az iram. Kevesebb akció volt a kapuk előtt, inkább mezőnyben pattogott a labda. Azonban így is sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani az ellenfél térfelén, és két gólt is szerzett a csapat Singer Márk és Petényi Róbert jóvoltából. Válaszként a Stegersbach csapata sem tétlenkedett és megszerezték második találatukat. Elsőre úgy tűnt, hogy a két ­– szabályosnak tűnő – ütközés utáni kiállítás megnehezíti a Pingvinek dolgát, azonban a második félidő kettős kiállítását nemcsak hogy sikeresen kivédekezte a csapat, hanem még két gólt is szereztek. Így sikerült növelni az előnyt Zelevics Gergő és Sipos László nagyszerű találatának köszönhetően. A második félidő végén, 9-2-es vezetésnél a kapuban addig kiválóan teljesítő Sipos Pált Galambos Benjámin váltotta, aki sikeresen vette az akadályokat, így a végeredmény 10-5 lett a szombathelyi csapat javára.

Gólszerzők: Singer Márk, Zelevics Gergő, Sipos László 2-2, Singer Erik, Petényi Róbert, Kovács András, Szántó Olivér 1-1

 

Szombathelyi Pingvinek  -  Mad Dogs  6 : 2 (2:0, 4:2)    

A második mérkőzést kétórás pihenő után kezdte meg a Pingvinek csapata, és a gyors iramú meccsen a második percben megszerezték a vezetést Singer Erik találatával. A meccs következő gólja alapján azt gondolhatnánk, a Pingvineknek specialitása a kettős emberhátrányból való gólszerzés. Zelevics Gergő az ellenfél mind a négy játékosán átvágta magát, majd egy nagyszerű lövőcsel után talált a kapuba.

A következő félidőt emberelőnyben kezdte a Pingvinek csapata, és Csergő Istvánnak sikerült is gólra váltani a kedvező helyzetet. A gól új lendületet adott a csapatnak, sorra alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket, amelyeket ki is használtak. Zelevics Gergő megszerezte a második gólját a mérkőzésen. Nem ő volt az egyetlen azonban, aki duplázott a meccsen, Singer Erik is két gólt tudhat a magáénak. Az ellenfél próbálta behozni hátrányát, hatalmas küzdelemben rövid időn belül kétszer is sikerült betalálniuk a kapuba.

Az Mad Dogs sportszerűtlen magatartásának meglett a büntetése, és félidő végén újfent emberelőnybe került a szombathelyi csapat, amelyet Kovács András szépen ki is tudott használni, a végeredmény 6-2 lett a hazaiak javára.

Gólszerzők: Singer Erik, Zelevics Gergő 2-2, Kovács András, Csergő István 1-1


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar