X

Kereső


Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. 4/A Fedett Jégcsarnok
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség


Kaufbeureni jótékonysági tornán jártunk

2023.05.15.

Egyesületünk a Városi Sportirodán keresztül értesült arról, hogy Szombathely testvérvárosában 2023. május 13-14-én jótékonysági céllal egy inline tornát rendeznek.
A kapott információk alapján felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel és a feltételek ismeretében be is neveztünk a tornára.

A tornára 16 csapat nevezett, négy négyes csoportot állítottak össze. Csapatunk a "C" csoportba került.
2023.05.12-én pénteken reggel indultunk útnak, és még aznap este 18:30-tól játszottunk egy edző mérkőzést a Sexy Unicorns gárdája ellen. Nevük alapján nem számítottunk túl erős ellenfélre, de mint kiderült sikerült a tornán végül a 3. helyet megszerző csapattal edzenünk, ami rendkívül hasznosnak bizonyult.

A csoportmérkőzések során csak a Kaufbeureni Senior csapattól kaptunk ki, így a második helyen végeztünk és a felső házban folytathattuk a rájátszást az 1-8 helyezésekért.

A csoport végeredménye:

A legjobb négybe kerülésért a szintén hazai aktív DEL2-es bajnokságban szereplő ESVK csapatával játszottunk, akik Team Goaßmaß néven szerepeltek. Megpróbáltuk felvenni a versenyt ellenük is, de ez most nem igazán sikerült.

Az 5-6 helyért játszottunk az EC Devils Ulm/Neu-Ulm csapatával, mérsékelt sikerrel.

Az már látszott, hogy a legjobb 8-ban már minden mérkőzés komoly összecsapásokat hozott és kiegyenlítettnek tűnt a mezőny. Az utolsó mérkőzésen a 7. hely megszerzéséért léptünk pályára a 2022-ben 3 helyen végzett HC Buskovice csapata ellen.

Óriási taktikai csatában és önfeláldozó védekezéssel sikerült legyőznünk a cseh csapatot, és győztes mérkőzéssel befejezve a tornát megszereztük a 7. helyezést.

Csapatunk gólkirálya, legeredményesebb játékosa Németh Milán lett, aki 5 góljával és 2 gólpasszával 7 pontot szerzett a hat mérkőzés során.

A szombati nap délelőtt volt kicsivel több mint két óránk egy kis városnézésre. Ebben óriási segítségünkre voltak a kaufbeureni önkéntes tűzoltók. Megmutatták az óvárost, a városfalat és a város legismertebb nevezetességét az ötgombos tornyot. Röviden bemutatták a várost és annak történelméről is hallhattunk pár információt.