-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Megvan az első győzelem az OB III-ban!

2017.11.04.Megvan az első győzelem az OB III-ban!

November 4-én ismét hazai pályán lépett jégre a Szombathelyi Pingvinek felnőtt csapata.

Szombathelyi Pingvinek - Rozmár JSE (Budapest) 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Az első harmadban mindkét csapat biztonsági hokit játszott. Meddő mezőnyfölényben voltak a mieink, igazi helyzet nélkül, gól nem esett egyik oldalon sem (0-0).

A második játékrész nagyobb hazai rohamokkal indult. A 26. percben Pingvin emberelőnyben Sipos László egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést (a kapus hátáról került a kapuba a felpattanó pakk). Az előnyt a középkezdés után Benkő István duplázta meg (2-0). A 33. percben egy eladott korongból szépített az ellenfél (2-1). Ezt követően emberelőnybe kerültünk, majd egy páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, de az eredmény már nem változott a szünetig (2-1).

A harmadik harmadot is előnyben kezdtük, de nem sikerült betalálni. A 44. percben Barna Dénes szép akcióból szerzett közeli gólt (3-1). Az 52. percben Kovács András váltott gólra egy emberelőnyt, a kapu mögül visszahúzott lövéssel már három volt közte (4-1). Egy percen belül Őri Zsolt is betalált (5-1). A vendégek időt kértek, aminek meg is lett az eredménye: az 55. és a 59. percben szépítettek. A vége 2 gólos Pingvin siker (5-3).

A mérkőzést megtekintette a Szombathelyi Pingvinekhez ezer szállal kötődő, de jelenleg Budapesten élő, és az Újpest OBII-es csapatát kapusként erősítő Sipos Pál is:
"Az első harmadban a Pingvinek irányították a játékot, sokat voltak a Rozmárok harmadában, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A vendégcsapat tökéletes védekezést mutatott be, nem kockáztatott semmit, őrizték a kapujukat.
A második harmadban sikerült rövid idő alatt két gólt is szerezniük a Pingvineknek, de ha jobb döntéseket hoznak a támadó harmadban, akár nagyobb is lehetett volna az előny. Ehelyett egy borzalmas hiba után újra szoros lett a meccs.
A harmadik harmadban tovább tartott a fölény, ez gólokban is megmutatkozott végre. Ha az utolsó percekben nem hibáznak annyit a Pingvinek, akár nagyobb arányú is lehetett volna a különbség.
A végeredmény alapján szoros volt a találkozó, de úgy érzem, hogy a hazaiak az elejétől a végéig kézben tartották a mérkőzést, győzelmük egy percig sem forgott veszélyben."

Gólszerzők: Sipos László, Benkő István, Barna Dénes, Kovács András, Őri Zsolt

A csapat 3 forduló után 1 győzelemmel, és 2 vereséggel áll. Folytatás jövő hétvégén a Hargitai Farkasok ellen.

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar