-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

Női U25 FTC elleni meccsel debütáltunk

2021.10.03.Női U25 FTC elleni meccsel debütáltunk

FTC-Telekom - Szombathelyi Pinkvinek 13:1 (4:0, 4:1, 5:0)
Női U25/B-s bajnoki mérkőzés, Budapest. Játékvezetők: Bereczki Domonkos, Weiler Frigyes

A csapat összeállítása: Dömötör Boglárka - Máté Viktória, Jagodics Adél, Sánta Lili Loretta, Tausz Hanna, Bakó Boglárka, Veres Boglárka, Horváth Júlia, Fullár Emma, Török Lilla, Fullár-Komatits Gertrúd
Edzők: Geosits Levente, Benkő István

Az újdonsült női csapatunkat első mérkőzésük alkamával az FTC-Telekom gárdája fogadta vendégül. A még alakuló gárdánknak egy emberfölényben levő, jóval több rutinnal és jégidővel rendelkező, összeszokott csapattal kellett szembenéznie. A nehéz körülmények mellett a mérkőzés célja a tapasztalatszerzés és a csapatszellem kovácsolása volt.

A kezdeti harmad bizonytalansága után a lányok nagyon felszívták magukat a második harmadra. Ott sikerült kijönni a szorításból, és néhány igazán formás támadásra is futotta, sőt a harmad utolsó percében egy csodaszép szépítő gól is összejött. A harmadik harmad elején, amíg bírtuk erővel, addig derekasan küzdöttünk, de aztán kijött a vendéglátók hosszabb kispadja és a rutinja. A lányok minden dicséretet megérdemelnek, hatalmasat küzdöttek, kitették a szívüket és a lelküket a jégre. Külön kiemelendő, hogy négy emberhátrányos szituációból egyszer sem kaptunk gólt. Kapusunk, Dömötör Boglárka szenzációsan védett.   

Geosits Levente edzőnk így összegezte a látottakat:
"Kivétel nélkül elégedettek vagyunk a lányok teljesítményével, minden játékosunk azt hozta, amit el lehet várni tőle. Öröm volt nézni, hogy a kapott gólok ellenére végig törötlen volt a mosoly a lányok arcán. A mérkőzés fénypontja számunkra Tausz Hanna egyéni akciójából szerzett gólja volt. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az összes utánpótlás játékosunk is, akik tempójukkal és cseleikkel nem egyszer hagyták ott a felnőtt ellenfeleket. Azt gondolom, hogy egy végtelenül jókedvű és kitartó csapat fog alakulni a Pinkvinekből. Edzésről edzésre és meccsről meccsre fejlődni fogunk, ez már a mérkőzés elején és végén mutatott játékképen is látszott. Legközelebb október végén mérkőzünk a várpalotai Lizards csapata ellen, Székesfehérváron"

Gólszerzőnk: Tausz Hanna

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar