-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

RLS liga 2019 szezonkezdet Szombathelyen

2019.04.28.RLS liga 2019 szezonkezdet Szombathelyen

Április utolsó vasárnapján hivatalosan kezdetét vette az osztrák inline görhoki bajnokság (ISHA) Szombathelyen is. Egy látványos bemutatóval indult a program a Vasi Megyei Fitt Aerobik Egyesület jóvoltából, majd a felnőtt csapatunk tagjait az utánpótláskorú játékosaink kísérték fel az üdvözléshez.

Szombathelyi Pingvinek – ISV Tigers Stegersbach 3   5:1 (2:1, 3:0)

A 2018-as bajnoki második, stegersbachi fiatalok ellen kicsit idegesen kezdtük a találkozót, Sipos Pali kapusunk bravúrjaira nagy szükség volt, hogy ne kerüljön gyorsan előnybe a vendégcsapat, akik sokkal határozottabban és pontosabban játszottak a találkozó elején. Az 5. percben emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk vele mit kezdeni, mert sok volt a pontatlanság nálunk, a lövéseinket pedig jól védte a vendégek kapusa.  A 10. perc után kezdtünk magunkra találni, ekkor már több veszélyes próbálkozásunk is akadt. A 13. perc elején a csapat újonca, Németh Áron indult meg a kapunktól a palánk mellett, majd a középre adását Kovács András ütötte be közelről az osztrák hálóőr alatt (1:0).  Nem egészen 23 másodperccel később Zelevics Gergő átadását Őri Arvid fordulásból vágta be a kapuba (2:0). A 14. percben jogosan megítélt emberhátrányt egy takarásból ellőtt lövéssel gyorsan gólra váltott a Tigers, így 2:1-es Pingvinek előnnyel vonulhattunk pihenőre (2:1).

A szünetben kicsit megvariáltuk a sorokat, amitől azt vártuk, hogy a játékunk javulni fog a következő félidőben.  A változtatás használt, a második 15 percben sokkal jobban játszottunk. A félidő elején ugyan kimaradt egy emberelőny, de először a 19. percben Geosits Levente szerzett gólt, a zseniális gólpassz Zelevics Gergő nevéhez fűződik (3-1), majd a 22. percben Sipos László átadásából szerzett remek gólt Tóth Zsolt (4-1). Utóbbi adta a 27. percben az asszisztot Singer Márknak, aki egy szépen helyezett lövéssel beállította a végeredményt (5-1). Nagy küzdelemben nyertünk, a vendégcsapatnak is akadtak ugyan lehetőségei, de Sipos Pali kapusunk végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva megakadályozta, hogy szorosabb legyen az eredmény. 

Gólszerzőink: Kovács András, Őri Arvid, Geosits Levente, Tóth Zsolt, Singer Márk

 

TSV HC Hartberg - Szombathelyi Pingvinek 1:1 (1:0, 0:1)

Rövid szünet után egy újabb rangadó várt a csapatra, a tavalyi bajnok HCH ellen mérkőztünk meg.  Fegyelmezetten kezdtünk, látszott, hogy nem akarunk fejjel rohanni a falnak. Változatos, fordulatos első 10 percet játszottunk, mindkét oldalon akadtak komolyabb lehetőségek is. A 14. perc elején némileg váratlanul vezetést szerzett a Hartberg, így vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (0-1).

A második félidőre még elszántabb Pingvinek léptek pályára, és egy pazar Zelevics Gergő - Őri Arvid kombináció után az utóbbi egyenlített közelről a 17 perc közepén. Lendületben maradtunk, jöttek is a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de a befejezésekbe hiba csúszott vagy a vendégek kapusa védett nagyot. Emlékezetes marad Singer Márk remek egyéni akció után bal felső sarokba helyezett lövése, amely a kapuvason csattant hatalmasat. A végén még egy hazai kiállítás miatt izgulhattunk, amely alatt még nekünk is voltak lehetőségeink, de az eredmény már nem változott, így maradt a döntetlen (1-1). A látottak alapján közelebb álltunk a győzelemhez. A kevés gól ellenére is egy kemény, színvonalas és roppant izgalmas mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel. Jó kezdet volt!

Gólszerzőnk: Őri Arvid

Folytatás május 4-én, szombaton Stegersbachban a Horobek és a Tigers 2 csapatai ellen.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar