Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huFelnőtt csapat

RLS liga 2019 szezonkezdet Szombathelyen

2019.04.28.

RLS liga 2019 szezonkezdet Szombathelyen

Április utolsó vasárnapján hivatalosan kezdetét vette az osztrák inline görhoki bajnokság (ISHA) Szombathelyen is. Egy látványos bemutatóval indult a program a Vasi Megyei Fitt Aerobik Egyesület jóvoltából, majd a felnőtt csapatunk tagjait az utánpótláskorú játékosaink kísérték fel az üdvözléshez.

Szombathelyi Pingvinek – ISV Tigers Stegersbach 3   5:1 (2:1, 3:0)

A 2018-as bajnoki második, stegersbachi fiatalok ellen kicsit idegesen kezdtük a találkozót, Sipos Pali kapusunk bravúrjaira nagy szükség volt, hogy ne kerüljön gyorsan előnybe a vendégcsapat, akik sokkal határozottabban és pontosabban játszottak a találkozó elején. Az 5. percben emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk vele mit kezdeni, mert sok volt a pontatlanság nálunk, a lövéseinket pedig jól védte a vendégek kapusa.  A 10. perc után kezdtünk magunkra találni, ekkor már több veszélyes próbálkozásunk is akadt. A 13. perc elején a csapat újonca, Németh Áron indult meg a kapunktól a palánk mellett, majd a középre adását Kovács András ütötte be közelről az osztrák hálóőr alatt (1:0).  Nem egészen 23 másodperccel később Zelevics Gergő átadását Őri Arvid fordulásból vágta be a kapuba (2:0). A 14. percben jogosan megítélt emberhátrányt egy takarásból ellőtt lövéssel gyorsan gólra váltott a Tigers, így 2:1-es Pingvinek előnnyel vonulhattunk pihenőre (2:1).

A szünetben kicsit megvariáltuk a sorokat, amitől azt vártuk, hogy a játékunk javulni fog a következő félidőben.  A változtatás használt, a második 15 percben sokkal jobban játszottunk. A félidő elején ugyan kimaradt egy emberelőny, de először a 19. percben Geosits Levente szerzett gólt, a zseniális gólpassz Zelevics Gergő nevéhez fűződik (3-1), majd a 22. percben Sipos László átadásából szerzett remek gólt Tóth Zsolt (4-1). Utóbbi adta a 27. percben az asszisztot Singer Márknak, aki egy szépen helyezett lövéssel beállította a végeredményt (5-1). Nagy küzdelemben nyertünk, a vendégcsapatnak is akadtak ugyan lehetőségei, de Sipos Pali kapusunk végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva megakadályozta, hogy szorosabb legyen az eredmény. 

Gólszerzőink: Kovács András, Őri Arvid, Geosits Levente, Tóth Zsolt, Singer Márk

 

TSV HC Hartberg - Szombathelyi Pingvinek 1:1 (1:0, 0:1)

Rövid szünet után egy újabb rangadó várt a csapatra, a tavalyi bajnok HCH ellen mérkőztünk meg.  Fegyelmezetten kezdtünk, látszott, hogy nem akarunk fejjel rohanni a falnak. Változatos, fordulatos első 10 percet játszottunk, mindkét oldalon akadtak komolyabb lehetőségek is. A 14. perc elején némileg váratlanul vezetést szerzett a Hartberg, így vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (0-1).

A második félidőre még elszántabb Pingvinek léptek pályára, és egy pazar Zelevics Gergő - Őri Arvid kombináció után az utóbbi egyenlített közelről a 17 perc közepén. Lendületben maradtunk, jöttek is a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de a befejezésekbe hiba csúszott vagy a vendégek kapusa védett nagyot. Emlékezetes marad Singer Márk remek egyéni akció után bal felső sarokba helyezett lövése, amely a kapuvason csattant hatalmasat. A végén még egy hazai kiállítás miatt izgulhattunk, amely alatt még nekünk is voltak lehetőségeink, de az eredmény már nem változott, így maradt a döntetlen (1-1). A látottak alapján közelebb álltunk a győzelemhez. A kevés gól ellenére is egy kemény, színvonalas és roppant izgalmas mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel. Jó kezdet volt!

Gólszerzőnk: Őri Arvid

Folytatás május 4-én, szombaton Stegersbachban a Horobek és a Tigers 2 csapatai ellen.
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar