-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huKlub hírek

Az első keresztény jégkorongtábor Magyarországon

2019.06.24.Az első keresztény jégkorongtábor Magyarországon

Magyarországon először a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub tapasztalhatta meg, hogy milyen nagyszerű dolog születik a jégkorong és a vallás összefonódásából. A csapat idén rendhagyó, de remélhetőleg hagyományteremtő edzőtáborban vett részt. A helyszín Budapesten, a Kisstadionban volt, az igazi különlegességet azonban az edzők jelentették.
Ők ugyanis sokkal messzebbről, egyenesen Kanadából érkeztek. A Hockey Ministries International nevű keresztény jégkorongos szervezet már 43 éve rendez táborokat, és most először hazánkban is sor került egy ilyen eseményre. Ezekben a táborokban szó szerint a sportág legjobbjaitól tanulhatnak a gyerekek, hiszen olyan edzők foglalkoznak velük, akik egykor NHL játékosok voltak, vagy jelenleg is valamelyik elit ligában játszanak. A budapesti tábor „sztáredzője” az amerikai David Booth volt, aki összesen tíz szezont töltött az NHL-ben, valamint jelenleg a KHL-ben játszik. A táborban sokak kedvence lett közvetlen és barátságos stílusa miatt, valamint hatalmas tiszteletet vívott ki magának a száraz és jeges edzéseken mutatott elképesztő munkabírása és szakmai hozzáértése miatt.
David mellett hatalmas szerepet vállalt az ezdések lebonyolításában és összeállításában az egykori NHL játékos, Jonathan Ferland, az AHL, WHL és EBEL játékos Mike Aviani, a WHL játékos Markson Bechtold, valamint a Hockey Ministries International alapító tagjai Don és Christy Liesmer. A kapusok sem panaszkodhattak, hogy nem kapnak elég figyelmet, hiszen velük külön foglalkozott Josh Tordjman, aki szintén megjárta az NHL-t. A szárazedzések fontos szereplője volt Ashley Booth, David felesége, valamint Igor Minenko, aki csak az edzéseken nem ismert tréfát, azon kívül ő volt a hét mókamestere, aki minden este egy-egy újabb játékot ismertetett meg a gyerekekkel.

A kis hokisoknak kellett egy-két nap, amíg alkalmazkodtak a tábor szoros napirendjéhez, ugyanis minden délelőtt egy szárazedzéssel kezdtek, amit rögtön egy másfél órás jeges edzés követett. Az ebéd utáni pihenő is rendhagyó módon zajlott, minden nap egy másik edzőtől lehetett kérdezni a jégkorongról és az életéről. Délután még egyszer a jégre mentek a táborozók.
A vacsorát követően egy rövid játék is belefért, az edzők vezetésével a gyerekek először közösen, majd kis csoportokban beszélgettek a hitről. A keddi nap kivétel volt, hiszen a délutáni edzés végeztével nem a szállás, hanem a belváros felé vette az irányt a csapat, és meglátogatták a Parlamentet. Ezen a programon természetesen a kanadai edzők is részt vettek.

A tábor életre szóló élményt jelentett mindenkinek, legyen szó az edzőkről vagy a gyerekekről, hiszen amellett, hogy a jégkorongtudásuk óriásit fejlődött, egy egészen új szemléletmódot tapasztalhattak meg.

A tábort az iQor Magyarország KFT. támogatta.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar