-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huKlub hírek

Jégcsarnok ünnepélyes alapkő letétel

2017.12.08.Jégcsarnok ünnepélyes alapkő letétel

2017. december 8-án délután ünnepélyes keretek között került sor a leendő Jégcsarnok alapkövének letételére.
A jelenlegi nyitott műjégpálya szomszédságában épülő, 60x30 m alapterületű, nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas létesítmény alapkövének letételén Szombathely városát Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar polgármester, a Magyar Jégkorong Szövetséget Kovács Zoltán szakmai alelnök, egyesületünket pedig Zelevics Ferenc elnök képviselte. Az eseményt a város vagyonhasznosító cége a SZOVA Zrt szervezte.

Hende Csaba azt hangoztatta, hogy milyen jó is most szombathelyinek lenni, amikor korszerű sportlétesítmények sorát adják át (Haladás Sportkomplexum, Fedett Uszoda bővítése) ill. kezdik meg beruházásukat. Ezek a létesítmények a térség gazdasági fejlődése miatt az ország más részéről idetelepülő emberek szabadidejének remek eltöltését is szolgálják majd.

Dr. Puskás Tivadar a 30 éve épült Műjégpálya egy korábbi fedetté tételének füstbe ment tervéről beszélt. Ehelyett most kap a város egy fedett jégpályát. Emellett a szombathelyi Nagy testvérpár korcsolyázásban elért eredményeit méltatta, kiemelve azt, hogy mennyire fontosak helyi értékek és hírességek, és mennyire szükségszerű lesz ez a beruházás.

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke a néhány éve még az OB II-ben vitézkedő egyesületünk múltját méltatta, és kiemelte, hogy a jelenleg 3 hónapig tartó jeges szezon mellett nem veheti fel a versenyt a neves hazai klubokkal. Mindezen változtatni fog az év 10-11 hónapjában rendelkezésre álló létesítmény. Ígéretet kaptunk arra, hogy az avató ünnepségre a szövetség megpróbál egy magyar-osztrák válogatott mérkőzést tető alá hozni.

A beszédek elhangzása után az érintettek elhelyeztek egy időkapszulát is, amely az egyesület tagjainak névsorát, és fotóját tartalmazza. A kapszula elhelyezésénél részt vett Tatai Péter is, aki hosszú évekig igazgatta a Műjégpályát.

Az alapkő letétele után polgármester úr kapura lőhetett mini csapatunk kapusának, Bosits Botondnak.

A beruházás megvalósítása 18-24 hónapot vesz majd igénybe. A Magyar Jégkorong Szövetség a Tao. látványcsapatsport támogatási rendszerének keretében a bruttó 2,2 milliárd Ft beruházási költség mellett 70%-os támogatás-intenzitást figyelembe véve 1,5 milliárd Ft összegű támogatáshoz való hozzáférést biztosított a megvalósítás finanszírozására.

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar