X

Kereső


Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. 4/A Fedett Jégcsarnok
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség


"Mi többet nyújtunk..."

2018.01.05.

Klubunk feltett szándéka, hogy a nálunk játszó gyerekeket a jégkorongon kívül többféle ismerettel és tudással is felvértezze.
A decemberben indított programsorozat nyitó eseménye egy remekül sikerült előadás volt, amely a bemelegítés és nyújtás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét. Kardos Hajnalka -aki gyógytornász és egyben szupermini játékosunk édesanyja- emellett praktikus tanácsokkal látta a résztvevőket, hogy milyen módon kerülhetik el a bemelegítés hiányából fakadó sérüléseket.

A foglalkozás első részében anatómiát "tanultak" a gyerekek, áttekintették az emberi csont- és izomrendszert valamint a keringést. A második gyakorlati részben főként a törzs és alsóvégtag izmainak erejét és nyújthatóságát vizsgálták végig. Ezt témát már nagyon élvezték a gyerekek, nagy kedvvel jelentkeztek alanynak. A végén pedig kipróbálhatták hogy milyen az egyensúlyozási képességük. Dynair párnára áltak és különféle mozdulatokat kellett végezniük. A gyógytornász a kis "páciensek" vizsgálata során a korcsolyázásból eredően sok feszes izmot fedezett fel, de kiderült az is, hogy hol kel el még az izomerősítés. A gyerekek aktív izomnyújtási feladatot kaptak otthonra, a szakember további hasznos tippekkel is ellátta a szülőket.

Az előadás nagyon érdekes és hasznos volt, a hallottakat biztosan hasznosítani tudják majd a gyerekek a mindennapok során.