Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Eredményes U12-es torna Szigetszentmiklóson

2017.02.26.

Eredményes U12-es torna Szigetszentmiklóson

A négy csapat részvételével megrendezett játéknapon a házigazda mellett az Ajkai Óriások és a Kiskőrösi HC együttesei léptek jégre.

Rossz előjelekkel utazott el a csapat, a héten betegség-sorozat döntötte le a játékosokat, ezért az U10-es korosztályból kellett kipótolni a gárdát.

A mieink az első mérkőzésen már az ötödik alkalommal csaptak össze az Ajkai Óriások gárdájával. A nagyon korai elindulás és hosszú út után a srácok viszonylag frissen kezdték a mérkőzést. Nagy küzdelem zajlott, a csapatok jól védekeztek, a kapusok elemükben voltak. Nálunk Nagy Ármin lehúzta a rolót, az első félidőben 18 perc alatt nem kapott gólt, a csapatnak két Németh Áron által szerzett góllal sikerült elhúzni. A második félidő elején ezt az előnyt Rózsahegyi Donát még növelte is. Az Ajka a második játékrész 3. percében szerezte az első gólját, amire Németh Áron válaszolt ismét. A végére kicsit kiengedtünk, Ajka egy szerencsés góllal és egy büntetőből elért találattal szépített, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben.
A szezonban már várhatóan nem játszunk ellenük, az összesített mérleg így a javunkra billent.  

Kis szünet után a második összecsapáson a hazai Szigeti Bikák ellen léptek jégre a Pingvinek.

Lett volna miért revansot venni: a február elején hazai pályán rendezett mérkőzésen kikaptunk tőlük. Most sem indult túl jól a találkozó, a mérkőzés elején két gólos hátrányba kerültünk. Most viszont volt válaszunk erre két pazar Németh Áron - Tárczy Boti összjátékkal. Az első gólnál Áron passzával Boti remekül ugrott ki, és higgadtan húzta el a kapus mellett a pakkot, a másodiknál pedig egy Áron által a kapu elé belőtt korongot piszkált be Boti az ellenfél kapujába. Az egyenlítés után a vezetést megszereztük: egy gyorsan elvégzett cserét követően Simon Máté lépett ki, és szerzett kapuvasról bepattanó, szép találatot. Nem volt megállás: egy cserével később Áron lőtt hasonló gólt. Sokáig nem örülhettünk azonban, a Bikák gyorsan kiegyenlítettek: először egy gyors csere után szereztek találatot, másodszor egy védekezési hibát kihasználva lőttek gólt. Majd jött a csapat legkisebb tagja, Németh Misu, aki egy, az ellenfél kapuja előtt hibázó védőtől csent el egy korongot, amit a kiszúró kapus felett fonákkal emelt be. Ezt még az ellenfél edzője is megtapsolta. Még mindig nem volt megállás, a Szigetiek ismét kiegyenlítettek: először egy büntetőt értékesítettek, aztán a rövid oldali kapuvas mellett lőttek gólt. Ismét Áron következett: remekül kígyózott el a védők között, majd a kapus mellett elhúzva egyenlített. A győzelmet Németh Misu révén szereztük meg: Donát távoli lövése után a kapusról kicsorgó korongot vágta be a kapuba.

A csapat minden dicséretet megérdemel. Habár voltak hibák, mindenki becsülettel tette a dolgát, és a mérkőzések nagy részén sikerült betartani a taktikai utasításokat. Nagy Ármin kapusunk remek napot fogott ki, az elmúlt edzéseken gyakorolt védekezéssel pedig sikerült csökkenteni a kapott gólok számát. A feljátszó U10-esek sem okoztak csalódást: Tárczy Csani nagyon fegyelmezetten védekezett, Csarankó Levi élete első U12-es mérkőzésén igyekezett felnőni a feladathoz.

A szezon utolsó tornáját Ajkán rendezik majd meg március 18-án, ahol a Veszprém és a Kiskőrös csapatai ellen lépünk majd pályára.

Videós összefoglaló:

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar