Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Folytatás az U14 B bajnokságban

2020.09.26.

Folytatás az U14 B bajnokságban

Szombathelyi Pingvinek - Ajkai Óriások 3:7 (1:2, 1:2, 1:3) 
Zalaegerszeg, U14 B3 csoport 3. forduló, játékvezetők: Bosnyák Márkó, Molnár József

Nem kezdődött rosszul a találkozó, sikerült nyomás alatt tartani az ellenfél kapuját, és volt néhány gólszerzési lehetőségünk is, de az ajkai kapus ezeket hárította. A vendégcsapat kontrákra rendezkedett be, ezekben rendre benne volt a veszély, de kapusunk, Iszak-Pataki Gergő is jó formában védett.  A 9. percben sajnos a hálóőrünk is tehetetlen volt: egy, a cserepadunk előtt elvesztett korong után megszerezte a vezetést az ellenfél (0:1). Két perccel később egy borzasztóan szerencsétlenül megpattanó góllal már kettő volt az előnyük (0:2). A harmad utolsó perceiben sikerült beszorítotani az ellenfelet, érett a szépítés, és a 17. percben sikerült a fölényt gólra váltani. Több lehetőséget követően Németh Milán adott középre egy lövésből lepattanó korongot, amit Bosits Botond ütött be közelről (1:2). A gól után továbbra is lendületben maradtunk, beszorítottuk a vendégeket, de nem sikerült egyenlíteni a szünet előtt (1:2).

A második harmadot ott kezdtük, ahol az elsőt abbahagytuk, és a 24. percben sikerült kiegyenlítenünk: Szabó Gábriel kígyózott végig az ajkai játékosok között a kapuig, és nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (2:2). A 28. percben esélyt kaptunk arra, hogy megfordítsuk a mérkőzést, de ehelyett egy kontra végén emberelőnyben kaptunk még egy peches gólt: a meglőtt korong egy vendégjátékoson irányt változtatva pattant a kapunkba (2:3). A 36. percben kettőre növelte a különbséget a vendégcsapat: többedszerre sem sikerült tisztázni a kapunk előtt, ezt pedig kihasználták az ajkaiak (2:4).

Az utolsó játékrészt emberhátrányban kezdtük, amit ugyan kivédekeztünk, de a 43. perc végén ismét nem tudtunk a kapunk előtt időben tisztázni, ami újabb találatot eredményezett az Óriásoknak (2:5). A 44. percben egy nagy fegyelmezetlenség után ismét emberhátrányba kerültünk, amit lehoztunk kapott gól nélkül, de sajnos közelebb sem sikerült kerülni az ellenfélhez. A 48. percben ismét Szabó Gábriel volt eredményes: rá jellemző módon, a kapu mögül visszahúzva szerezte meg csapatunk 3. találatát (3:5). Volt még idő hátra ahhoz, hogy közelebb kerüljünk, de 1 perc múlva ismét gólt kaptunk, újra egy kapu előtti fel nem szabadítás után talált be a vendégcsapat (3:6). Ez lélektanilag a legrosszabbkor jött, ezután már nem sikerült úgy játszani, mint ahogy azt az első két harmad elején tettük. Az Óriások az 57. percben még szereztek egy gól, amivel beállították a végeredményt (3:7).

Összegzésként: egy döntetlenre azért rászolgálhattunk volna. Több volt a kapura lövésünk, de ezeket a helyzeteket az Óriások kapusa magabiztosan hatástalanította. Küzdésből nem volt hiány, de a játékunk néha öncélú volt, és néhány kulcsjátékosunk jócskán a tudása alatt teljesített, a kapunk előtt pedig borzasztóan határozatlanok voltunk. Két gólunk is nagyon szerencsétlen körülmények között született, hármat pedig óriási védelmi hiba előzött meg.

Gólszerzők: Szabó Gábriel 2, Bosits Botond 1 ill. Ekker Áron 3, Preszter-Lajtai Bendegúz 2,  Ekker Dániel-Ekker Márton1-1

Október 3-án szombaton lehet javítani, amikor is a Szigeti Bikák vendégeként lépünk jégre Érden.
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar