Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Győzelemmel folytatódott az U14-es bajnokság

2020.10.03.

Győzelemmel folytatódott az U14-es bajnokság

Szigeti Bikák - Szombathelyi Pingvinek 1:6 (0:2, 1:4, 0:0)
Érd, U14 bajnokság B3-as csoport 4. forduló. Játékvezetők: Ferencz Tibor, Máhr-Stumpf Bonifác

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel, Bosits Botond - Tulok Ágoston, Polgár Patrik, Mazzag Bendegúz, Németh Milán, Pálmai Fülöp - Fullár Emma, Horváth Anna.

Sérülés és betegség nehezítette meg a mérkőzésre való felkészülést, voltak hiányzóink az utazó keretben.

Az mérkőzésnek az érdi jégcsarnok adott otthont. A tavalyi U14-es kispályás bajnoki cím megszerzése után jó emlékekkel tértünk oda vissza.
A mérkőzés első harmada tapogatózó játékkal indult, főleg mezőnyben folyt a játék, a kapuk keveset forogtak veszélyben. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő magabiztosan állta a sarat. A 18. percben Szabó Gábriel törte meg a gólcsendet, és egy kiugrás után, a kapus mellett elhúzva szerezte meg az első találatunkat (0:1). Ez láthatóan megzavarta a hazaiakat, és a következő két támadásban is ziccerbe kerültünk, de azok még kimaradtak. A 20. perc elején aztán újra Szabó Gábriel lépett meg, és higgadtan lőtte ki a hosszú sarkot az ellenfél hálóőre mellett (0:2).

A második játékrészben ott folytattuk, ahol a szünet előtt abbahagytuk. A 21. perc elején Szabó Gábriel szerzett meg egy korongot a félpályán, amiből a támadó harmad jobb szélének középéről hatalmas gólt ragasztott a hosszú sarokba (0:3). A hazaiak teljesen szétestek, a mieink pedig könyörtelenül kihasználták ezt. Fél perc múlva Bosits Botond vágott be Szabó Gábriel által a szélről középre beadott korongot (0:4). Újabb fél perc elteltével Mazzag Bendegúz lőtt éles szögből kapura, és a korong a Bikák kapusa alatt becsúszott a gólvonalon túlra (0:5). Bendegúz ezzel első U14-es találatát szerezte.
Nem volt megállás, ismét 30 másodperc telt el, amikor Tárczy Csanád köszönt be: Bosits Botond küzdött az ellenfél kapuja mellett, majd az onnan középre lecsorgó korongot lőtte Csanád a kapu hosszú oldalába (0:6). Parádés 7 percet produkált a csapat, amivel megnyugtató előnyre tettünk szert.
A következő percekben kicsit kiengedtünk, ami felhozta a hazaiakat, és a 32. percben szépítettek is a Bikák (1:6). A 38. percben egy ütközést követően 2+10 percre kiállították a legeredményesebb játékosunkat, ami első pillantásra szigorú ítéletnek tűnt. Az emberhátrányt kivédekeztük, és ezzel a második 20 perc le is telt (1:6).

Az utolsó harmad hasonló volt az elejéhez, azzal az eltéréssel, hogy többször is emberhátrányba kerültünk, és ezek során az előnyünk megtartására koncentráltunk. Hálóőrünk továbbra is magabiztosan őrizte kapunkat, a csapat pedig sikeresen tartotta az eredményt, ami az utolsó harmadban már nem változott. A vége egy 5 gólos, nagyon értékes idegenbeli győzelem.

Csergő István edzőnk a mérkőzés után értékelésében elmondta, hogy a védelmünk sokkal szervezettebb volt, kevesebbet hibázott, mint korábban. A küzdeni akarásunk kiütközött, jó fizikai formában voltunk az utolsó percekben is és megvan az összhang a játékosok között. A második sorunk is jobban játszott, mint a múlt szombaton. Az ellenfél kapuja előtt még nem vagyunk elég kombinatívak, de védekezésben sokszor jól körbe adtuk a korongot támadás indításkor. Összességében teljesen megérdemelten nyertünk, kapusunk meglepően könnyedén, tényleg játékosan védett, szinte hiba nélkül.

Gólszerzők: Rákóczy Zoltán 1 ill. Szabó Gábriel 3, Bosits Botond, Mazzag Bendegúz, Tárczy Csanád 1-1

A mérkőzés után egy kedves találkozóra is sor került. Csapatunk egykori játékosa, Hodosi András és édesapja látogatta meg az öltözőben a mieinket. A régi ismerősök örömmel fogadták egymást, jó volt feleleveníteni a néhány évvel ezelőtti emlékeket. A találkozóról közös fotók is készültek.

A következő szombaton ismét idegenben lépünk jégre, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia vendégeként. Az ennél is nehezebb mérkőzésnek ígérkezik.
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar