Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Sipos Pál, Rico Tobler, Singer Márk, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Klagenfurtban jártunk

2018.06.24.

Klagenfurtban jártunk

A nagyszabású, 13 sportág több, mint 10 ezer sportolóját felvonultató eseményen idén került először a programba a jégkorong, amelyben négy kategóriában mérethették meg magukat az ifjú hokisok U12-től U16-ig korosztályokban. Egyesületünk U14-es fiú kategóriában nevezett.

A szabályok nagy része megegyezett a hazai U12/U14-ben megismert 3x3-as bajnokságban alkalmazott előírásokkal, de különbség volt az 1x15 perces játékidőben, a kötelező percenkénti cserében. A játék nagyon pörgős volt, szinte nem volt megállás, elképesztő iramot játszottak a csapatok: nem volt buli, gólnál a találatot elérő csapatnak vissza kellett húzódnia a saját térfelére. Nem volt testjáték, a pattintott lövés is tiltott volt, és minden szabálytalanságért büntető járt.

A csapat június 21-én csütörtökön 18:00 óra körül érkezett meg a klagenfurti stadionhoz, ahol regisztráció után volt lehetőség az impozáns létesítmény megtekintésére is.  

Az első mérkőzést hazai ESC Steindorf gárdája ellen vívtuk. "A" csoportos, nagyon jó ellenféltől kaptunk ki 9-3-ra. A kapuban Nagy Márton kiválóan védett, és hosszabb jéghiány ellenére a csapat is próbálta felvenni a tempót. Megjegyzendő, hogy a hazai játékosok edzőmezben szerepeltek, az előírások ellenére nem volt mezszámuk, és némelyikük 14 évesnél idősebbnek nézett ki...  
Ennek ellenére a mérkőzés arra volt jó, hogy egyből fejest ugorjon a csapat mélyvízbe, és megtapasztalja, hogy milyen színvonalon kell játszani a hátralévő mérkőzéseinken.
Gólszerzőink: Kemény Kristóf (2), Gribovszki József (1)

A mérkőzés után kis pihenő, majd az EBEL-ben szereplő Innsbruck utánpótlás csapata ellen léptünk jégre. Ugyan itt is vereség lett a vége, de itt sem játszottunk alárendelt szerepet, sokáig döntetlenre álltunk, csak a végén húzott el az ellenfél. A végeredmény 6:3 lett az Innsbruck javára.
Nézőként egy remek iramú meccset láthattunk, ezen Iszak-Pataki Gergő kapott szerepet a kapuban, és szenzációsan oldotta meg a feladatát. Egy büntetőre Nagy Márton is beugrott, és meg is fogta a próbálkozást. Főleg az első sorunk volt elemében, ők hárman osztoztak a góljainkon is.
Gólszerzőink: Méhes Gábor (1), Kemény Kristóf (1), Őri Arvid (1),

A mérkőzéseket követően levezető foci, felnőttek a gyerekek ellen igen jó hangulatú rangadóval folytatódott a nap. Utána bebuszoztunk a stadionba, ahol megtekintettük a nagyszabású megnyitó ünnepséget. A gyerekeknek hatalmas élmény volt ennyi sportolóval együtt lenni, valószínűleg nem volt ilyen nagy eseményben részük. A 30 nemzet nemzeti lobogói, a rengeteg színes mez, melegítő különleges hangulatot varázsolt a lelátókra.