Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Magabiztos sikerrel zárta az alapszakaszt az U14-es gárda

2020.10.31.

Magabiztos sikerrel zárta az alapszakaszt az U14-es gárda

Szombathelyi Pingvinek - Győri Nemak ETO HC 6:2 (3:0, 3:2, 0:0)Zalaegerszeg U14 bajnokság B3-as csoport 7. forduló. Játékvezetők: Molnár József, Bosnyák Márkó

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel, Bosits Botond - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Bognár Gergely, Mazzag Bendegúz, Pálmai Fülöp - Fullár Emma, Horváth Anna, Polgár Patrik, Herman Bence

Az alapszakasz utolsó fordulójában ismét hazai pályán léptünk jégre, ezúttal a Győr volt az ellenfél. Nagy volt a tét, egy jó eredménnyel akár helyet is cserélhetünk a tabellán, és odaérhetünk a negyedik helyre.
Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtünk, az első 10 percben két Szabó Gábriel kiugrásból két góllal és egy parádés Tulok Ágoston bombagóllal el is húztunk (3:0). Utóbbi Szabó Gábriel remek ütemű átadásából született.  
A következő percekben kissé visszavettünk, sok volt a pontatlanság a játékunkban. Két kiállítást is összeszedtünk, de ezekkel nem tudott élni a vendégcsapat. Az első szünetig nem változott már az állás (3:0).

A második játékrész egy hatalmas Iszak-Pataki Gergő védéssel indult: egy könnyelműen eladott koronggal ziccerben lépett ki az ellenfél, de kapusunk lábbal védett. A 27. percben újabb kiállítás nálunk, ezt is sikerült kivédekezni. A második 10 percben aztán felpörögtek az események: a 32. percben egy kapunk mellett kétszer is eladott korongot kotort be közelről a győri támadó (3:1). Ez ébresztőt fújt a csapatnak, 1 percen belül Szabó Gábriel szlalomozott végig a győri védők között és a kapus mellett elhúzva szerzett újabb találatot (4:1). A 34. percben egy Tárczy Csanád - Szabó Gábriel összjátékot követően Czóbel Gergely lőtt közelről a kapuba (5:1). Egy remek adogatás után a 38. percben  Szabó Gábriel adott vissza a kapu mögül egy passzt, amit Czóbel Gergely vágott be a hosszú felsőbe (6:1). Nem volt még vége a gólváltásnak, a 39. percben egy talán védhető lövés talált utat a kapunk bal felső sarkába (6:2).

Az utolsó 20 percben mentünk, hajtottunk, de sok hibával és pontatlanul játszottunk. A harmad utolsó 10 perce már nem a hoki szépségéről szólt. Rengeteg kiállítást kaptunk, ami a fáradtság számlájára volt írható, a két egymást követő mérkőzés még megterhelő volt a játékosainknak, akik fejben elfáradtak a végére. Így is magabiztos győzelmet arattunk (6:2).

Gólszerzők: Szabó Gábriel 3, Czóbel Gergely 2, Tulok Ágoston 1 ill. Nagy Csongor - Bedőcs Máté 1-1

A csoport végeredménye:
1. Egerszegi Titánok
2. Ifj. Ocskay Gábor JA B
3. Óriások Jégkorong SE
4. Szombathelyi Pingvinek
5. Győri Nemak ETO HC B
6. Szigeti Bikák
7. Jégoroszlánok
8. Nyugati Eszkimók

Ez a helyezés minden várakozásunkat felülmúlta. A szezon előtt úgy gondoltuk, hogy elsőre a "C" csoportban próbáljuk meg a részvételt, de mivel nem indult, a "B" kategóriába soroltak minket. Itt pedig egy cseppet sem ijedtünk meg a feladattól, mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtva szereztük meg ezt a remek helyezést. Minden pályára lépő játékosunk kitett magáért. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő remekül védett, tartást adott hátul. Az első sorunk a 7 mérkőzés során egyre jobban összeszokott, a végére megbízhatóan játszottak és a gólokat is szállították.
Külön dicséret illeti minden feljátszó játékosunkat, akik teljesítményükkel sokat hozzá tudtak tenni ehhez a jó szerepléshez.  
A folytatásban a másik két "B" csoport 3-4. helyezettjeivel játszunk 3 fordulót. Biztosan még nehezebb lesz a feladat, de bízunk benne, hogy ezzel a gárdával ki tudjuk hozni a maximumot ezekből is.

A mérkőzés felvétele itt megtekinthető:

 

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar