Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Rico Tobler, Singer Erik, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
 Utánpótlás hírek

Nyitóforduló az U14 3x3-as kispályás bajnokságban

2018.01.06.

Nyitóforduló az U14 3x3-as kispályás bajnokságban

Vízkereszt napján, tavaszi időjárásban Szekszárdon került megrendezésre az idén első alkalommal kiírt U14 3x3 kispályás bajnokság első fordulója. A mieinken kívül a Szekszárdi Jégmadarak és a Szabolcsi Sólymok gárdái vettek részt. A mérkőzések 2x20 perc tiszta játékidejűek voltak, folyamatos cserével. Itt már számolják az eredményt, és a sorozat végén győztest hirdetnek majd.

Szekszárdi Jégmadarak - Szombathelyi Pingvinek 4:20 (1:8, 3:12)
Az első percektől kezdve támadólag léptünk fel, de kellett 4 perc, amíg levetkőztük a kezdeti idegességet. A következő 6 percben aztán beindult a gólgyártás, Markó Bálint vezérletével 6 gólt szorgoskodott össze a csapat. A hazaiak láthatólag teljesen összezavarodtak, csak a védekezésre koncentráltak. A félidőre már megnyugtató előnnyel vonult a csapatunk.
A második játékrészben fokoztuk az iramot, és az első sor is beindult, ekkor Németh Áron volt elemében. A mérkőzés végéig összesen 20 gólt szereztünk.
Gólszerzők: Németh Áron 6, Gribovszki József-Tárczy Botond 4-4, Pálmai Bálint-Markó Bálint 2-2, Rózsahegyi Márk-Bakó Boglárka 1-1

Szabolcsi Sólymok - Szombathelyi Pingvinek 5:19 (2:7, 3:12)
Kapkodva kezdtünk, az ellenfél szerzett vezetést, aztán 3 szép egyéni akcióból megfordítottuk az állást. Nehezen indult a mérkőzés, az első 15 percben nem játszottunk jól, nem húztuk szét eléggé a játékot a szélekre, többször is belementünk egy-egy adok-kapokba a pálya középső részén. A 12. percben 4-2-re feljöttek a Sólymok, ám ekkor Tárczy Botond és Gribovszki József megvillantak, és 5 gólra növelték az előnyt.
A második félidőben ismét egy védekezési kihagyást követően szépített az ellenfél, de aztán a mieink is felpörögtek, és remek gólokkal eldöntötték a mérkőzés sorsát.
Gólszerzők: Tárczy Botond 6, Gribovszki József-Németh Áron 4-4, Markó Bálint 2, Pálmai Bálint-Bakó Barnabás-Rózsahegyi Donát 1-1

A játéknap harmadik mérkőzésén: Szekszárdi Jégmadarak - Szabolcsi Sólymok 13:4 (4:2, 9:2)

Összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült a bemutatkozás. A gyerekek sikerélménnyel és elégedetten térhettek haza az első U14 3x3-as tornáról. A jég minősége a meleg idő miatt nem volt kifogástalan, a felkorcsolyázott hó ráolvadt, és a korong sokszor elakadt.
A mérkőzések után Csergő István és Rico Tobler értékelésében elmondta, hogy elégedettek a látottakkal, hangsúlyozták, hogy nem állt le a csapat még akkor sem, amikor már jelentős előnnyel vezettünk, és az erőnlétünk is rendben volt. Voltak hibák is, ezek kijavításán dolgozni kell a következőkben.
Kiemelték továbbá, hogy a kapuban Iszak-Pataki Gergő kitűnően mutatkozott be.

Folytatás január 27-én Szombathelyen ugyanezen csapatok ellen.