Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Sipos Pál, Rico Tobler, Singer Márk, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Országos bajnok lett U14 kispályás csapatunk!

2019.03.24.

Országos bajnok lett U14 kispályás csapatunk!

Az U14-es korosztály kispályás bajnokság négyes döntőjének a nemrég átadott, impozáns érdi jégcsarnok adott otthont. A keleti és a nyugati csoportból is az első két helyezett küzdhetett meg a bajnoki címért: elsőként a csoportelső a másik csoport második helyezettjével, majd a két vesztes mérkőzött meg a bronz éremért ill. a két győztes az aranyért.

A mieink első ellenfele a békéscsabai Farkasok együttese volt.

Csabai Farkasok - Szombathelyi Pingvinek 3:19 (3:9, 0:10)
Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, nagyon komoly fölényt alakítottunk ki, de idegesen játszottunk és sok volt a pontatlanság a játékunkban. Az első sorunknak köszönhetően ez a fölény hamarosan már gólokban is megmutatkozott. A 6. percben 3-0-ra vezettünk, de a következő 5 percben az ellenfél kétszer is betalált, ezzel szorossá téve a találkozót (2-3). Az egyre magabiztosabbá váló játékunkkal sorra értük el a találatainkat, kapusunk, Iszak-Pataki Gergő is elkapta a fonalat. A Németh Áron - Tárczy Botond páros remekelt, emellett Simon Máté parádés lövéssel értékesített egy büntetőt. A félidőben már 9-3-ra vezettünk.
A második játékrész elején Pálmai Bálint "köszönt be". Teljesen beszorítottuk a kapujuk elé a szabolcsiakat, akik helyenként hősiesen védekezve próbálták csökkenteni a különbséget. Macska-egér játék folyt a pályán, jól járattuk a korongot, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Simon Máté mezőnyből is betalált, és Bosits Botond is hozzátette a magáét. A vége 19-3 lett a Szombathelyi Pingvinek javára.
A mieink győzelme teljesen megérdemelt, szimpatikus ellenfelet győztünk le egy sportszerű mérkőzésen. A második félidőt kapott gól nélkül abszolváltuk, az edzők minden játékosunknak biztosítottak játéklehetőséget.
Gólszerzőink: Németh Áron (10), Tárczy Botond (5), Simon Máté (2), Pálmai Bálint (1), Bosits Botond (1)

A elődöntő másik roppant izgalmas, drámai mérkőzésén büntetők után: Szabolcsi Sólymok - Nyugati Eszkimók 6:5 (4:3, 1:2, 1:0). Így eldőlt, hogy az aranyéremért a Szabolcsi Sólymokkal kell megküzdenünk.

A döntő és a bronzmeccs előtt -a felnőttekéhez hasonlóan- lejátszották a himnuszt, ami még ünnepélyesebbé tette az eseményt.  

Döntő:
Szombathelyi Pingvinek - Szabolcsi Sólymok 12:2 (7:1, 5:1)
Remekül kezdtünk, rögtön az első támadásból gólt szereztünk Németh Áron révén, majd a 3. perc elején megdupláztuk ezt (2-0). Az első sorunk folytatta a parádés játékot, Tárczy Botond és Németh Áron megállíthatatlan volt. Egy eladott korongot követően szépített az ellenfél a 11. percben (4-1). Ez nem törte meg a lendületünket, előbb Németh Áron talált be, majd Tárczy Botond a kapu mögül húzott vissza pimaszul egy korongot (6-1). A 17. percben Iszak-Pataki Gergő védett ki egy Sólymok büntetőt az egyik oldalon, majd a játékrész végén még Czóbel Gergely értékesített higgadtan egy ellene elkövetett jogosan befújt akasztást, 7-1-re módosítva az eredményt.
A második félidő kimaradt nagy helyzetek után egy Sólymok góllal indult, majd rögtön utána Tárczy Botond volt eredményes (8-2). A középkezdésből egy remek akció után Németh Áron szerzett újabb gólt (9-2). Aztán olyan történt, amelyet jégkorong mérkőzésen ritkán látni: játékosunk, Czóbel Gergely ellen szabálytalankodtak a nyírségiek, majd a sértettet az ítélet végrehajtása közben az ellenfél kapusa is elakasztotta. A másodszori büntetőt Czóbel Gergely kisebb sérülése miatt Simon Máté értékesítette. A végére maradt még egy Iszak-Pataki Gergő által bravúrral kivédett Sólymok büntető, és egy-egy Tárczy Botond és Németh Áron gól, amivel beállítottuk a 12-2-es végeredményt.
Gólszerzőink: Németh Áron (5), Tárczy Botond (5), Czóbel Gergely (1), Simon Máté (1)

Az ünnepélyes eredményhirdetés során a csapatoknak járó serleget és az érmeket Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke és Darryl Easson, az MJSZ mentor edzője adta át.

A mieink rendkívül magabiztosan meneteltek végig a bajnokságban, veretlenül nyerték meg a másodszor kiírt sorozatot és védték meg bajnoki címüket. Kapusunk végig kiemelkedő formában védett. A csapat 8 mérkőzésen kapott 12 gólja 1.5-es, a szerzett 164 gólja pedig  20.5-es (!) meccsenkénti átlagnak felel meg.

„Óriási élmény volt részesének lenni ennek a sikernek” nyilatkozta Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke, aki maga is ellátogatott a tornára. „Persze az elmúlt évek tapasztalatai és a bajnokság alakulása alapján abszolút esélyesként érkeztünk, de mindvégig azt kértük a játékosoktól, hogy kellő magabiztossággal, ám ugyanilyen alázattal lépjenek pályára. Tudjuk, hogy soha sem szabad lebecsülnünk az ellenfelet és ezt már most fontosnak tartjuk beleplántálni a kicsikbe. Ahogy a mi mérkőzésünk véget ért és láttuk, hogy az Eszkimók mérkőzése döntetlenül zárult, nem volt kérdés, hogy nekik szurkolunk a továbbjutásért. Azonnal átsiettünk arra a játéktérre és hangosan buzdítani kezdtük szombathelyi társainkat. Sajnos azonban ez nem volt elegendő, hisz a szabolcsiak nyerték a büntetőpárbajt.” Foglalta össze röviden az első mérkőzések eredményeit a klubvezető.

„A második mérkőzésen, az elsőhöz hasonló taktikát követve, egy komolyabb előny kiépítése után, már több szerepet kapott a harmadik és negyedik sorunk is. A második félidőben nem annyira a gólgyártásra helyeztük a hangsúlyt, hanem a taktikai elemek gyakorlására, hiszen itt még hiányosságok mutatkoznak, főleg ami azok betartását illeti, továbbá lövéspontosságban, valamint lövéserőben kell javulnunk!” Fogalmazta meg véleményét Csergő István a csapat vezetőedzője. „Összességében viszont elégedett vagyok a csapattal és természetesen az eredménnyel, azaz a bajnoki címmel.” - tette hozzá a mester.

„Kiváló volt a kapusteljesítmény és a passzjáték, bár utóbbi a végére a fáradtság miatt pontatlanabbá vált, de ez szerencsére az ellenfeleknél is így volt, ezért összességében nem okozott problémát. Szuper nap volt és bajnok lett a csapat! Ezért dolgoztuk végig a szezont, hogy megvédjük bajnoki címünket és sikerült.” Jegyezte meg Rico Tobler a csapat svájci származású edzője.

A bajnokcsapat tagjai:
Bakó Boglárka, Czóbel Barbara, Németh Áron, Pálmai Bálint, Rózsahegyi Márk, Simon Máté, Tárczy Botond, Bergmann Bence, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Csarankó Levente, Iszak-Pataki Gergő, Németh Milán, Szabó Gábriel, Tárczy Csanád (játékosok)
Csergő István, Rico Tobler (edzők)

A harmadik helyért: Nyugati Eszkimók - Csabai Farkasok 11:4 (4:2, 7:2)

A bajnokság végeredménye:
1. Szombathelyi Pingvinek
2. Szabolcsi Sólymok
3. Nyugati Eszkimók
4. Csabai Farkasok   
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar