Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Sipos Pál, Rico Tobler, Singer Márk, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Osztrák inline kupán vettek részt csapataink

2018.07.09.

Osztrák inline kupán vettek részt csapataink

A mieink minden korosztályban "vendégcsapatként" vettek részt. Minden korosztályban 2 x 7.5 perces tiszta játékidejű mérkőzéseket játszottak az ellenfelek egymással.  

U10-es korosztály:
Az U10-es csapatunk idén először mérettette meg magát a ISHA bajnokságban, ráadásul beugróként rögtön meg is nyerte azt.

Pingvinek U10 - MadDogs U10 5:6 (3:2, 2:4)
A szombati kupanapon a Mad Dogs ellen kezdtünk. Eddig kettőből kettőt nyertünk ellenük, de ezen a szombaton az ellenfél 22-essel játszó játékosát nem tudtuk levédekezni, az ő 6 góljával 5:3-as vezetésről 6:5-re kikaptunk. Kár volt érte, egy nyerhető meccset buktunk el.
Gólszerzőink: Tamás Dominik (2), Herman Bence (1), Bognár Gergely (1), Szolga Péter (1)

Pingvinek U10 - Walkers U10 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) b. u.
A második mérkőzésen a torna újonc Wolfurt Walkers ellen 0:0-ás döntetlen után büntetők következtek, amelyek közül Tamás Dominik belőtte a sajátját, amivel megnyertük a mérkőzést. Kár ezért a meccsért is, mert jobban játszottunk, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni.
Gólszerzőnk: Tamás Tominik (1)

Red Dragons U10 - Pingvinek U10  1:5 (1:2, 0:3)
A Red Dragons volt az egyetlen, akiktől a bajnokságban vereséget szenvedtünk, ám ezen a napon ellenállhatatlanok voltak a mieink és sima győzelmet arattak. Ezen a mérkőzésen már úgy játszottak a srácok, ahogy azt megszokhattuk tőlük. A szorosabb első félidő után,
Gólszerzőink: Fatalin László (2), Szolga Péter (1), Herman Bence (1), Mazzag Bendegúz (1)

Tigers U10 - Szombathelyi Pingvinek U10 2:9 (1:2, 1:7)
A hazai Tigers ellen pedig ott folytattuk, ahol a Dragons ellen abbahagytuk. Szép gólokat lőttünk, a szerzett 9 gólon 6 játékosunk osztozott.
Gólszerzőink: Szolga Péter (3), Fatalin László (2), Mazzag Bendegúz (1), Pálmai Fülöp (1), Tamás Dominik (1), Herman Bence (1)  

A tornát a Wolfurt Walkers együttese nyerte meg, őket csak mieink tudták megverni, igaz büntetők után.

A torna végeredménye:    
    1. Wolfurt Walkers
    2. Mad Dogs Wiener Neustadt
    3. SZOMBATHELYI PINGVINEK
    4. Tigers Stegersbach
    5. Red Dragons Altenberg

U16-os korosztály
Az egész szezonban parádésan menetelő U16-os gárdánk az előzetes várakozások alapján jó szereplésre is számítottunk. A bajnoksághoz képest kapusposzton cserét kellett végrehajtanunk, Galambon Benjamin visszajátszási engedélyét a kupanapra vonatkozóan visszavonta az osztrák ISHA szövetség. Helyére az Egerszegi Titánok csapatát erősítő Nagy Márton ugrott be, akit szintén jégkorongozó testvére, Benedek is elkísérte.
A Wolfurt együttesén kívül minden ellenfelünket kétszer is legyőztük az alapszakaszban, előzetesen a svájci ligában edződő Walkers gárdájától tartottunk leginkább.

Wolfurt Walkers U16 - Szombathelyi Pingvinek U16 3:7 (1:3, 2:4)
Szó szerint nekiestünk az ellenfelünknek, a mieink egy pillanatnyi esélyt sem adva szegeztük a kapujuk elé a wolfurtiakat. Zelevics Gergő és Őri Arvid vezérletével 3:1-re vezettünk az első félidőben, azt is elbírtuk, hogy két perc alatt 3 kiállítást ítéltek ellenünk, ebből pár másodpercig kettős hátrányban védekeztünk. A második játékrész elején egy elhozott bulit követően gyönyörűen kivitelezett gólt szereztünk Őri Arvid révén, majd egy szerencsétlenül bekapott gólt követően Zelevics Gergő villant meg újra. A következő cserében Philipp Tobler gyötörte csapatunk 6. gólját, majd ismét Zelevics Gergő volt eredményes. Az utolsó másodpercekben még szépített a Wolfurt, így alakult ki a 7:3-as teljesen megérdemelt Pingvin siker.
Gólszerzőink: Zelevics Gergő (5), Őri Arvid (1), Philipp Tobler (1)

Szombathelyi Pingvinek U16 - Mad Dogs U16 3:0 (2:0, 1:0)
Komoly mezőnyjátékkal indult a találkozó, parázs kis meccsre volt kilátás az előzmények alapján. Kemény lövések, nagy védések és férfias ütközések jellemezték a kezdeti perceket. Az első gólunkig majdnem 4 percet kellett várni, amikor Takács Róbert remekbe szabott szólójával szereztük meg a vezetést. A mérkőzés képe nem változott, jobbára Pingvin fölény jellemezte a játékot, és Nagy Marci kapusunknak is be kellett mutatnia pár szép védést.  
A félidő vége előtt Philipp Tobler duplázta meg az előnyünket, egy jól helyezett közeli lövéssel iratkozott fel a góllövők közé. A félidőben így 2:0-ra vezettek a mieink.
A második játékrészben a 10. percben Zelevics Gergő közeli góljával már 3:0 volt ide. Az ezt követő időszakban kiállítások tördelték a játékot, volt 20 másodperc, amikor ismét kettős hátrányban játszottunk. A Mad Dogs-nak így sem volt nagy gólszerzési lehetősége. A hátralévő időben voltak még helyzetek, de a labda általában szerecsétlenül pattant, így több gólt már nem szereztünk, de nem is kaptunk, így a végén a mieink örülhettek.
Gólszerzőink: Takács Róbert (1), Philipp Tobler (1), Zelevics Gergő (1)

Red Dragons Altenberg U16 - Szombathelyi Pingvinek U16 1:10 (0:4, 1:6)
A harmadik találkozónkon a Red Dragons ellen léptünk pályára. Az altenbergiek ellen eddig nagy arányú győzelmeket arattunk, félő volt, hogy nem vesszük komolyan a meccset. Az ellenfél az első percek alapján mutatott játéka alapján látható volt, hogy a játéknapra az eddigi legerősebb csapatukkal érkeztek.
Három és fél percig nem találtuk a fogást, a lövéseink sorra haltak el a kapusukban, amikor is Zelevics Gergő unta meg az ügyetlenkedést, és vágta be könyörtelenül az első gólunkat. Ezután Philipp Tobler pillanatai következtek, kétszer is eredményes volt egy percen belül. A félidőben még Őri Arvid növelte az előnyt, így 4:0-ás Pingvin előnnyel mentek szünetre a fiúk. A második játékrészben ismét Zelevics Gergő indította be a gólgyártást, amit Philipp Tobler találata követett egy remek összjáték után. A következő 2 percben Takács Róbert villant meg kétszer, majd a nap talán legszebb passzjátéka után,  Gribovszki József góljával már 9:0 volt az előny. Az ellenfél egy védekezési hibát követően szépített, majd Őri Arvid állította be a 10:1-es végeredményt.  
Gólszerzőink: Philipp Tobler (3), Őri Arvid (2), Takács Róbert (2), Zelevics Gergő (2), Gribovszki József (1)

Tigers Stegersbach U16 - Szombathelyi Pingvinek U16 1:6 (0:3, 1:3)
A nap utolsó mérkőzésén a hazai Tigers együttese volt az ellenfelünk. Úgy alakult, hogy az addig két veretlen gárda találkozott egymással, így ez a meccs döntött az első hely sorsáról. A mieink nem bíztak semmit a véletlenre, 9 másodperc után már a Tigers hálójában landolt a labda Zelevics Gergő jóvoltából. Továbbra is nyomás alatt tartottuk a hazaiak kapuját, akik szinte át semm tudtak jönni a térfelünkre. A 4. perc közepén Őri Arvid villant meg, és növelte az előnyünket 2:0-ra. 1 perccel a félidő előtt ismét Zelevics Gergő volt eredményes egy remek kombináció után, ezzel 3:0 volt a félidő a mieinknek.
A második játékrészben 7 másodperc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzünk: egy remekbe szabott Zelevics, Őri kombináció után kapu mögött áttett labdát emelt be Németh Áron a Tigers kapujába. 1 perccel később a ismét az első sorunk varázsolt: egy kapu mellől kiadott passzt szenzációsan járattak meg a srácok, a vége pedig Németh Áron által közelről ütött gól. 5:0 volt az állás a mieinknek. A 10. percben egy kontrát követően szépetettek az osztrákok. A 6:1-es végeredményt a 13. percben Markó Bálint állította be, aki Nagy Benedek által ellopott labdát ütötte be hazai hálóba.
Gólszerzőink: Zelevics Gergő (2), Németh Áron (2), Őri Arvid (1), Markó Bálint (1)
Rendkívül magabiztosan nyertük ezt a tornát is, hasonlóan a bajnoksághoz, még megszorítani sem tudtak az ellenfeleink minket. Ezzel feltettük a koronát az egész éves teljesítményünkre. A díjátadón Zelevics Gergőnek jutott a bajnokság gólkirályának járó trófea, az "ezüstérmes" Őri Arvid lett. Ők ketten 66 gólt rámoltak be az ellenfelek kapujába.

A torna végeredménye:
    1. SZOMBATHELYI PINGVINEK
    2. Tigers Stegersbach
    3. Mad Dogs Wiener Neustadt
    4. Wolfurt Walkers
    5. Red Dragons Altenberg

Az U13-as csapatunk július 8-án vasárnap lépett pályára szintén Stegersbach-ban.

Tigers U13 - Szombathelyi Pingvinek U13  3:1 (1:0, 2:1)
A kupanap legnagyobb esélyese ellen kezdtünk, és a 2. percben bekapott gyors gól ellenére rendeztük sorainkat. Voltak lehetőségeink, de ezeket nem sikerült értékesítenünk. A félidőbentöbb gól nem született, így minimális különbségű Tigers vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.
A második játékrész hasonló volt a forgatókönyv: az elején ismét gólt szerzett a Tigers, utána mezőnyjáték folyt. A 14. perc elején Simon Máté révén szépítettünk, ismét nyílttá tettük a mérkőzést, de kiegyenlíteni nem sikerült, sőt szerencsétlen módon az utolsó másodpercben gólt szerzett az ellenfél, így 3:1-es vereség lett a vége.
Gólszerzőnk: Simon Máté (1)

Wolfurt Walkers U13  - Szombathelyi Pingvinek U13  12:2 (8:0, 4:2)
A Wolfurt ellen folytatta a csapat, és sajnos katasztrófális első félidőt produkáltunk a fizikai, magassági és sebességbeli fölényben lévő ellenféllel szemben. A Walkers számolatlanul szórta a gólokat,
A második félidő már jobb volt, rendeztük a sorainkat a szünetben, két gólt is szereztünk, de ez is arra volt elég, hogy kozmetikázzunk az eredményen. A vége 10 gólos vereség.
Gólszerzőink: Simon Máté (1), Tárczy Botond (1)

Szombathelyi Pingvinek U13 - Mad Dogs U13  5:2 (2:1, 3:1)
A szezonban nem sikerült elkapnunk a tavaly óta meggyengült Mad Dogs gárdáját. Itt sem úgy indult, hogy sikerülni fog, de egy gyorsan bekapott gólt követően Tárcz Botond két szép egyéni kiugrás után megfordította az állást. Ezzel 2-1-re vezettünk a félidőben.
A második játékrész szintén Mad Dogs góllal indult, de az egyenlítő találat után megrázták magukat a mieink, és Tárczy Botond újabb duplájával, és Simon Máté góljával legyőztük a bécsújhelyieket, és megszereztük a 3. helyet.
Gólszerzőink: Tárczy Botond (4), Simon Máté (1)

A torna végeredménye:    
    1. Tigers Stegersbach
    2. Wolfurt Walkers
    3. SZOMBATHELYI PINGVINEK
    4. Mad Dogs Wiener Neustadt

Ezzel tornával véget ért az ISHA inline szezon, 1 hónap nyári szünetet követően újra edzésbe állnak majd a gyerekek.

A fotók: Csarankó Antal és Németh Zsolt.

N.ZS.
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar