Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Pesterzsébet volt a vendégünk U14-ben

2020.12.05.

Pesterzsébet volt a vendégünk U14-ben

Szombathelyi Pingvinek - PHC 2:10 (0:3, 2:2, 0:5)
U14 középszakasz 4. csoport 3. forduló Zalaegerszeg zártkapus mérkőzés, játékvezetők: Bosnyák Márkó, Szabó Krisztián

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Bosits Botond, Szabó Gábriel, Czóbel Gergely - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Herman Bence, Pálmai Fülöp - Fullár Emma, Polgár Patrik, Szolga Péter

Újabb komoly mérkőzés várt az U14-eseinkre december első szombatján: a Pesterzsébet csapatát fogadták a mieink a zalaegerszegi Arénában.

Remekül kezdtük a találkozót. Sokat korcsolyáztunk, rendre odaértünk és meg tudtuk zavarni az ellenfelet az indításban vagy a passzolásban. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő is a helyén volt, néhány remek védéssel tette le a névjegyét. A 6. percben emberhátrányba kerültünk, de sikerült kapott gól nélkül kivédekezni. A 10. percben Czóbel Gergely szenzációsan lépett ki egy elcsípett koronggal, de a kapuvas megmentette a góltól a vendégeket. Nem volt szerencsénk. A 14. percben megszerezte a vezetést az ellenfél: egy kettő-egyes helyzetet váltottak gólra (0:1). A 17. percben újabb emberhátrány, amit már nem úsztunk meg: egy a palánkunknál elvesztett korongra csapott le az ellenfél, és könyörtelenül gólra váltotta (0:2). Sajnos még egyszer is bevették a kapunkat egy távoli lövéssel a 19. percben (0:3). Így három gólos hátránnyal mentünk pihenőre.

A második játékrészre feltüzelt Pingivnek jöttek ki az öltözőből. Sokkal harcosabban kezdtek el jégkorongozni, sokat ütköztek,  keményen védekeztek, és néhány tetszetősebb támadásra is futotta az erejükből. A 27. percben Szabó Gábriel kígyózott végig a mezőnyőn parádésan, és a kapus lába között belőtte a szépítő találatunkat (1:3). A gól tovább tüzelte a csapatot, ebben a szakaszban változatos, jó iramú csatát láthattunk. A legrosszabbkor és legszerencsétlenebbül kaptuk a 4. gólt: a 33. percben a védőnk reflexszerűen belekapott egy távoli lövésbe, ami irányt változtatott és behullott a kapunkba (1:4). A kapusunk rajta volt lövéses, de a megpattanót nem védhette. Ezután egy-egy kiállítás itt is ott, majd négy a négy ellen folyt játék a 36. percben, amikor is Szabó Gábrielt szóló közben hátulról eltakarították, az ellentámadásból pedig növelte előnyét a pesterzsébeti csapat (1:5). A 38. percben viszont senki nem tudta megakadályozni az újabb Pingvin gólt, amit újra Szabó Gábriel szerzett egy szólót követően (2:5). Ezt a harmadot bravúros döntentlenre hoztuk, így maradt a három gólos vendég előny a második szünetre (2:5).

Az utolsó játékrész elején emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk élni vele. A 45. percben elveszítettünk egy korongot a középső harmadban, nem tudtunk gyorsan visszarendeződni, amiből kettő az egy elleni játékot alakított ki az ellenfél, és újabb gólt kaptunk (2:6). Ezután is mentünk becsülettel, hajtottunk, de csak kevés alkalommal jutottunk el az vendégcsapat kapujáig. A harmad utolsó 5 percére sajnos teljesen szétestünk, talán elfáradtunk fejben is, és megsorozott minket az ellenfél. 5 perc alatt 4 gólt ütöttek (2:10). Kár ezért, mert enélkül elég jónak számítő eredmény lett volna a KSI-t a korábbi fordulóban legyőző PHC ellen.

Sajnos állandó jég híján kevés jeges edzéssel a hátunk mögött azt kell mondjuk, hogy egy ennyivel jobb csapattól kaptunk ki, teljesen megérdemelten nyertek. A gólarány egy kicsit túlzó, több szerencsével kisebb is lehetett volna a különbség. Menni kell tovább, a cél az, hogy a következő fordulókban közelebb kerüljünk a riválisokhoz. A küzdés rendben volt, de csökkenteni kell az egyéni hibákat, és a harmadok utolsó perceiben is ugyanolyan koncentráció kell, mint korábban.

Gólszerzők: Szabó Gábriel 2 ill. Tamás Dániel 4, Hajdu Erik 2, Kapusi Máté - Bethlen András - Tamás Ákos - Tóth Ruben 1-1

Folytatás december 12-én Budapesten az ESMTK vendégeként.

A mérkőzés itt megtekinthető felvételről.

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar