Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Rajt az U14-es nagypályás bajnokságban

2020.09.12.

Rajt az U14-es nagypályás bajnokságban

Nyugati Eszkimók - Szombathelyi Pingvinek 5:12 (3:4, 0:5, 2:3)
U14 B3 csoport, alapszakasz 1. forduló, Győr

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub történetének első U14-es nagypályás csapata lépett jégre a Nyugati Eszkimók vendégeként a nemrég átadott, impozáns győri jégcsarnokban.

Az első harmadot idegesen kezdtük, talán egy kicsit izgultak még a játékosaink, hiszen mégis egy presztízs mérkőzésen kellett felvenni a kesztyűt egy jó erőkből álló ellenfél ellen. A "hazai" Eszkimók szerezték meg a vezetést a 4. perc elején (1:0). A 8. percben egyenlítettünk Szabó Gábriel által, aki Tárczy Csanád asszisztját értékesítette (1:1). Izgalmas volt a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 10. percben egy védelmi hibát követően ismét az ellenfélnél volt az előny (2:1).

Ezután Bosits Botond percei következtek, két perc alatt kétszer is eredményes volt, ezzel már egy góllal mi vezettünk (2:3). A 14. perc elején Németh Milán kotort be közelről egy kipattanót, amivel először vezettünk két góllal a találkozón (2:4), de ennek sokáig nem örülhettünk, mert 1 percen belül ismét az Eszkimók szereztek gólt (3:4). Az eredmény a szünetig már nem változott, annak ellenére, hogy a 17. percben szabálytalan cserét követően emberelőnybe kerültünk, ám ezt nem sikerült kihasználni.

A szünet után, a második játékrészt remekül kezdtük. Már a bedobás után beszorítottuk a hazaiakat, és Czóbel Gergely pillantokon belül növelte az előnyünket (3:5). A következő szakaszban is mi domináltunk, és a 23. percben Szabó Gábriel szólóját követően már hárommal mentünk (3:6). Ezután emberhátrányba kerültünk, amit kapott gól nélkül hoztunk le. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő itt nagyon elkapta a fonalat, több remek védéssel vetette észre magát. A 31. percben ismét Czóbel Gergely volt eredményes, egy letámadás során megszerzett korongot ütött be közelről a kapus mellett (3:7). A 32. percben ismét emberhátrányba kerültünk, amely során Szabó Gábriel révén sikerült bravúros gólt szereznünk (3:8). A 39. percben Pálmai Fülöp volt eredményes, egy másodszor lepattanó lövést juttatott kapuba. A 40. percben újabb kiállítást kaptunk, de a második szünetig már nem változott az állás (3:9).

A záró 20 perc elején ugyan kivédekeztük az emberhátrányt, de egy egyéni hibát követően szépített az ellenfél (4:9). Ezt egy újabb Pingvin kiállítás követte, és egy újabb emberhátrányos Szabó Gábriel gól Bosits Botond átadásából. (4:10). A 49. és 53. percben ismét Szabó Gábriel volt eredményes, utóbbinál ismét Bosits Botondé volt az assziszt (4:12). A végeredmény az 57. percben alakult ki, amikor az Eszkimók szépítettek (5:12).

Összegzésként elmondhatjuk, hogy remekül indítottuk a szezont, Szabó Gábriel és első sorunk nagyot játszott, de többiek is végig harcoltak, küzdöttek. Voltak remek passzok, jó védekezés is, amelyhez a második harmadtól remek kapusteljesítmény társult.Pozitívum, hogy a találkozón 10 percet voltunk emberhátrányban, ezalatt nem kaptunk gólt, ellenben két remek találatot is szereztünk. Fegyelmezettségben javulnunk kell, több felesleges kiállítást kaptunk.

Csergő István edzőnk elégedett volt a látottakkal, elmondása szerint a csapat felülmúlta a várakozásainkat .

Következő szombaton Zalaegerszegen játszik a csapat a Titánok vendégeként.

Gólszerzők: Hetényi Lóránd 2, Kövesdi Bálint, Simon Zoltán, Varga Iván illetve Szabó Gábriel 6, Czóbel Gergely-Bosits Botond 2-2, Pálmai Fülöp-Németh Milán 1
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar