Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

Remek győzelem U14-ben az alapszakasz 6. fordulójában

2020.10.30.

Remek győzelem U14-ben az alapszakasz 6. fordulójában

Szombathelyi Pingvinek - Jégoroszlánok hosszabbítás után 5:4 (2:1, 2:1, 0:2, 1:0)
Zalaegerszeg U14 bajnokság B3-as csoport 6. forduló. Játékvezetők: Mayer István, Bosnyák Márkó

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel, Bosits Botond - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Bognár Gergely, Mazzag Bendegúz, Pálmai Fülöp - Fullár Emma, Horváth Anna, Polgár Patrik

A vendégcsapat kérése alapján az október 17-ről elhalasztott összecsapás helyett szokatlan időpontban, október 30-án pénteken 18:00 órakor került sor a pótlásra.

A végső sorrend szempontjából mindkét csapat számára fontos volt ez a találkozó, és ez érződött is a kezdés után. Harcosan kezdtek a Jégoroszlánok, túlságosan is, ami egy kiállítást eredményezett számukra az 5. perc végén. Ebből először Bognár Gergely került ziccerbe, de a fonákos lövését megfogta a vendégek kapusa. A 7. percben Bosits Botond - Czóbel Gergely passz-kombináció után Tulok Ágoston lőtt hatalmas gólt majdnem a kék vonalról (1:0). A 10. percben emberhátrányba kerültünk bottal akasztás miatt. Az előnyt gólra is váltotta a vendégcsapat, a harmadunk közepén megszerzett korongot lőtték be közelről, kiegyenlítve az állást (1:1).
A következő percekben egyenlő erők küzdelmét láthattuk a jégen, lüktetett a mérkőzés, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de ezek kimaradtak. A 17. perc végén ismét előnybe kerültünk, amelynek utolsó másodperceiben Bosits Botond szerzett nagy gólt (2:1). Ezzel az eredménnyel mentek a csapatok az első szünetre.

A második játékrészt jól kezdtük, a 23. percben gólra váltottuk a fölényünket: Mazzag Bendegúz oldalról visszatett korongját Szabó Gábriel lőtte rá, ami a Jégoroszlánok kapusáról pont Bosits Botond elé került, ő pedig higgadtan a kapu üres bal oldalába passzolta a játékszert (3:1). A mérkőzés képe nem változott: a mezőnyben kiegyenlített játékot láthattunk, de a kapura veszélyesebbek voltunk. A 33. percben újra emberhátrányba kerültünk, amely során a 35. percben Szabó Gábriel lépett ki Czóbel Gergely passzával és lőtt közelről nagy gólt (4:1). Ez már megnyugtató előnynek tűnt. A harmad utolsó előtti percében egy elkerülhető góllal szépített a vendégcsapat: nem tudtunk felszabadítani a kapunk előtt, és a Jégoroszlánok közelről bepréselték a szépítő góljukat (4:2).

Az utolsó játékrész elején több nagy ziccert is kihagytunk, ezekkel valószínűleg eldönthettük volna a találkozót, ehelyett nehézzé tettük azt. Az 51. percben a vendégek némileg váratlanul egy kettő-egyes szituációt kihasználtak, ezzel ismét szorossá tették a meccset (4:3). A gól után ráadásul kettős emberhátrányba kerültünk, de ezt a Bosits Botond - Czóbel Gergely - Tárczy Csanád trió mesterien védekezte ki, a vendégek kapura sem tudtak lőni. Fokozódtak az izgalmak, az ellenfél mindent megtett az egyenlítésért. Erőfeszítésüket az 56. percben siker koronázta, egy elrontott cserénket követően lefordultak, és bombagóllal egalizálták az eredményt (4:4). Ez a találat megzavart minket, egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, így az utolsó percekben nem tudtunk már felpörögni, inkább a Jégoroszlánok veszélyeztettek. Ezekben a percekben, kapusunknak Iszak-Pataki Gergőnek is jócskán akadt tennivalója, de hiba nélkül tette a dolgák. A győzelem mi kezünkben volt, 13 másodperccel a vége előtti óriási ziccerbe kerültünk, de kimaradt, így következhetett a hosszabbítás (4:4).

A három a három elleni játékban aztán összekaptuk magunkat, a Szabó Gábriel - Czóbel Gergely - Tárczy Csanád trió a kispályás hagyományainkat felelevenítve játszott, több lehetőséget dolgozott ki, és az egyik remek akcióból Szabó Gábriel ütötte be a győztes gólunkat a 63. perc elején (5:4).  

Gólszerzők: Bosits Botond - Szabó Gábriel 2-2, Tulok Ágoston 1 ill. Orbán Bendegúz - Dvorzák Barnabás - Zsigó Dávid - Szél-Molnár Lea 1-1

 

 

 

A mérkőzés felvétele itt megtekinthető:

 

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar