Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Rico Tobler, Singer Erik, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
 Utánpótlás hírek

Trencsénben jártunk

2017.12.17.

Trencsénben jártunk

Klubunk néhány tagjának abban a megtiszteltetésben volt része, hogy megtapasztalhatta, milyen igazi, profi edzés körülmények között tréningezni. December 17-én a szlovákiai Trencsénbe látogattak azok a vállalkozó kedvű 7-15 éves játékosaink, akik a BP Hockey Academy-n 2x1 órás edzés keretében próbálhatták ki magukat. A városka arról híres, hogy 7 Stanley kupája van, azaz olyan játékosok származnak innen, akik eddig ennyit szereztek.

Az érkezést követően egy gyors ebéd elfogyasztása után átöltöztek a srácok, és a kezdésre már a jégen gyülekeztek. A tréning a Marian Gaborik aréna nagy szabvány méretű jégpályájának két harmadában zajlott, a harmadik részén pedig éppen egy három csapatos szupermini tornát rendeztek. Mint megtudtuk, a jégkorong játéknapok hagyományosan a szlovák himnusszal kedződnek, de aznap tiszteletünkre először a magyart is eljátszották, megmelengetve ezzel a szívünket.

Ezután rögtön a lényegre tértek. A csapatot felosztották négy 4-5 fős kisebb csoportokra, és mindenkit egy-egy állomáshoz rendeltek. Ezeken az állomásokon a járékosainknak különböző tematikájú feladatokat kellett végrehajtani: volt ütő- és korongkezelés, korcsolyázás és a passzjáték javítására szolgáló mozdulatsor. A kis csoportok lehetőséget adnak a hibák korrigálására, amit Peter és társai alkalmaztak is. A helyszínek között és azokon belül is forgás volt, valaki mindig tudott pihenni egy kicsit.

Az első órát követően egy szusszanásnyi szünetet kaptak a gyerekek, akik fáradtan, de felvillanyozva jöttek le a jégről. A második óra hasonlóan volt felépítve, mint az előző. Ebben volt combizom erősítésére vonatkozó korcsolyázós, reakció időt csökkentő, jégbiztonságot növelő kötélhúzós, és korongkezelős ügyességet növelő feladat, mindez játékos formában. A gyerekek fáradhatatlanul dolgoztak, korcsolyáztak, láthatóan élvezték az edzés minden percét. A tréning legvégén rövid játékra is volt lehetőség, nagy élmény volt szlovák válogatott játékossal megerősített sorban szerepelni. A nap végén készült csapatfotón kimerült, de csillogó szemű játékosokat láthattunk.

Összegzésként elmondható, hogy egy remekül felépített, profin kivitelezett edzésen vehettünk részt, amiből rengeteget tanulhattunk. Reméljük, hogy lesz még alkalmunk ezt többször is átélni.

A galériában lévő fotókért köszönet Csarankó Antalnak.