Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Rico Tobler, Singer Erik, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
 Utánpótlás hírek

U10-es torna Ajkán

2017.11.25.

U10-es torna Ajkán

A 2017/18-as szezon számunkra első U10-es megmérettetésére Ajkán került sor, ahol négy mérkőzés várt a csapatra.

A házigazda Ajkai Óriások csapatával csaptunk össze először. Ahogy az lenni szokott, kellett 5 perc, amíg megszoktuk a jeget, és a labda után a korongot. Egy hatalmas kimaradt ziccert követően megszereztük a vezetést, majd a félidőig még egyszer is betaláltunk. A második félidőben folytattuk a gólgyártást, szép összjáték után elért találatokkal növeltük az előnyt. Az Ajka a végén még szépített, de magabiztos győzelemmel mutatkoztunk be.

Rövid szünet után az Egerszegi Titánok ellen léptünk jégre, akik szintén sok szuperminivel érkeztek a tornára. Az első percektől letámadó játékot mutattunk be, sorban alakítottuk ki a helyzeteket, amelyekből szebbnél szebb találatokat értünk el. A vége nagyarányú, magabiztos győzelem lett.

Rolba és szünet után a nap rangadóján a Nyugati Eszkimók ellen immár hófehér mezben léptünk pályára. Parádésan indult a mérkőzés, az első támadásból betaláltunk. Az ellenfél ezután mindent megtett az egyenlítésért, sok helyzetet dolgozott ki, és megérdemelten szerzett gólt. Bosits Botond kapusunk ezekben a percekben hősiesen hárította az Eszkimó próbálkozásokat, de egy újabb védelmi hiba után már náluk volt az előny. Nem estünk össze, és a félidő végén egy szerencsés góllal egyenlítettünk.
A második játékrész is pazarul indult számunkra, egy távoli lövéssel ismét a Pingvineknél volt a vezetés, majd a következő cserében egy újabb gólt szereztünk. Folytatódott a remek sorozat, az első sor ismét betalált, már három góllal mentünk, ám az ellenfél egy csere utáni gyors találattal közelebb jött. Feszült, ideges volt a légkör, sok volt a vitatott helyzet mindkét oldalon. A mieink sajnos egymás után két jogosan megítélt büntetőt is elrontottak. Kár volt érte, mert az ellenfél ismét találatot szerzett. Erre még volt ugyan válaszunk, de az utolsó 2 percben két elkerülhető gólt is kaptunk, amivel egyenlő lett a vége. Nagyon izgalmas mérkőzés volt, hősies küzdelemben igazságosnak mondható döntetlen született.

Az utolsó összecsapásra szünet nélkül érkeztünk. Úgy kezdtünk a Gepárdok ellen, ahogy azt megszoktuk, ismét gyors gólt sikerült szerezni a meccs elején. Ezután mezőnyjáték folyt a pályán, a mieink kezdtek fáradni, az utolsó passzokba, cselekbe hiba csúszott. Emellé kaptunk két  szerencsétlen gólt is, így a szünetben az ellenfél vezetett.
A második félidő elejét kimaradó ziccerek jellemezték, a Gepárdok folyamatosan foglalkoztatták a kapusunkat. A sokadik helyzetüket már góllal fejezték be, ezzel két gólos előnyre tettek szert. A mieink azonban nem adták fel, egy cserében kiegyenlített az első sorunk. Ám ezzel ellőttük a puskaporunkat, a hátralévő időben már nem sikerült gólt szerezni, nem úgy az ellenfél, aki még egy találatot szerezve eldöntötte a találkozót.

Csergő István vezetőedző elmondta, hogy a szezon első tornájához képest jó teljesítményt nyújtott a szupermini játékosokkal felálló csapatunk. A rivális elleni derbin iszonyatos energiákat mozgósított mindkét gárda, nagy küzdelem volt a jégen. Méltatta az állóképességet, azt, hogy a fáradtság csak az utolsó mérkőzésen ütközött ki a játékosainkon. Sikerült sok gólt ütnünk, az első két mérkőzésen a védekezésünk is rendben volt.
 
A csapatból 5 Pingvin osztozott a gólokon, Németh Milán, Szolga Péter és Csarankó Levente remek napot fogott ki, sorban érték el a találatokat, Vörös Miklós tétmérkőzésen elért első gólját ünnepelhette, Fatalin László pedig első U10-es góljait szerezte. Raffay Kata személyében "torna-újoncot" avattunk, Bognár Gergely gólpasszal és kemény mezőnymunkával vettette észre magát, Herman Bence remek szereléseivel segítette a csapatot, Tamás Dominikon pedig nem látszott a hosszú kihagyás.

A csatolt galériában található fotókért köszönet Csarankó Antalnak.

A mellékeltben videós összefoglaló a mérkőzésekről.

 

 
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar