Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Sipos Pál, Rico Tobler, Singer Márk, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U10-es tornagyőzelem Stegersbach-ban

2017.09.04.

U10-es tornagyőzelem Stegersbach-ban

A négy csapatos játéknapon a mieink a hazai Tigers, a Mad Dogs Wr. Neustadt és az altenbergi Red Dragons csapatai ellen léptek pályára. 2x10 perces félidőket játszottak a csapatok, futó idő mellett.

Az első mérkőzést a hazaiak ellen vívtuk. Jól kezdtünk, Németh Milán ügyes egyéni akciója után előnyhöz jutottunk  az első percben, ám a Tigers kiegyenlített, majd a vezetést is átvette. A 8. percben Iszak-Pataki Gergő egy remekbe szabott lövéssel egalizálta az eredményt. A félidőben 2-2 volt az állás. A második játékrész elején főként mezőnyjáték folyt, Szolga Petinek volt nagy ziccere, ami sajnos kimaradt. Ezután Bosits Botinak volt védenivalója, amely után ismét nagy helyzetet alakítottunk ki, több gól azonban nem esett, így maradt a 2-2-es döntetlen a végére.

A második mérkőzésen a Red Dragons Altenberg gárdája ellen léptünk pályára. Parádés kezdés, két Iszak-Pataki Gergő gól 1 perc alatt. A következő percekben is támadásban maradtunk, betalálni azonban nem sikerült egészen a 10. percig, amikor egy kapu mögül visszatett labdát Iszak-Pataki Gergő vágott be a kapuba. A második félidőben ismét a Pingvinek domináltak, ezt a fölényt a 18. és a 19. percben Németh Milán és Simon Máté váltották gólokra. A vége 5-0-ás Pingvin siker.

A torna utolsó mérkőzését az addig veretlen, magabiztosan menetelő bécsújhelyi Mad Dogs csapata ellen játszottuk. Hatalmas elánnal kezdtünk, fél perc alatt 2 ziccert is kialakítottunk. A következő percek a hősies védekezésről és a remek kapusteljesítményről szóltak. A fiatal, főként U8-as második sorunk felvette a kesztyűt, és tartotta a gól nélküli állást. A 8. percben Simon Máté remek kiugrása gólt érdemelt volna, majd egy érvényes gólunkat nem adták meg a játékvezetők. 1 perc múlva viszont nem volt kérdés: Iszak-Pataki Gergő remek találattal juttatta vezetéshez a mieinket. A félidőre 1-0-ás Pingvin előnnyel vonultak a csapatok.
A második játékrész Mad Dogs rohamokkal indult, volt is néhány meleg pillanat a kapunk előtt, de Bosits Boti parádézott. A 16. percben aztán már ő is tehetetlen volt, egy, a kapunk előtt elvégzett buli után kiegyenlített az ellenfél. Teljesen nyílt lett a találkozó. A 18. percben Iszak-Pataki Gergő elcsent egy labdát az ellenfél utolsó játékosától, amit közelről bevágott, ezzel ismét nálunk volt az előny. Az utolsó 2 percben volt még két nagy helyzetünk, de az eredmény már nem változott. Nagyszerű mérkőzést nyertek meg a fiatalok 2-1-re, ezzel bezsebelve a tornagyőzelmet is.

Csergő István vezetőedző értékelése csapata teljesítményéről:
"Az örök rivális Stegersbach csapatával elért döntetlen jónak mondható, hiszen néhány nappal előtte még jégen szorgoskodtunk, így kellett egy kis idő az átszokáshoz. A Dragons elleni mérkőzés pozitívuma volt, hogy javult a kombinatív játékunk. A bécsújhelyiek ellen iszonyatosan nehéz csatában 2-1-re nyertünk, kitűnő kapus teljesítménnyel. Ez a győzelem az egerszegi edzőtáborban végzett munkánk megkoronázása volt."

Eredmények:
Szombathelyi Pingvinek - Stegersbach Tigers 2-2 (2-2; 0-0)
Mad Dogs Wr. Neustadt- Red Dragons Altenberg 9-0 (4-0; 5-0)
Stegersbach Tigers - Mad Dogs Wr. Neustadt 2-6 (1-4; 1-2)
Szombathelyi Pingvinek - Red Dragons Altenberg 5-0 (3-0; 2-0)
Red Dragons Altenberg - Stegersbach Tigers 5-1 (2-1; 3-0)
Szombathelyi Pingvinek - Mad Dogs Wr. Neustadt 2-1 (1-0; 1-1)

A torna végeredménye:
1. Szombathelyi Pingvinek 5 pont
2. Mad Dogs 4 pont
3. Red Dragons Altenberg 2 pont
4. Stegersbach Tigers 1 pont

Köszönjünk a fotókat Csarankó Antalnak.

Az alábbi linkre kattintva egy rövid összefoglaló látható a mérkőzésekről:

 
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar