Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Rico Tobler, Singer Erik, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-979-8808; e-mail:
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail:
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail:
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail:
 Utánpótlás hírek

U13-as ISHA bajnokság 5. forduló

2017.06.19.

U13-as ISHA bajnokság 5. forduló

MadDogs - Szombathelyi Pingvinek 8 : 5 (3:2, 5:3)
Ebben az idényben eddig egy döntetlenre futotta a bivalyerős Mad Dogs csapata ellen. Jó lett volna tehát még közelebb kerülni hozzájuk.
Nem indult rosszul a mérkőzés, 1-0-ra, majd 2-1-re is vezettünk a Németh Áron, Tárczy Botond páros góljaival, de az ellenfél mindkétszer gyorsan egyenlített. A 14. percben egy könnyen megítélt emberelőnyt váltott gólra a Mad Dogs együttese, így 3-2-vel vonultak a csapatok a félidőre.

A második félidőben 5 percen keresztül nem esett gól, a mieink csak helyzetekig jutottak, az ellenfél próbálkozásait pedig Nagy Ármin kapusunk hatástalanította. A 21. perc közepén az egy az egyben kiugró csatárt csak szabálytalanul tudtuk megállítani, amiért kiállítást és büntetőt ítéltek ellenünk. A büntetőt értékesítette az ellenfél, majd fél perc múlva ismét gólt kaptunk sajnos. 5-2 volt nekik, majd a 26. percben egy távoli lövés is utat talált a kapunkba. A 29. percben szépítettünk: egy remek Tárczy Botond passzt Németh Áron értékesített ugyan, de fél perc múlva ismét két Mad Dogs találat következett, immár 5 gól volt az előnyük (3-8). A 30. percben sikerült még két gólt szereznie a Németh Áron, Tárczy Botond párosnak, így a vége 3 gólos Mad Dogs siker lett.
Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy 2016 után idén is a bécsújhelyi gárda nyeri bajnokságot, méghozzá veretlenül, a 12 lejátszott mérkőzésből elért 10 győzelemmel és 2 döntetlennel.
Gólszerzők: Németh Áron 3, Tárczy Botond 2

Szombathelyi Pingvinek - Red Dragons Altenberg 7 : 8 (h.u.) (3:2, 3:4, 1:2)
A korábban lejátszott két mérkőzés alapján sima Pingvin siker ígérkezett. Két eddigi találkozónkon 32-0-as elért gólaránnyal, magabiztosan kellett volna pályára lépni.
Jól is indult a mérkőzés, a 8. perc közepén 3-0-ra vezettünk Németh Áron, Rózsahegyi Donát és Tárczy Botond góljaival. Az ellenfél láthatóan erősített a korábbi mérkőzésekhez képest, ami meg is látszott az eredményen. A félidőig két gólt szerezve 3-2-re módosították az állást.
A második játékrész nagy Pingvin nyomással indult. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de mindet elszórakoztuk. A 18. percben emberelőnyben játszottunk, nem sikerült gólra váltani. A 21. percben ismét emberelőnyünk volt, de hiába volt a meddő fölényünk, az ellenfél két kontrából betalált, és 4-3-ra már ők vezettek. A 25. percben Iszak-Pataki Gergő jó lövésével egyenlítettünk, majd a 26. perc közepén Németh Áron talált be, így nálunk volt az előny ismét. A Dragons fél perc múlva egyenlített, egy védők mögé belőtt passzal lépett ki a csatár, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget. 5-5 volt az állás, a meccs hasonlított a tavalyi körömrágós Altenberg elleni derbik hangulatára. A 29. perc elején Iszak-Pataki Gergő szerzett újabb gólt, 6-5 volt az állás ide. Nem sikerült megnyerni a meccset, fél perccel a vége előtt hosszabbításra mentette a házigazda mérkőzést.
A hosszabbítás első perceiben a hazaiak foggal-körömmel védekeztek, nálunk az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy emberbe vezettük, lőttük a labdát. A 33. perc közepén a szokásos kontrából gólt szerzett az ellenfél, 7-6 volt nekik.
Ezzel nehéz helyzetbe, a 34. percben pedig még emberhátrányba is kerültünk. A 35. perc elején Németh Áron remek szóló után egyenlített 7-7. Fél perccel a vége előtt egy Dragons helyzet után, Áron a kapust védve meglökte ellenfelét, aki átesett a hálóőrünkön. A Dragons támadója miután felkelt ököllel nekiugrott Áronnak. A bírók csak Pingvinek játékosát látták szabálytalannak, őt kiállították, amivel kettős emberhátrányba kerültünk az utolsó fél percre. Ezt nem sikerült kivédekezni, 4 másodperccel a vége előtt a Dragons betalált, ezzel 8-7-re megnyerte a mérkőzést.    
Ha jobban koncentrálunk, a meccset a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk rendes játékidőben, de sajnos a srácok a második félidő elején holtpontra kerültek, az ellenfél pedig vérszemet kapva élt a lehetőséggel.
Gólszerzők: Németh Áron 3, Iszak-Pataki Gergő 2, Tárczy Botond - Rózsahegyi Donát 1-1
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar