Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail: info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Csergő István, Sipos Pál, Rico Tobler, Singer Márk, Vargyas Krisztina

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U13 ISHA bajnokság 3. forduló

U13 ISHA bajnokság 3. forduló

Újabb hazai fordulóval folytatódott a bajnokság U13 csapatunknak

Szombathelyi Pingvinek - ISV Tigers Stegersbach 15:2 (8:2, 7:0)
Az ellenfél a múlt héten nagy csatában 4:3-ra legyőzött minket hazai pályán. Két meghatározó játékosuk nem jött el erre a játéknapra, így a visszavágás reményében léptek pályára mieink.
Az eddigi tornákról hiányzó Bosits Botond két góljával 76 másodperc után már 2:0-ra vezettünk. A második találat egy szenzációsan kijátszott Németh Milán - Tárczy Csanád - Bosits Botond kombináció volt (2:0). Néhány perc mezőnyjáték után Szabó Gábriel iratkozott fel a góllövők közé, majd Szabó Botond lőtte be közelről Mazzag Bende jó ütemű átadását (4:0). Remekül játszottunk, nem volt megállás, a 11. percben ismét Bosits Botond volt eredményes, Tárczy Csanád kapu mögötti passzát vágta be a kapuba (5:0). A 12. percben szépített az ellenfél, egy távoli lövéssel szerezték meg az első góljukat (5:1). A bekapott találat nem szegte kedvünket, a csapat folytatta a gólfesztivált. A 13. percben Németh Milán lőtt közelről gólt (6:1), majd az előbbi találatnál gólpasszt adó Pálmai Fülöp vágott be egy kapusról lepattanó labdát (7:1). Egy rossz átadást követően zárkózott az ellenfél, a 14. perc végén megszerezték második góljukat (7:2). A félidő slusszpoénját Tárczy Csanád jegyezte: egy középtávoli lövéssel már 8:2 volt az állás a mieinknek.
A második játékrészben Tárczy Csanád és Szabó Gábriel jeleskedett a pontgyártásban. Ketten együtt 5 gólt szorgoskodtak össze. Mellettük Bosits Botond lőtte meg saját maga 4., a csapat 13. gólját. A 14. találatunkat az egész mérkőzésen nagyon aktív Mazzag Bende szerezte egy kapu előtti kavarodást követően közelről. A vége teljesen megérdemelt 15-2-es kiütéses Pingvin siker, a két csapat ezen a napon nem volt egy súlycsoportban.
Gólszerzőink: Bosits Botond (4), Szabó Gábriel (4), Tárczy Csanád (3), Németh Milán (1), Szabó Botond (1), Mazzag Bendegúz (1), Pálmai Fülöp (1)    

Mad Dogs  - Szombathelyi Pingvinek 4:3 (2:1, 2:2)
Az eddigi 5 mérkőzését zsinórban megnyerő wr. neustadti csapattal a szezonban még nem találkoztunk. Az előző mérkőzések alapján ki-ki meccsre volt kilátás, és ez be is igazolódott. Mezőnyjátékot láthattunk az első percekben, a játék képére enyhe Pingvin fölény volt jellemző. A 7. percben megszereztük a vezetést, egy lepattanó lövést vágott be Tárczy Csanád takarásból a vendégek kapujába (1:0).
A 10. percben előnybe kerültünk, de ez borzasztóan sikerült. A kapusuk egy remek lövést hárított nagy bravúrral, majd a lepattanó labdából lekontráztak minket és kiegyenlítettek a vendégek a 12. perc elején. Másfél perc múlva egy újabb kontrát követően már 2:1-re vezetett a Mad Dogs. A félidő hátralévő perceiben több gólt is szerezhettünk volna, de sajnos mindent kivédett a remek formában lévő hálóőrük, így 1 gólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok szünetre (1:2).
A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Remek támadásokat vezettünk, ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, de nem sikerült gólt szerezni. A 19. percben aztán megtört a jég, Szolga Péter remek egyéni akcióját követően teljesen megérdemelten kiegyenlítettünk (2:2). A 21. percben egy védekezési hibát kihasználva betalált az ellenfél, így újra ott volt az előny (2:3). Fél perccel később emberhátrányba kerültünk, amit végig támadtunk, de a befejezések most sem sikerültek. Ahogy lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és a 23. percben egy szerencsés góllal már 4:2 volt az állás a vendégek javára. Mindent egy lapra tettünk fel, űztük, hajtottuk az ellenfelet és 2 perc múlva sikerült a szépítés: Németh Milán okosan visszatett passzát lőtte be Bosits Botond (3:4). Újra nyílt volt a találkozó, a játékosaink nagyot küzdöttek az egyenlítésért. Az utolsó másodpercekben is meg lehetett volna az egál, amikor lehoztuk a kapusunkat, és 5 mezőnyjátékossal támadtunk, de nem sikerült kicsikarni a döntetlent. Nem érdemeltünk vereséget, teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, most a szerencsésebb csapat nyert, a végeredmény 4:3 a Mad Dogs javára.
Gólszerzőink: Tárczy Csanád, Szolga Péter, Bosits Botond  

A játéknap harmadik mérkőzésén ISV Tigers Stegersbach - Mad Dogs 2:11 (2:4, 0:7).

Összesítésként elmondható, hogy az U13-as csapatunk remek napot fogott ki. Jól visszavágtunk a Tigersnek, ellenük idei legjobb játékunkkal nyertünk, és a szerencse is mellénk állt. Pazar támadásokat és önzetlen átadásokat láthattunk, végig szemet gyönyörködtető játékot mutattak be a fiúk.
A Mad Dogs ellen legalább a döntetlenre rászolgáltunk, de kis szerencsével és jobb összpontosítással nyernünk kellett volna ezt a találkozót is.

Folytatás június 1-én Wr. Neustadtban a Mad Dogs és a Red Dragons gárdái ellen.
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar