Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 3x3 7. forduló Tatabánya

2020.02.22.

U14 3x3 7. forduló Tatabánya

Az alapszakasz utolsó fordulójában Tatabányán vendégeskedett az U14-es 3x3-as gárdánk. Egy sikeres szerepléssel már ezen a játéknapon bebiztosíthattuk a csoportelsőségünket. Ismét nagypályán, a szélső harmadokban játszottak a csapatok. Egy sérültünk visszatért, így nyugodtabban készülhettünk a találkozókra. Másodedzőnk, Rico Tobler betegség miatt nem tarthatott a csapattal.

Szombathelyi Pingvinek - Tatabányai Polipok 28:1 (15:0, 13:1)
Az első pillanattól kezdve nekiestünk a hazai csapatnak, akik nem tudták megnehezíteni a dolgunkat. Jól tartottuk a korongot, törekedtünk arra, hogy kijátsszuk a helyzeteket, és szebbnél szebb támadásokat vezettünk. A Polipok együttesének pillanatai sem igen voltak. Az első sorunk parádézott, a Simon Máté - Czóbel Gergely - Tárczy Csanád hármas 15 találatot szorgoskodott össze 40 perc alatt. Az U12-es feljátszó játékosaink sem vallottak szégyent, ők is remek összjátékkal és szép gólokkal örvendeztették meg a csapatot elkísérő szurkolókat. A vége nagy arányú Pingvin győzelem.
Gólszerzőink: Simon Máté 6, Czóbel Gergely - Mazzag Bendegúz 5-5, Tárczy Csanád 4, Tóth Dániel 3, Bosits Botond 2, Tóth Botond - Németh Milán - Pálmai Fülöp 1-1

Szombathelyi Pingvinek - Lizards 18:2 (7:0, 11:2)
A várpalotai csapat elleni összecsapás már keményebb volt mezőnyben, mint az előző. Az ellenfél csak az első percekben tudta némileg megakadályozni a dolgunkat, mert nem jégkorongoztunk abban a ritmusban, amiben tudunk és kellett volna. Főleg Simon Máté volt elemében, ő termelte a gólokat az első 20 percben. Nagy élmény volt Tulok Ágoston a rövid felsőbe iszonyatos erővel eleresztett lövése, ami csapatunk 6. találata volt. A szünetben 7:0-ra vezettünk.
A második félidő elején szépített a Lizards, ami felpörgette a csapatot, és beindult a henger, futószalagon jöttek a Pingvin találatok. A végeredmény 18:2-es győzelem. A találkozó legeredményesebb játékosa ezen a meccsen is Simon Máté volt 6 góllal, a többi találaton a csapat többi tagja szépen elosztozott.
Gólszerzőink: Simon Máté 6, Czóbel Gergely - Bosits Botond - Tóth Dániel - Németh Milán 2-2, Tárczy Csanád - Tulok Ágoston - Pálmai Fülöp - Mazzag Bendegúz 1-1

Szombathelyi Pingvinek - Nyugati Eszkimók 8:4 (4:0, 4:4)
Nagy elánnal vetették bele a csapatok magukat az összecsapásba. Az ellenfél érezte, hogy most kell legyőznie minket ahhoz, hogy odaérjenek az első helyre. Az iram ennek megfelelően remek volt, de a tét miatt ideges hangulatban zajlott a mérkőzés. Sok volt az ütközés, a szabálytalan testjáték is, ezeket a játékvezető jogosan be is fújta. Az első félidő végéig 4 gólt szorgoskodtak össze a fiúk Czóbel Gergely és Simon Máté révén. Kapusunkat ugyan jól megdolgoztatta az ellenfél, de az első 20 percet remek teljesítményt nyújtva sikerült kapott gól nélkül lehoznia (4:0).  
A második játékrész elején nem koncertáltunk eléggé, talán elhittük, hogy megvan a mérkőzés, és 3 perc alatt kettőre dolgozta hátrányát az ellenfél (4:2). Egy remek Simon Máté gólt és egy Eszkimó találatot követően ismét kettő volt a különbség a 27. percben. A második játékrész felénél aztán meccs legjobbja, Czóbel Gergely megrázta magát és 3 percen belül 2 góljával ismét megnyugtató előnyre tettünk szert (7:3). A 36. percben távoli lövéssel szépítettek az Eszkimók, majd 1 percen belül Simon Máté állította be a 8:4-es végeredményt. Ez azt jelentette, hogy egy szorosabb második félidő után végül 4 góllal behúztuk ezt az összecsapást is, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül csoportelsőként megyünk az U14 3x3-as bajnoki döntőbe.
Czóbel Gergely pazar teljesítményt nyújtott az egész mérkőzésen, 5 gólt szerzett, mellette pedig 2 gólpasszt adott. Mellette Simon Máté brillírozott, akinek három találatot és egy asszisztot jegyezhettünk fel. Hálóőrünk, Iszak-Pataki Gergő remekül védett, és nagy szerepe volt a győzelemben.
Gólszerzőink: Czóbel Gergely 5, Simon Máté 3

Csergő István edzőnk így értékelte a látottakat:
"A Polipok teljesen motiválatlanul álltak föl. Arra jó volt a mérkőzés, hogy gyakoroljuk a pontos passzolást, és a forgatásokat.
A Várpalota harcosabb játékot mutatott, de nekik is sikerült sok gólt ütnünk. Sokat korcsolyáztunk,és nagyon jól adtuk körbe a korongot,viszont elég sok volt a rossz passzunk, és a felnézés is gyakran hiányzott.
Az Eszkimók elleni mérkőzésen a hibák ellenére végig domináltunk. Talán a második félidőben volt egy 5 perces kritikus időszakunk, de a továbbiakban is sokkal veszélyesebbek voltunk a kapujukra, mint ők a mienkre. Egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy veszélyben forogna a megszerzett előnyünk. Jó lenne, ha néha kicsit okosabban, több kivárással, türelemmel, jobban időzítve tartanánk a korongot."

Az utolsó fordulót február 29-én, szökőnapon rendezzük Kőszegen.

A csoport jelenlegi állása:

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar