Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 3x3-as 2. forduló

2019.12.21.

U14 3x3-as 2. forduló

Nyugati Eszkimók - Szombathelyi Pingvinek 6:7 (3:3, 3:4)
Rögtön a nap mérkőzésével indult a torna. A mieinket fűtötte a visszavágás vágya az első körben elszenvedett vereségért. Sajnos csapatunk egyik legjobb játékosa, Czóbel Gergely sérülés miatt hiányzott, nélküle vágtunk neki a tornának.
Jó iramban kezdődött a találkozó, három percig kiegyenlített küzdelem folyt, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de gól nem született. Aztán két perc alatt védelmi hibák miatt két gólos hátrányba kerültünk (2:0). Ez felpaprikázta a fiúkat, de szépíteni csak a 12. percben sikerült Szabó Gábriel remek passzát értékesítette higgadtan Németh Milán (2:1). 3 perccel később Tóth Dani szolgálta ki Simon Mátét, aki belőtte a ziccert, kiegyenlítve az állást (2:2). Keményedett az összecsapás, minden egyes korongért hatalmas küzdelem folyt a pályán. A 17. percben Tárczy Csanád értékesített hidegvérrel egy jogosan megítélt büntetőt, ezzel átvettük a vezetést (2:3). Sokáig nem örülhettünk, 1 perc múlva egyenlítettek az Eszkimók (3:3). Az eredmény ezután a félidőig már nem változott.
A második játékrész katasztrófálisan indult, 7 perc alatt három gólt kaptunk, ebből kettőt jogosan megítélt büntetőkből. A 27. percben 6:3-ra vezetett az ellenfél. A 30. percben Tóth Dani torolt meg egy ellene elkövetett szabálytalanságot (6:4). 5 perc gólcsend után a Pingvinek hatalmas hajrába kezdtek. A 35. percben Szabó Gábriel egyéni akciót követően tette nyílttá a talákozót (6:5). 2 perc múlva Tárczy Csanád tökéletes ütemű passzából Simon Máté csodálatos góljával egyenlítettünk, és ő volt az, aki a 38. percben értékesített egy jogos büntetőt (6:7). Fokozódtak az izgalmak, és a feszültség, egy buktatás miatt büntetőlövéshez jutott az ellenfél, amit kapusunk hatalmas bravúrral hárított, amivel megnyertük a derbit.  
Remek iramú, lüktető és nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, a mieink óriásit hajrázva nyerték meg a találkozót. A srácok hatalmasat küzdöttek, kapusunk, Iszak-Pataki Gergő, nagyon jól védett, döntő helyzetben büntetőt fogott, mezőnyben Simon Máté játszott kiemelkedően, az utolsó percekben az ő találatával nyertük meg a találkozót.
Gólszerzőink: Simon Máté (3), Németh Milán - Szabó Gábriel - Tóth Dániel (1-1)

PTSE Tatabányai Polipok - Szombathelyi Pingvinek 1:14 (1:5, 0:9)
A második találkozón a Tatabányai Polipok ellen léptünk jégre. Nem sikerült abban a ritmusban jégkorongozni, ahogy az előző meccs után abbahagytuk. Az első félidőben sok volt a pontatlanság, a rossz passz és sokszor nem megfelelő megoldásokat választottunk a kapu előtt. Az ellenfél szívósan küzdött, kapusuk nagyon jó teljesítményt nyújtott. 20 perc játék után négy góllal vezettünk (1:5).
Szünetben rendeztük a sorokat, a második félidőben már sokkal jobban játszottunk. Szabó Gábriel és Simon Máté vitték hátukon a csapatot. A vége magabiztos győzelem egy szimpatikus ellenféllel szemben (1:14).  
Gólszerzőink: Szabó Gábriel (5), Simon Máté (3), Németh Milán (2), Tóth Dániel - Bergmann Bence - Tulok Ágoston - Mazzag Bendegúz (1-1)

Lizards - Szombathelyi Pingvinek 2:15 (0:8, 2:7)
A nap utolsó összecsapásán a várpalotai Lizards várt a mieinkre. Jól kezdtünk, és az első játékrészben főleg egyéni akciókból voltunk eredményesek. Főként Simon Máté és Szabó Gábriel villogott. A csapatjáték ebben a szakaszban nem működött jól, kevés volt a pontos passz.
A második játékrészben folytatódott az előzőleg látott játék de itt már két élményszámba menő Tárczy Csanád - Simon Máté kombinációt is láthattunk, emellett az ellenfél is kétszer betalált. Az utolsó tíz percben már kiütközött a fáradtság a csapaton. A találkozón magabiztosan nyertünk ilyen arányban is megérdemelten.
Gólszerzőink: Szabó Gábriel - Simon Máté (5-5), Tóth Dániel (3), Bosits Botond - Tulok Ágoston (1-1)

A nap további mérkőzésein:
Nyugati Eszkimók - Lizards 20:2
Nyugati Eszkimók - PTSE Tatabányai Polipok 24:0
Lizards - PTSE Tatabányai Polipok 7:3

Folytatás január 4-én Kőszegen.
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar