Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 5. forduló - ajkai vendégszereplés

2021.01.02.

U14 5. forduló - ajkai vendégszereplés

Óriások Jégkorong SE - Szombathelyi Pingvinek 4:2 (4:1, 0:1, 0:0)
U14 4. csoport 5. forduló, Ajka, játékvezetők: Mayer István, Nagy Tamás

Szombathethelyi Pingvinek:  Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Czóbel Gergely, Bosits Botond - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Fullár Emma, Németh Milán, Pálmai Fülöp - Polgár Patrik, Herman Bence, Bognár Gergely

Az impozáns új ajkai jégcsarnokban kezdte meg U14-es gárdánk az új évet. A hazaiakkal egy csoportban voltunk az alapszakaszban, akik szeptember 26-án Zalaegerszegen tudtak nyerni 7:3-ra. A visszavágás vágya fűtötte a mieinket.   

Ehhez képest rosszul indult a mérkőzés, másfél perc után egy jól eltalált lövéssel szerzett vezetést az Ajka. Egy, a támadó zónában elvesztett bulit követően a harmadunk bal oldali bedobó köréből lőtték ki a jobb felsőt a hazaiak (1:0). A következő percekben összekaptuk magunkat, vezettünk néhány ellentámadást is, de az utolsó cselbe vagy passzba mindig hiba csúszott. A 6. percben megduplázta előnyét a vendéglátó: egy távoli lövés talált utat a hálónkba (2:0). 20 másodperccel később újra a kapunkban landolt a játékszer: az alapvonal mögül lőtték vissza a korongot, ami a kapusunk hátáról pattant be a hálóba (3:0). Sajnos a rövidzárlatnak nem volt vége: 2 perc múlva egy elvesztett koronggal "gyalogolt" be az ajkai csatár a kapunkig, és lőtte be közelről (4:0). Náluk minden összejött, nálunk semmi.
A következő percekben rendeztük a sorokat, de nem volt bennünk átütő erő, továbbra is sok hibával játszottunk. A 14. percben emberhátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekeztünk. A 18. percben megtört a jég, és az erőfeszítéseinket siker koronázta: Szabó Gábriel adott középre egy remek ütemű passzt az ellenfél alapvonaláról, amire Bosits Botond érkezett pontosan, és kapásból kilőtte a hosszú sarkot (4:1). A gól jót tett a mieinknek, ezután még nagyobb fokozatra kapcsoltunk és továbbra is veszélyesen játszottunk, de további gólt nem sikerült szereznünk a szünetig (4:1).

Remekül kezdtük a második játékrészt, beszorítottuk a hazaiakat, és folyamatosan gólhelyzetekek alakítottunk ki. A 24. perc elején aztán sikerült egy távoli lövéssel újabb találatot szereznünk: Szabó Gábriel küzdött meg a korongért, amit Czóbel Gergely lőtt be távolról az Óriások kapujába (4:2). Folytattuk a lendületes játékunkat, beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé. A 26. percben Németh Milán harcolt ki két egymás utáni kisbüntetést a hazaiaknak, így másfél percig 5 a 3 ellen tudtunk támadni. Hozzátennénk, hogy az első kiállítás mellé egy büntető is dukált volna, hiszen gólhelyzetben lévő játékosunkat takarították el. Sajnos a kettős emberelőnyt nem sikerült kihasználnunk. Továbbra is hajtottunk becsülettel, de a második játékrészben nem sikerült közelebb kerülnünk, így maradt a két gólos hátrányunk az utolsó etapra (4:2).

A harmadik harmadban mindent megpróbáltunk, de az ellenfél sikeresen visszaverte a próbálkozásainkat. Az Ajka kontrákból volt veszélyes, de ezeket Iszak-Pataki Gergő kapusunk hatástalanította, aki hibátlanul védett a második és harmadik játékrészben. Gól egyik oldalon sem született, így az állás nem változott a mérkőzés végéig (4:2).

Összegzésként elmondható, hogy nagy csatára késztettük a hazaiakat, ismét hősiesen küzdöttünk a fizikai fölényben lévő Óriások ellen, de sajnos az első harmad két perces rövidzárlata eldöntötte a találkozót. Továbbra sem megy emberelőnyben, ráadásul egy másfél perces kettős előnyt sem sikerült gólra váltani. Emellett sajnos sok ziccert is kihagytunk, a hazai kapus remekül védett. Pozitívum, hogy mi sem kaptunk gólt emberhátrányban, és ezen a mérkőzésen is a végéig harcoltunk.

Ezzel a mérkőzéssel a középszakasz első köre lement, egyelőre pont nélkül állunk, de nem adjuk fel, megyünk tovább, hogy még kisebb legyen a különbség ebben a csoportban.

Gólszerzők: Ekker Dániel 2, Vincze Zalán - Rózsa Anna 1-1 ill. Bosits Botond - Czóbel Gergely 1-1

Folytatás január 9-én szombaton a KSI ellen Budapesten.

A mérkőzés videó felvétele itt megtekinthető:

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar