-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - harmadik kör az Óriások ellen

2021.03.06.U14 - harmadik kör az Óriások ellen

Óriások Jégkorong SE - Szombathelyi Pingvinek 7:2 (3:1, 2:0, 2:1)
U14-es B csoportos bajnokság 14. forduló középszakasz, Ajka. Játékvezetők: Németh Norbert, Sábián Balázs

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Mazzag Bendegúz, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Pálmai Fülöp, Bognár Gergely - Fullár Emma, Herman Bence
Edző: Csergő István

A középszakasz utolsó előtti mérkőzésére járványügyi karatén miatt több játékosunk nélkül kellett elutaznunk. Ebben a helyzetben is bíztunk abban, hogy ki-ki meccset tudunk majd játszani az Óriásokkal. 

Jól kezdtünk, a buli után rögtön eljutottunk az ellenfél kapujáig, de kimaradt a lehetőség. Az első sorunk jól tartotta a korongot, szépen passzolva uralta a játékot, de ez a fölény helyzeteket nem eredményezett. A 3. percben egy a cserepadunk elől ellőtt korongot piszkált be az ellenfél csatára, megszerezve a vezetést az Óriásoknak (1-0). A következő percekben újra jobbára nálunk volt a korong, de gólig nem jutottunk el. Az 5. percben emberhátrányba kerültünk, de okosan kivédekeztük, a hazaiak teljesen veszélytelenek voltak a kapunkra. A támadójátékben is feljavultunk, a második sorunk is szépen hozta fel a korongot a támadó térfélre, de igazi gólhelyezetig nem jutott el. A 14. percben egy védelmi megingást használt ki az ajkai csapat: rossz cserét követően két csatáruk is teljesen szabadon maradt, akik beütötték csapatuk második gólját (2-0). A 17. percben szintén nagy egyéni hibát követően lefordult a hazai gárda, és ismét a hálónkba jutott a pakk (3-0). A bekapott gólok megzavarták a mieinket, az Óriások vérszemet kaptak, a következő percekben a remekül védő kapusunknak köszönhetően nem nőtt a különbség. A 19. perc végén Tulok Ágoston távoli lepattanó lövését piszkálta be közelről Szabó Gábriel (3-1). A szünetig nem változott az állás, így lélektanilag a legjobbkor sikerült szépítenünk. 

A második harmad elejét megnyomtuk, jöttek is a helyzetek futószalagon, de nem tudtunk közelebb jönni, és a "szokásos" forgatókönyv szerint egy kontrából újabb gólt kaptunk (4-1). Továbbra is hajtottunk, voltak lehetőségeink, de mindent kihagytunk. A 29. percben egy kék vonalas lövés utat talált a hálónkba, sajnos a kapusunk semmit nem látott belőle (5-1). A játékrész felénél emberelőnybe kerültünk, amit ezúttal jól játszottunk meg, csak a gólszerzés nem sikerült. Az öt az öt ellen is folytatódott a fölényünk, több hatalmas ziccerünk maradt ki. Hátul Iszak-Pataki Gergőnek is be kellett mutatnia néhány szép védést, így a második szünetig már nem változott az eredmény. 

Az utolsó játékrészt is remekül kezdtük, több nagy helyzetet is kialakítottunk, de jól védett az ajkai portás. A 43. perc elején Szabó Gábriel korcsolyázott el a palánk mellett, majd parádésan passzolt a középen menetrendszerűen érkező Czóbel Gergely elé, aki kapásból lőtte ki a hazai kapu hosszú sarkát (5-2). Gyönyörű gól volt. Ezután biztunk benne, hogy ez a találat felrázza a mieinket, és egy huszáros hajrával közelebb lehet még férkőzni, de a 46. percben egy kék vonalról előtt hazai lövés talált utat a gólvonalon túlra (6-2). A következő percekben szinte egykapuztunk, egyik lehetőség követte a másikat, de gól továbbra sem jött össze. A végeredmény fél perccel a vége előtt állt be, amikor egy, a támadóharmadban eladott koronggal lépett ki a hazai csatár, és könyörtelenül bevágta a kapunkba a játékszert  (7-2). 

Ahogy az Óriások ellen már sajnos megszoktuk, sokkal több volt ebben a meccsben is. Nincs ekkora különbség a két csapat között. Nyomasztó mennyiségű helyzetet hagytunk ki, míg az ellenfelünk irgalmatlanul kihasználta az egyéni hibáinkat. Továbbra is dicséret illeti a játékosainkat a küzdésért, az utolsó harmadban lejátszottuk a hazaiakat mezőnyben. 

Gólszerzők: Ekker Dániel - Vincze Zalán 2-2, Poór Márton - Weinhoffer Erik - Preszter-Lajtai Bendegúz 1-1 ill. Szabó Gábriel - Czóbel Gergely 1-1

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar