-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - hazai mérkőzés a PHC ellen

2021.02.27.U14 - hazai mérkőzés a PHC ellen

Szombathelyi Pingvinek - PHC 2:7 (1:4, 1:1, 0:2)
U14 IV. csoport középszakasz 12. forduló, Zalaegerszeg. Játékvezető: Molnár József, Nagy Tamás

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Tárczy Csanád, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Szolga Péter, Bognár Gergely - Herman Bence, Polgár Patrik, Horváth Anna, Jagodics Adél, Hegedüs Árpád 
Edző: Csergő István

A középszakasz 12. fordulójában a nagyon erős PHC csapata várt a mieinkre hazai pályán. 

Az első pillanattól kezdve nekünk esett az ellenfél . Nem találtuk a játék ritmusát, csak vadásztuk a korongot, és beszorultunk a harmadunkba. Két és fél perc alatt két egyéni villanásból két gólt is kaptunk (0-2). A következő percekben fel tudtunk pörögni, kijöttünk a szorításból, és helyzetekig is eljutottunk. Kapusunk is belelendült, bemutatott néhány bravúrt, de a 7. percben sajnos ő sem tudta megakadályozni a fővárosi csapat újabb gólját (0-3). Továbbra is főleg a mi harmadunkban zajlott a játék, Iszak-Pataki Gergő parádézott ezekben a percekben. Az első harmad felénél Szabó Gábrielt könyökölték le csúnyán az ellenfél kapuja előtt, de a jogosan megítélt előnnyel nem tudtunk élni: a kevés mozgás és pontatlan átadások miatt a támadó harmadba bejutás is gondot okozott. A 13. percben egy szépen kijátszott támadás után a PHC csapata beütötte a negyedik gólját (0-4). A játékrész utolsó percében Németh Milán ellen egymás után ketten is szabálytalankodtak, így jogosan kettős emberelőnybe kerültünk. A dupla fórból 4 másodperccel az első harmad vége előtt Szabó Gábriel ütött gólt, a kapus előtt szépen elhúzva a hosszú sarokba passzolta a játékszert (1-4). 

A második harmadot előnyben kezdtük, és habár sokkal jobban játszottuk meg, mint korábban, nem sikerült közelebb jönni az ellenfelünkhöz. A 22. percben egy jól elhozott bulit követően Bosits Botond passzolta vissza a korongot Tulok Ágostonnak, aki egy igazítás után hatalmas gólt ragasztott a pesterzsébetiek kapujába (2-4). Gyönyörű találat volt. A gól nekünk lendületet adott, felpörögtünk. A 23. percben kettő az egyben tudtunk kilépni, de sajnos eltotojáztuk az óriási ziccert. Az ellenfél érezte, hogy vérszemet kaptunk, erre ők is ráerősítettek, és megsorozták a kapunkat. Ezekből viszont nem született újabb gól, mert a hálóőrünk remekül elkapta a fonalat. Bravúrt bravúrra halmozott ezekben a pillanatokban, élmény volt nézni a védéseit. A 29. percben újabb hatalmas kihagyott ziccer nálunk, majd egy jó Bosits Botond lövés, de nem sikerült újabb gólt lőnünk. Nagyon izgalmas volt a játék, látványos támadások, nagy védések, veszélyes kontrák jellemezték a mérkőzést. 
A 32. percben nem vettünk komolyan egy palánk mellől visszacselező vendég játékost, aki kilőtte a kapunk rövid sarkát (2-5). Nagy kár volt ezért, mert lendületben voltunk, a helyzeteink alapján akár ki is egyenlíthettünk volna, de így újra három gólra nőtt a különbség. A 33. percben ismét emberelőnybe kerültünk, ezt most jól játszottuk meg, de a PHC kapusa jól védte a próbálkozásainkat. A második szünetig még három kiállítást ítéltek meg a játékvezetők, amiből egy páros volt, így jórészt előnyben játszthattunk, de a vendégek jól védekeztek, és nem tudtunk tartósan a kapujukhoz férkőzni (2-5). 

Az utolsó húsz perc elején rögtön mi kerültünk hátrányba, amit remekül kivédekeztünk. Szinte ki sem egészültünk, újabb jogos kiállítás nálunk, majd fél perc múlva még egy. Nem volt könnyű a helyzetünk, majdnem másfél percig öt a három elleni játékra kényszerültünk. Nem ijedtünk meg, jól védekeztünk, ha pedig kapura tudtak lőni, akkor kapusunk remekelt. Már csak egyszeres hátrányban üthettünk volna még egy gólt, de az ajtó-ablak helyzet ismét kimaradt. Az 50. percben ismét egy szép PHC támadás után már nem tudtuk megakadályozni az ellenfél 6. gólját, majd fél perc múlva újra mattolták a mieinket (2-7). Az utolsó percekben kemény mezőnyjáték folyt a jégen, a mieink inkább védekeztek. 

Az első harmad első perceit leszámítva a képzett játékosokból álló és rendkívül agresszív hokit játszó PHC elleni találkozókon az eddigi legjobb játékunkat mutattuk. A játékosaink ezúttal is nagyot küzdöttek, kapusunk szezációsan védett a találkozó nagy részében. Nagy kár a kihagyott ziccerekért, mert az egy ilyen csapat ellen megbosszulja magát. A második harmad nagyon jól sikerült, döntetlennel tudtunk lehozni. Edzőnk szünetekben a testjáték használatára hívta fel a játékosaink figyelmét, ebben van még hova fejlődnünk. A játékvezetők korrektül bíráskodtak, minden megítélt büntetés jogos volt. 

Gólszerzők: Szabó Gábriel - Tulok Ágoston 1-1 illetve Kapusi Máté 3, Tamás Ákos - Tamás Dániel 2-2

A mérkőzés felvétele itt megtekinthető:

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar