-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - hosszabbítás utáni diadal a KSI ellen

2021.02.28.U14 - hosszabbítás utáni diadal a KSI ellen

Szombathelyi Pingvinek - KSI 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0)
U14-es B csoportos bajnokság 11. forduló középszakasz, Zalaegerszeg. Játékvezetők: Molnár József, Szabó Krisztián

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Tárczy Csanád, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Szolga Péter, Bognár Gergely - Polgár Patrik, Hegedüs Árpád
Edző: Csergő István

A középszakasz utolsó hazai mérkőzésére február utolsó napján került sor. A találkozót az előző hétről a vendégek kérésére halasztottuk el.

Az első harmad kiegyenlített mezőnyjátékkal indult, kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 5. perc végén egy jó letámadás során az ellenfél harmadában megszereztük a pakkot, Bosits Botond lőtt be középre, ott Szabó Gábriel készítette le Czóbel Gergelynek, aki középtávolról kilőtte az ellenfél kapujának hosszú sarkát (1-0). A következő percekben folytatódott az elején látott mezőnyjáték. Második sorunk is lendületesen, jól jégkorongozott. A 13. percben a KSI 44-es játékosa hátulról, rendkívül sportszerűtlenül lökte palánkra játékosunkat, aki megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést. Az előnyt jól játszottuk meg, be tudtuk szorítani a vendégeket, de a próbálkozásainkat védte a kapusuk. Pontosabb játékkal növelhettük volna az előnyünket. Az utolsó 5 percben áttevődött a küzdelem a mi harmadunkba, több veszélyes lövést kellett a portásunknak hatástalanítania. A 20. perc közepén ismét emberelőnybe kerültünk. A buli elhozatala után rögtön kialakítottunk egy helyzetet, de nem sikerült betalálni, így egygólos előnnyel mentünk szünetre (1-0).

A második felvonás ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A KSI beszorult, mi pedig támadtunk, de újabb gólt továbbra sem tudtunk ütni. A 22. percben Czóbel Gergely szólóban lépett ki, megszerezhette volna a második gólját, de a vendégkapus hatalmas bravúrral kivédte az elhúzott próbálkozását, az ismétlésből Bosits Botond lőtt kapásból, de a KSI hálóőre ezt is hárítani tudta. A 24. percben kiállítást kaptunk, amiből kiegyenlített a fővárosi gárda: nem tudtunk felszabadítani, és sokadikra begyötörték közelről a kapunkba a korongot (1-1). Kár volt ezért, mert több góllal is vezethettünk volna, ehelyett kezdődhetett minden elölről. A találat felhozta a vendégeket, de lövéseiket Iszak-Pataki Gergő kapusunk jól hatástalanította. A 28. percben újra emberelőnybe kerültünk, és ezzel a lehetőséggel már éltünk is: Szabó Gábriel lőtte el a kék vonal mellöl a pakkot, ami lelassulva eljutott a kapu előtt helyezkedő Bosits Botond elé, aki közelről behúzta a hálóba (2-1).
A 33. percben nem tudtunk tisztázni, a lecsorgó játékszert közelről a kapunk bal oldalába lőtte a KSI csatára (2-2). Fokozódtak az izgalmak, keményedett a küzdelem, nagy csata folyt minden egyes korongért. A 38. percben Bosits Botond a saját harmadunk közepéről adott egy zseniális passzt a remekül játszó Czóbel Gergelynek, aki ezúttal nem hibázott, és parádésan kilőtte a hosszú oldalt (3-2). Ismét egygólos előnnyel mehettünk a második szünetre.

A harmadik játékrészben folytatódott a küzdelem. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a mieink voltak veszélyesebbek. A 45. percben újabb jogos emberelőnybe kerültünk, de sajnos megint nem ment a góllövés, és ez megbosszulta magát. Az 50. percben be tudtak gyötörni még egy gólt, ismét egál lett az állás (3-3). A hátralévő 10 percben mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset. Az 54. percben a végig magabiztosan játszó Tárczy Csanád csent el egy korongot, és ziccerben vihette kapura, de lövése célt tévesztett. Meccslabda volt. Az 58. percben még kaptunk egy lehetőséget egy emberelőny formájában, de ezt sem sikerült gólra váltani. Jöhetett a túlóra.

A hosszabbítás elején még volt lendületünk, de egyre inkább kiütközött a fáradtság a mieink játékán: sok volt a pontatlan átadás, nem igazán kerültünk helyzetbe. Ezekben a percekben a szíve vitte előre a játékosainkat, a KSI több lehetőséget alakított ki, kapusunknak volt három jó védése, de gól egyik oldalon sem született.

Így a szezonban a mieink számára először jöhetett a szétlövés. Közben az öltözők előtt felsorakozott a saját mérkőzésükre váró U12-es csapatunk, az ő fergeteges szurkolásuk mellett kezdődött meg a mindent eldöntő párbaj. Ami nem indul jól, mert a vendégek első lövője gólra váltja a próbálkozását, nálunk Czóbel Gergely kísérletét kivédik (0-1). A második körben Iszak-Pataki Gergő remekül véd, Tárczy Csanád lövése viszont elkerüli a kaput (0-1). A vendégjátékos kihagyja, Szabó Gábriel viszont a kapus mellett higgadtan elhúzva egyenlít (1-1). A negyedik körben kapusunk hatalmasat véd, de Bosits Botondnak sem sikerül gólt szerezni (1-1). Jöhetett az utolsó kör: a fővárosi játékos a kapu mellé lő, nálunk viszont az utolsóként sorra kerülő Tulok Ágoston olyan nyugodtan húzza el, majd vágja be a kapu bal felső sarkába, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, megnyerve a mérkőzést (2-1). Jöhetett a megérdemelt ünneplés, a "kupacolódás", nagy bravúrt értünk el egy jó csapat ellen.

Folytatás március 6-án Ajkán, majd másnap az utolsó fordulóban Budapesten az ESMTK vendégeként.  

Gólszerzők: Czóbel Gergely 2, Bosits Botond 1 illetve Babos Jenő 2, Szakolczy Ádám 1

 

A találkozó felvételről itt visszanézhető:

 

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar