Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 középszakasz 1. forduló

2020.11.14.

U14 középszakasz 1. forduló

A várakozáson felüli alapszakasz teljesítményünket követően erős ellenfél ellen vágtunk neki a középszakasznak

Szombathelyi Pingvinek - KSI 1:11 (0:2, 1:5, 0:4)
U14 középszakasz 4. csoport 1. forduló Zalaegerszeg zártkapus mérkőzés, játékvezetők: Mayer István, Szabó Krisztián

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Gábriel, Tárczy Csanád, Szabó Botond, Bosits Botond, Czóbel Gergely - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Fullár Emma, Horváth Anna, Bognár Gergely - Herman Bence, Szolga Péter

Remekül kezdtük a mérkőzést, az első harmad elején teljesen kiegyenlített mezőnyjátékot láthattunk, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első 11 percben kétszer kerültünk emberhátrányba, amelyeket jól kivédekeztünk. Támadásokat is tudtunk vezetni, ezekben Szabó Gábriel és Czóbel Gergely volt a legaktívabb. 15. percben egy védőink által takart lövés talált utat a kapunkba, amivel a vendégcsapat megszerezte a vezetést (0-1). Csergő István edzőnk egyből időt kért, hogy reagáljon az addig látott játékra. A 17. percben Herman Bence egy nagy mentését követően a második megmozdulását szabálytalannak látták, és emiatt hátrányba kerültünk. Sokáig úgy tűnt, hogy ezt a kiállítást is sikerül kivédekezni, de 19. perc elején egy bravúros Iszak-Pataki Gergő védést követően nem tudtunk elég gyorsan felszabadítani, az ellenfél csatára pedig közelről beüttötte a második KSI találatot (0:2). A hátralévő közel két percben már nem változott az eredmény.

A második harmad elején sebességet váltott az ellenfél. Beszorultunk a kapunk elé, küzdöttünk, hősiesen védekeztünk, a vendégcsapat mégis egy szabálytalan góllal növelte előnyét: a csatáruk méteres lesről indulva vitte végig a korongot a kapunkig, és vágta be könyörtelenül (0:3). A 23. percben Szabó Gábrielt egyértelműen akasztották a kezdőkörben, itt nem fújtak kiállítást. A lecsorgó korongot Czóbel Gergely szelidítte meg, majd 8 méterről középről hatalmas gólt szerzett (1:3). A középkezdést követően újból kiállítás nálunk, és a reklamálásunk miatt még egy, ami két teljes perc kettős emberhátrányt jelentett. Ennek az elején Iszak-Pataki Gergő óriási bravúrral fogott meg egy lövést, de több lehetőséget nem tudtak kialakítani a vendégek, a mieink iszonyat nagyot küzdve kapott gól nélkül hozták le ezt a két percet. A 26. percben előny nálunk, de ezt borzasztóan rosszul játszottuk meg, amiből a vendégcsapat egy távoli lövéssel gólt szerzett (1:4). Ezért nagy kár volt, ahelyett, hogy tovább zárkóztunk volna, nőtt a különbség. A következő percekben gól nem esett, kapusunk ismét bemutatott néhány nagy védést, de a 35. percben egy közeli, ütőn megpattanó lövésnél már tehetetlen volt (1:5). Itt is hozzá kell tenni, hogy a támadás ismét nagyon lesgyanús állásból indult. A 36. percben Szabó Gábriel két remek szóló után két gólt üthetett volna, de ezek kimaradtak, a kihagyott lehetőségek pedig megbosszulták magukat: a 38. percben kétszer is mattolta KSI csapata a védelmünket, így a második játékrész végére jelentős hátrányba kerültünk (1:7).

Az utolsó harmad hasonlóan indult, mint az első: utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbáltunk szépíteni, be is szorítottuk a vendégeket, de a kapujukig kevés alkalommal jutottunk el. A 43. percben Iszak-Pataki Gergő óriási bravúrral hárított egy egészpályás szólót. A 45. percben egy felesleges akasztást követően újra kiállítást kaptunk. A hátrány első percét parádésan játsztottuk, ott tudtuk tartani a korongot a támadó harmadban, és lövésekre is futotta, de a 46. percben újra egy kipattanóból kaptunk gólt (1:8). Az utolsó 10 percre elfáradtunk, az ellenfél pedig kihasználta ezt. Az 53. percben egy buli után üresre játszott egy korongot a KSI csapata, amiből kilőtték a hosszú felső sarkot (1:9). Az 58. és az 59. percben ismét egy-egy kipattanó lövést követően még kétszer betalált az ellenfél, kialakítva a végeredményt (1:11).  

Összegzésként elmondható: emelt fővel játszottunk, volt tartása a csapatunknak. Hatalmasat küzdöttek a mieink, a harcosságunk dicsérhető. Sajnos ismét sok kiállítást kaptunk, és habár ezekből csak kétszer talált be az ellenfél, ez lassan felőrölte az erőnket. Kapusunk remekül védett, de a védelmünk nem segítette a kipattanók eltakarításában, ezekből négy gólt is kaptunk. Emellett a helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb, de egy jól védekező csapattal szemben nem volt könnyű feladatunk. Folytatás két hét múlva a Vasas ellen Budapesten.  

Gólszerzők: Czóbel Gergely 1 ill. Prém Zsombor 3, Babos Jenő 2, Kelemen Kitti - Gyulai Miklós - Kardos Dániel - Kőfalvi Karen - Mátyás Milán - Rapai Balázs 1-1

A mérkőzés felvétele itt megtekinthető.

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar