Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - középszakasz 6. forduló

2021.01.09.

U14 - középszakasz 6. forduló

KSI - Szombathelyi Pingvinek 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
U14 4. csoport 6. forduló, Budapest, játékvezetők: Dömötör Bence, Balog Gergő

Szombathethelyi Pingvinek:  Iszak-Pataki Gergő - Tárczy Csanád, Szabó Botond, Czóbel Gergely, Bosits Botond - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Fullár Emma, Németh Milán, Fullár Csanád - Jagodics Adél, Horváth Júlia

A héten már hazai jégen is el tudtuk kezdeni az edzéseket, intenzív 3 napon voltak túl a játékosaink, akik bizakodóan várták a budapesti összecsapást.

Rendkívül rosszul indult a találkozó: a 3. percben egy, az ellenfél kapuja mögötti szerencsétlen ütközést követően az egyik csupaszív lány játékosunk megsérült, és sajnos nem is tudta folytatni a játékot. A sokk után, a 3. percben emberelőnybe kerültünk, amit szinte azonnal sikerült is gólra váltanunk. Kiszedtük a bulit, a korong hátrakerült Tulok Ágostonhoz, akinek a lövése a palánkról visszapattanva a kapu bal oldala mellett helyezkedő Szabó Gábriel elé került, ő pedig fonákkal rendkívül okosan ütötte oda a középen álló Bosits Botond elé, aki közelről nem hibázott (0:1). Gyönyörű találat volt. Az ellenfél ezután érezhetően rákapcsolt, beszorított minket a harmadunkba. Az 5. perc végén nem sikerült eltakarítani egy kipattanó korongot a kapunk előtt, amit közelről beütöttek a hazaiak, kiegyenlítve az állást (1:1). A következő percekben kezdetét vette egy, a mérkőzés végéig tartó hatalmas küzdelem, amelyben partnerei voltunk a rutinosabb hazaiaknak. Minden egyes korongért nagy csata folyt, ha kellett csúsztunk-másztunk, önfeláldozóan védekeztünk. Az első sorunk kontrákból veszélyzetetett, de a KSI kapusa is jó napot fogott ki. Az első harmad utolsó másodpercében egy, a bal oldali bedobó körből ellőtt korong egy, szerintünk magasra emelt boton irányt változtatva került a kapunkba. Percekig tanakodtak a játékvezetők is, de végül megadták a gólt, így 2:1-es KSI-s vezetéssel mentünk a szünetre (2:1).

A második és a harmadik játékrészben folytatódott a mezőnyjáték, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de mindent hatástalanítottak a kiváló formában védő kapusok. Edzőnk, Csergő István 20 másodperccel a vége előtt időt kért, de nem sikerült kiegyenlíteni már, maradt az egy gólos hazai siker (2:1). Nagyon közel álltunk a pontszerzéshez.  

Ismét egy erős ellenfél ellen léphettünk jégre ebben a fordulóban. A kezdeti sokk után szereztünk egy remek gólt, majd nagyon komoly teljesítményt nyújtottunk mezőnyben. Pozitívum, hogy fegyelmezettek voltunk, nem kaptunk kiállításokat. Sikerült kihasználtunk egy emberelőnyös szituációt, és nem estünk össze a bekapott góloktól. Javuló csapatjátékot mutatunk, de a helyzeteinket nem tudjuk még értékesíteni. Minden játékosunkat dicséret illeti, a mérkőzés végéig harcoltak, küzdöttek. Meg kell említeni U12-es feljátszóinkat, akik közül ketten első alkalommal mutatkoztak be, és ők is kiválóan helyt álltak. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő ma parádés formában védett, a gólokról nem tehetett. Sajnos balszerencsések voltunk ma: ez kezdődött a sérüléssel, majd az első harmad végén gyanús körülmények között esett góllal. A megsérült játékosunknak ezúton is gyors felépülést kívánunk.  

Folytatás január 16-án Zalaegerszegen a Vasas SC B csapata ellen.

Gólszerzők: Kőfalvi Karen Teo, Orbán Marcell 1-1 ill. Bosits Botond 1  

 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar