-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - Megvan az első győzelem a helyosztón

2021.03.13.U14 - Megvan az első győzelem a helyosztón


Sportország - Szombathelyi Pingvinek 2:6 (2:2, 0:3, 0:1) 
U-14 IV. csoport – helyosztó mérkőzés a 23-28. helyért, Budapest. Játékvezetők: Majoros Dániel, Sütő Gábor

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő, Dömötör Boglárka - Szabó Botond, Tárczy Csanád, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Pálmai Fülöp, Mazzag Bendegúz - Bognár Gergely, Fullár Emma, Herman Bence
Edző: Csergő István

A helyosztó első fordulójában Budapestre kellett utaznia az U14-es csapatunknak. Az ellenfelünk az V. csoport középszakaszának győztese, a Sportország gárdája volt.

Kezdeményezőleg léptünk fel az első pillanattól kezdve, mégis másfél percet kellett várni az első helyzetünkig, egy kapu mögül visszahúzott próbálkozást hárított a hazai kapus. Fél perc múlva a mi hálóőrünk is játékba avatkozott, szép mozdulattal védte az ellenfél kapuba tartó lövését. A megítélt buliból egy közeli lövés viszont már utat talált a kapunkba, így a 3. percben a Sportország megszerezte a vezetést (1-0). A következő percekben fokoztuk az iramot, főleg Czóbel Gergely volt elemében, aki rendkívül aktív volt, és képtelenek voltak megállítani a hazaiak. Az 5. perc közepén egyenlítettünk: Bosits Botond csípett el egy korongot a hazai harmadban, amit középre passzolt Szabó Gábrielnek, ő pedig egy védő mögül kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). A gól után is lendületben maradtunk, a második sorunk is remek iramban jégkorongozott, és helyzetekig is eljutottak, emellett jól szűrték meg az ellenfél támadásait is. Élvezetes volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A 12. perc végén Bosits Botond passzával Szabó Gábriel lépett ki, aki a kapus mellett elhúzva beütötte a második gólját (1-2). A Sportország kapusát rövid ideig ápolni kellett, mert ütközött a mellette elkorcsolyázó játékosunkkal, de tudta folytatni a játékot. A következő percekben főleg mezőnyben folyt játék, kevés volt a helyzet. A 19. percben egy ártatlannak tűnő távoli lövés jutott túl a gólvonalunkon (2-2). A harmad végéig már rezdült már meg a háló, így döntetlennel vonultak a csapatok a nagyszünetre.

A második játékrész első 8 perce felejthetőre sikerült, nem játszottunk igazán jól, sok volt a pontatlanság a játékunkban, amelyekből több veszélyes lövést tudott kialakítani a hazai gárda, de Iszak-Pataki Gergő kapusunk jól hárította ezeket. A 29. percben egy újabb Bosits Botond korong szerzést követően, ismét Szabó Gábriel lőtt közelről a hálóba (2-3). A harmad felénél Czóbel Gergely egy tisztelet kört követően sebességet váltott, majd meg sem állt az ellenfél kapujáig, ahol egy okos lövőcsel után az üres kapuba passzolta a pakkot (2-4). Szenzációs egyéni megoldás volt. A 31. percben kettős emberelőnybe kerültünk. A fór első lehetősége során a hazai védők nekilökték a csatárunkat a kapusuknak, aki ezután már nem tudta folytatni az összecsapást. A helyére egy mezőnyjátékos öltözött be. A kényszerszünet kizökkentette a játékosainkat, akik nem tudták gólra váltani ezt a nagy lehetőséget. A 35. percben egy csodaszép Czóbel Gergely – Szabó Gábriel kombináció után Bosits Botond közelről szerezte meg az 5. találatunkat (2-5). Az utolsó percekben ismét a mezőnyjáték dominált, több gól nem esett. 

Az utolsó felvonás első percei nagy küzdelmet hoztak. Mindkét csapat keményen harcolt minden egyes korongért. A 44. percben egy a támadó harmadban, némi dulakodás után elkövetett fejelést követően játékosunk végleges kiállítást kapott. Ez és az 5 perces hátrány kizökkentette a mieinket, a következő percek a védekézesről szóltak, amit sikeresen megoldottunk. Ideges volt a légkör, mindkét oldalon további kisbüntetéseket kellett kiosztania a játékvezetőknek. 
Az utolsó 6 percre kapust cseréltünk, edzőnk, Csergő István lehetőséget adott az ebben a szezonban újrakezdő leány hálóörünk, Dömötör Boglárkának. Ő pedig meghálálta a bizalmat, kapott gól nélkül hozta le a játékidejét. A végeredményt Czóbel Gergely állította be, aki Mazzag Bendegúz remek ütemű átadásával lépett ki és magabiztosan értékesítette a helyzetet (2-6). 

Az első sorunk parádézott a találkozón, a mérkőzés nagy részében lendületesen, remek játékkal és ami fontosabb, ponterősen rukkoltak ki. Tárczy Csanád visszatérése stabilizálta a védelmet, Czóbel Gergely szenzációsan játszott, Bosits Botond fontos korongokat szerzett és szép gólt lőtt, Szabó Gábriel kitűnő teljesítményét némileg beárnyékolja a felesleges szabálytalansága. A második sorunk a „kicsikkel” is kitett magáért. Sokat koriztak, jó volt a passzjátékuk is és bátran beleálltak a küzdelembe a fizikai fölényben lévő ellenfeleikkel szemben. Dömötör Boglárka  bemutatkozása jól sikerült, reméljük, hogy önbizalmat ad neki a jó kezdés. Reméljük, hogy a Sportország kapusának sérülése nem komoly, ezúton is gyors felépülést kívánunk neki.  

Gólszerzők: Bölöni István – Gólya Máté 1-1 ill. Szabó Gábriel 3, Czóbel Gergely 2, Bosits Botond 1

Folytatás március 20-án szombaton Zalaegerszegen a KASI együttese ellen. 

A mérkőzés felvételről itt visszanézhető:

 

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar