-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - Nem bírtunk az ÓriásokkalU14 - Nem bírtunk az Óriásokkal

Szombathelyi Pingvinek - Óriások Jégkorong SE 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
U14 IV. csoport középszakasz 10. forduló, Zalaegerszeg. Játékvezető: Molnár József, Szabó Krisztián

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Tárczy Csanád, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Horváth Anna, Németh Milán, Polgár Patrik - Herman Bence, Mazzag Bendegúz, Pálmai Fülöp
Edzők: Csergő István, Bosnyák Márkó

A múlt szombati győzelem után a jó folytatásban bizakodva vártuk az Óriások elleni összecsapást. A mérkőzés kiegyenlített játékkal indult, mindkét gárda nyílt sisakkal vetette bele magát a küzdelembe. Ennek megfelelően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de gól nem született. A mieinknek többször sikerült beszorítani a vendégeket a harmadukba, de az ajkai kontrák veszélyesek voltak. A 7. percben egy ilyen ellentámadás során borzasztóan cseréltünk, és amire a cseréink visszazártak volna, már gólt kaptunk (0:1). Ettől kicsit megzavarodtunk, és sajnos többször rossz döntést hoztunk mezőnyben, amelyek mind veszélyt jelentettek a kapunkra. Ezekben a percekben kapusunknak jópár szép védést be kellett mutatnia, hogy ne legyen nagyobb a különbség. A 10. percben egy remek szóló közben Tárczy Csanádot buktatták, emberelőnybe kerültünk. Habár jól hoztuk be a korongot a harmadba, ott vagy pontatlanul játszottuk meg, a védőbe lőttük vagy éppen a kapusuk védett nagyot. A 12. percben Szabó Gábriel alakította ki a hazaiak addigi legnagyobb lehetőségét, de ziccerét magabiztosan védte a vendégkapus. Sebességet váltottunk, növeltük a tempót, folyamatosan érkeztek a Pingvin helyzetek Szabó Gábriel vagy Czóbel Gergely révén, de egyikből sem sikerült gólt szerezni. Az ajkai csapat szívósan védekezett vagy a kapusuk mutatott be bravúrt. A 18. percben már a kapusuk is verve volt, de ekkor meg a vas mentette meg a vendég gárdát a góltól. 1 perccel később valóságos tüzijátékot rendeztünk, de semmi nem ment be sajnos. A szünetig így minimális vendég előnnyel mentek a csapatok pihenőre (0-1).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Mentünk, hajtottunk, mezőnyben uraltuk a játékot, csak a gól hiányzott. Mi támadtunk, az Óriások védekeztek és kontrákat vezettek. A 25. percben újabb Szabó Gábriel ziccer, és hatalmas ajkai védés. Aztán ahogy lenni szokott, talált egy gólt az ellenfél: a 26. percben egy ártatlan lövés, ami a védekező játékosunkon irányt változtatva jutott be a kapunkba (0-2). A gól után úgy folytattuk, ahogy előtte: ezúttal Czóbel Gergely fonákos ziccerét védte az Óriások hálóőre, majd 1 perc múlva Tárczy Csanád szlalomozott el a kapuig, de az ő próbálkozását is hatástalanította. Néha igazságtalan tud lenni a hoki, a helyzetek alapján több góllal vezetnünk kellett volna, de be voltunk oltva góllövés ellen. Lendületünket a 30. percben egy ellenünk megítélt kiállítás törte meg kissé, de a hátrányt jól kivédekeztük. A 33. percben edzőink időt kértek, próbálták megnyugtatni a játékosokat, és oldani azt a görcsöt, amit az ilyen kapusteljesítmény elleni tehetetlenség okoz. A 37. percben újra emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült kihasználni a lehetőséget, így két gólos vendég vezetéssel mentünk neki a hajrának (0-2).

Az utolsó felvonás újabb hazai rohamokkal indult, beszorult az Ajka, több szép támadást is vezettünk, de továbbra sem ment a gólszerzés. A 43. percben egy kontra végén növelték az előnyt a vendégek (0-3). A következő néhány percben a második sorunk pillanatai következtek: a kisebb termetű, fiatal játékosaink parádésan adták-vették a pakkot, remek passzokkal forgatták a védelmet, és a kapura is veszélyesek tudtak lenni. Már-már nyomasztó volt fölényünk, amit viszont továbbra sem sikerült gólra váltani. Az 54. percben aztán megtört a jég, amikor Bosits Botond lepattanó lövéséből Czóbel Gergely emelt fonákkal a már fekvő ajkai kapus felett a vendégek kapujába (1-3). Továbbra is lendületben maradtunk, az ellenfél szívósan védekezett. Az 55. percben emberelőnybe kerültünk, felcsillant a remény, hogy közelebb zárkózzunk, de egy eladott korongból vezetett kontrából növelték az előnyüket a vendégek (1-4). Az 57. percben egy csúnya szabálytalanságért csak kisbüntetést kapott az ellenfél, majdnem 1 percig kettős emberelőnyben játszhattunk, de itt már kiütközött a fáradtság, és nem sikerült csökkenteni a különbséget, így csalódottan hagytuk el a jeget a mérkőzés végén (1-4).

Emelt fővel veszítettünk, az eredmény nagyon hízelgő a vendég csapatra nézve. Nem érdemeltünk vereséget, de a jégkorongot is gólra játsszák, amiből ezen a délutánon az Óriások szereztek többet. Mezőnyben határozattan jobbak voltunk, de a kapu előtt nem koncentráltunk eléggé. Ugyanakkor nem szabad elmenni az Óriások kapusának teljesítménye mellett, aki remekül védett a vendégeknél. Folytatás csütörtökön a KSI gárdája ellen Zalaegerszegen. 

Gólszerzők: Czóbel Gergely 1 ill. Vincze Zalán 2, Weinhoffer Erik - Ekker Márton 1-1

A mérkőzés felvételről itt megtekinthető:

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar