-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 Remekbe szabott győzelemmel folytattuk a bajnokságot

2021.10.06.U14 Remekbe szabott győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Egerszegi Titánok - Szombathelyi Pingvinek 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
U14 B csoportos bajnoki mérkőzés, Zalaegerszeg. Játékvezetők: Molnár József, Szabó Krisztián

Szombathelyi Pingvinek: Németh Lóránt - Pálmai Fülöp, Tulok Ágoston, Mazzag Bendegúz Ambrus, Németh Milán, Simon Gergő, Herman Bence, Jagodics Adél, Hegedüs Árpád, Bognár Gergely, Szolga Péter, Bergmann Bence, Szabó Bendegúz, Biró Barnabás, Fullár Emma, Vörös Miklós
Edző: Bosnyák Márkó

A hétvégi U12-es összecsapás után U14-es gárdánkra is zalaegerszegi vendégszereplés várt egy szokatlan, hétközi időpontban. Az előző szezonban elszenvedett nagyarányú vereség után szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk vagy akár visszavágni nekik.

Az első pár perc kiegyenlített mezőnyjátéka után egy veszélyes támadássorozatot és egy a hazai kapu előtti kavarodást követően Németh Milán ütötte be közelről a korongot a kapuba (0:1). A gól után is egyenlő erők küzdelme folyt, a kapuk is felváltva forogtak veszélyben. A 13. percben emberelőnybe kerültünk. Ugyanebben a percben Mazzag Bende lógott meg, a semleges harmadból egészen a Titánok piros vonaláig korcsolyázott, ahonnan középre adott mértani passzát a menetrendszerűen érkező Németh Milán vágta kapásból a kapu felső részébe (0:2). A hazaiakat láthatóan meglepte a játékunk, nem találták a saját ritmusukat. A mieink sokat korcsolyáztak,  minden egyes korongért megküzdöttek, mindig volt egy ütő, amely odaért és blokkolni vagy szerelni tudott.
Kapusunk, Németh Lóránt extra napot fogott ki, óriási formában védett. Teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhattunk szünetre (0:2).

A második játékrész álomszerűen indult: az első percben Mazzag Bende húzott el a bal szélen, visszatett korongját Tulok Ágoston lőtte meg kapásból, a játékszer a jobb vasról vágódott a hazai kapuba (0:3).  
A következő percekben mezőnyjáték folyt a jégen, mindkét oldalon akadtak nagy lehetőségek. Nálunk Szolga Péternek volt egy nagy helyzete, de a hazai hálóőr bravúrral védte közeli lövését. A 36. percben Tulok Ágoston indította Németh Milánt a kezdőkörben, aki a támadó harmadba bekorcsolyázva, három védő gyűrűjében, kapunak háttal adott forintos passzt Mazzag Bendének, ő pedig higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtte a korongot (0:4). Egy percen belül Németh Milán csípett el egy korongot a palánknál, majd a védők között végigszlalomozva közelről megszerezte harmadik találatát (0:5).
A 38. percben szépítettek a Titánok. Sikeresen elhoztak egy, a harmadunkban elvégzett bulit, amiből a harmad közepéről leadott lövést kapusunk védte, de a kipattanót közelről be tudták kotorni (1:5).
A második játékrészben több gól már nem született, így megnyugtató előnnyel vághattunk neki az utolsó 20 percnek.

A harmadik harmadot is jól kezdtük, sorban alakítottuk ki a lehetőségeket, de ezeket nem sikerült gólra váltani. A 44. percben emberhátrányba kerültünk, de remekül játszottunk, a hazaiak nem tudták kihasználni az előnyüket. A 46. percben Jagodics Adél védekezett ki remekül egy kettő az egyes letámadást. A 48. percben Bognár Gergely középtávoli lövése pattant meg egy védőn, és irányváltoztatás után védhetetlenül hullott a kapuba (1:6). A következő percekben fegyelmezetlenségek miatt folyamatosan eggyel kevesebben játszottunk, de jól tartottuk az eredményt, a hazaiak nem tudtak közelebb jönni, kapusunk pedig parádézott.  
Az 59. percben, még mindig emberhátrányban játsszva, ismét egy Bognár Gergely gólnak örülhettünk, Pálmai Fülöp remek ütemben középre adott átadását ütötte be, kialakítva a végeredményt (1:7).

Bosnyák Márkó edzőnk boldogan értékelt a lefújás után:
"Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és azzal, hogy végig küzdöttünk a mérkőzésen, talán kijelenthetem, hogy egy percre sem engedtünk ki. Azt gondolom, minden játékosomra büszke lehetek, sokat tett hozzá mindenki ehhez a sikerhez. Bizakodóan várhatjuk a folytatást, hiszen versenyben vagyunk a csoportelsőségért, ami talán nem elérhetetlen cél. "

Gólszerzőink: Németh Milán 3, Bognár Gergely 2, Tulok Ágoston - Mazzag Bendegúz 1-1

Folytatás a Vasas ellen, október 16-án Zalaegerszegen.

Fotók: Németh Zsolt

A mérkőzés felvételről itt visszanézhető:

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar