-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - Újabb kőkemény derbi a Vasas B ellen

2021.02.20.U14 - Újabb kőkemény derbi a Vasas B ellen

Vasas Jégkorong SE - Szombathelyi Pingvinek 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
U14 IV. csoport középszakasz 11. forduló, Budapest. Játékvezető: László Lóránt, Fényi S. Barnabás

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Tárczy Csanád, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Polgár Patrik, Mazzag Bendegúz - Herman Bence, Bognár Gergely
Edző: Csergő István

Immár harmadik alkalommal találkoztunk a középszakaszban a jónevű fővárosi gárda B csapatával, ezúttal ismét az impozáns Jégpalota center pályája adott otthont az aktuális összecsapásnak.

A találkozó első 5 percében kiegyenlített játékot mutattak be a csapatok. Jó ritmusban jégkorongoztunk, kemény küzdelemre késztettük a vendéglátóinkat, és a kapujukra is veszélyesek voltunk. Ennek ellenére a 3. percben a hazaiak lekapcsoltak egy támadást a semleges harmadban, majd a kontrából a csatáruk középtávolról kilőtte a hosszú sarkot (1:0). A következő percekben is lüktetett a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a kapusok is jól állták a sarat. Az 5. perc közepén letámadtuk a hazaiakat a saját harmadukban, sikerült megszerezni a pakkot is, az elcsípett korongot Bosits Botond passzolta oda az ellenfél kapuja előtt teljesen üresen álló Szabó Gábriel elé, aki higgadtan a kapu bal oldalába lőtte egy egyenlítő gólunkat (1:1). A 7. percben emberelőnybe kerültünk, majd 1 perc múlva a fővárosiak egy csapatbüntetést is kaptak, így 1 percig három ellen támadhattunk. Sajnos nagyon rosszul játszottuk meg a fórt, pontatlan átadások, eladott korongok jellemezték a játékunkat, nem voltunk összeszedettek ebben a periódusban. Ráadásul a második előny letelte előtt mi kerültünk hátrányba. Habár a hátrány első felét bravúrosan végigtámadtuk, a 11 perc közepén egy a kapunk mögül visszatett korongot lőttek be közelről a gólvonalon túlra (2:1).  A 13. percben Németh Milán kapott "ajándékba" egy átadást a Vasas térfelének közepén, de ziccerben nem sikerült értékesítenie, majd a hálóőrről kipattanó korongot sem másodszorra, harmadszorra sem voltuk képesek bejuttatni a hálóba. Továbbra is próbáltunk nyomást gyakorolni ellenfelünkre, de a támadásainkban nem volt lendület, vagy a kapu előtt rossz döntést hoztunk. A szünetig még kétszer emberelőnybe kerültünk, és annak ellenére, hogy beszorítottuk az ellenfelünket, ezeket sem tudtuk kihasználni, maradt az egy gólos hazai vezetés (2:1).

A második játékrész elején kiállítások ott is, itt is, sajnos ebből a Vasas jött ki jobban. A 25. percben egy távoli lövés talált utat a kapunkba (3:1). Továbbra is nagy volt a küzdelem a pályán, sok volt a kiállítás. A 38. percben egy súlyosnak tűnő palánkra lökésért végleges büntetést ítéltek a játékvezetők a Vasas ellen. A második harmadból hátralévő két percben mindent megpróbáltunk, futószalagon érkeztek a helyzeteink, de nem sikerült közelebb férkőzni, a kapusuk remekül védett (3:1).

Az utolsó 20 perc az átlógó emberelőnnyel indult. Az ellenfél keményen védekezett, kevés alkalommal sikerült eljutni a kapujukig, és gólt sem szereztünk. Ahogy lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A 46. percben egy szép keresztpasszot követően közelről húzta be a Vasas támadója a korongot a kapunkba (4:1). A 48. percben Szabó Gáriel hozta magát szenzációs helyzetbe, de a meccs ziccerét nem tudta belőni. Továbbra is kemény fizikai küzdelem folyt a pályán, harcoltunk becsülettel. A 57. percben végre sikerült a szépítés: Szabó Gábriel húzta rá kapu mögül, ami a hálóőr mamutjáról pont Bosits Botond elé került, aki közelről nem hibázott (4:2). A hátralévő percekben is mindent megpróbáltunk, de nem sikerült közelebb férkőzni.

Összegzésként elmondható, habár a győzelem ezúttal is elmaradt, de nagy csatára késztettük a jónevű ellenfelünket, és mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk. Sajnos érezhető volt az elmúlt hetek intenzív edzései által okozott mentális fáradtság. Sok volt a pontatlanság, és nem volt átütő erő a játékunkban az ellenfél kapuja előtt. Ezen a mérkőzésen is nagyot küzdöttünk, nem ismertünk elveszett korongot. Kapusunk, Iszak-Pataki Gergő ezúttal is jó formában védett, tartást adott a csapatnak. Ugyanakkor az emberelőny és a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell: a Vasas ellen jónak számító közel 30 kapura lövésből csak két gólt tudtunk szerezni.  

Gólszerzők: Szabó Gábriel, Bosist Botond 1-1 illetve Varga Ákos, Szabó Nimród, Kórik Marcell, Ogleznyev Anton 1-1

Folytatás február 27-én és 28-án Zalaegerszegen a PHC és a KSI csapatai ellen.

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar