-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U14 - Utolsó forduló a középszakaszban

2021.03.07.U14 - Utolsó forduló a középszakaszban

ESMTK - Szombathelyi Pingvinek 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
U14-es B csoportos bajnokság középszakasz 15. forduló, Budapest. Játékvezetők: Márton Szabolcs, László Zoltán

Szombathelyi Pingvinek: Iszak-Pataki Gergő - Szabó Botond, Mazzag Bendegúz, Bosits Botond, Czóbel Gergely, Szabó Gábriel - Bergmann Bence, Tulok Ágoston, Németh Milán, Pálmai Fülöp, Bognár Gergely - Fullár Emma, Herman Bence
Edző: Csergő István

Az utolsó, tét nélküli összecsapásra március első vasárnapján került sor Budapesten. 

Szerettük volna jó játékkal és eredménnyel zárni a középszakaszt, ennek megfelelően rögtön támadólag léptünk fel az első harmadban. Be is tudtuk szorítani a hazaiakat, folyamatosan ott voltunk a kapujuk előtt. Több támadást is veszélyes lövéssel zártunk. A 4. percben emberelőnybe kerültünk, amelyet jól játszottunk meg, jöttek is a helyzetek, de gólt nem sikerült ütnünk. A második sorunk is remekül szállt be a meccsbe, bátor és tudatos passzjátékot mutattak. A harmad közepére kiegyenlítetté vált a küzdelem, feljöttek a hazaiak, és kapusunk több szép védéssel vetette észre magát. A mieink is rátettek egy lapáttal, jó iramú, élvezetes volt az összecsapás, csak a gól hiányzott a játékunkból. A 16. percben a hazaiak felnőtt méretű védője, fizikai képességeit kihasználva végigszlalomozott a mezőnyön, és közelről bevágta az ESMTK vezető gólját (1-0). A középkezdés után hamarosan hátrányba kerültünk, de ez nem látszott a játékunkon: hasonlóan, mint az előző meccseinken, remekül oldottuk meg védekezésünket. A 19. percben utolsó játékosunktól elszedték a korongot, amit magabiztosan értékesítettek a hazaiak, megduplázva az előnyüket (2-0). Fél perccel a szünet előtt egy durva palánkra lökésért jogosan 2+10 perces büntetést szabtak ki az ESMTK játékosára. Szerencsére Mazzag Bendegúz nem sérült meg az eset során. 

A második felvonást is jó ritmusban kezdtük, de a 24. perc elején kiállítást ítéltek ellenünk, amely két percig megtörte a lendületünket. Ennek letelte után, a 25. percben Mazzag Bendegúz kapu mögül visszahúzott beadását Bognár Gergely lőtte be kapásból a hazai kapuba (2-1). A 27. és 28. percben egy-egy elkerülhető kiállítást kaptunk, így majdnem másfél percig kettős hátrányban kellett játszanunk. Nehéz helyzetnek tűnt, de Szabó Gábrielnek és Czóbel Gergelynek ebben a lehetetlen helyzetben is sikerült gólt szereznie, amellyel sikerült kiegyenlítenünk (2-2). Nem volt megállás, lendületben maradtunk, és a 33. percben megfordítottuk az állást. Herman Bence szemfülesen elcsípett egy korongot az ESMTK harmadában, remek ütemben passzolta keresztbe Bosits Botond elé, aki gyönyörűen kilőtte a lapos hosszú sarkot (2-3). Szenzációsan jégkorongoztunk ebben a periódusban, a következő percekben is futószalagon gyártottuk a helyzeteket, de ezeket sajnos elpuskáztuk. A 37. perc végén a büntetését letöltő hazai védő ismét végig tudott menni a mezőnyön, és három védőnk között tudott gólt szerezni (3-3). Nagy kár volt ezért, mert több góllal kellett volna vezetnünk, ehelyett kezdődhetett minden elölről a második szünet után. 

Rögtön az utolsó játékrész elején egy támadásból két óriási ziccert hagytunk ki. Válaszként az ESMTK is fokozni tudta a saját tempóját. Iszak-Pataki Gergő kapusunknak is be kellett mutatnia néhány komoly védést. Ezt követően az első sorunk újra nagy helyzeteket alakított ki, de ezek is kimaradtak, majd a hazaiak veszélyeztettek. A 48. percben emberhátrányba kerültünk, de ezt is jól megoldották a mieink. A hátrány letelte előtt a vendéglátók is kaptak egy kiállítást, amivel nem tudtunk élni, mert az 51. percben tőlük is a büntető padra küldtek egy játékost, majd másfél perc múlva ismét kettős hátrányba kerültünk. A kiállítás cunamiból az ESMTK jött ki jobban, az 54. percben megszerezték a vezetést (4-3). Meg kell említeni, hogy a gól előtt egy kettő az egyes szituációból nem tudtunk betalálni, amiből lefordultak a hazaiak. A hátralévő percekben is mindent megpróbáltunk, de nem sikerült kiegyenlítenünk, egy gólos ESMTK győzelem született (4-3). 

Összesítésként elmondható, hogy nagy kár volt ezért a találkozóért, mert egy olyan mérkőzésen maradtunk alul, amelyet megnyerhettünk volna. Remekül játszottunk mezőnyben, talán a legjobban ebben a szezonban, de gyenge helyzetkihasználásunk miatt vesztettünk. A második sorunk játéka élményszámba ment, és két gólból aktívan kivették a részüket.

Gólszerzők: Káté Zoltán 3, Gál Konrád1 ill. Bognár Gergely, Szabó Gábriel, Bosits Botond 1-1

A folytatásban a 23-28. helyek valamelyikéért játszunk a Sportország, a KASI, az ESMTK, az Óriások és a Debreceni Hokiklub B csapatai ellen.

 

A mérkőzés felvételről itt megtekinthető:

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar