-

Elérhetőségek

Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

Cím: 9700 Szombathely,
Kenderesi u. Műjégpálya
E-mail:
info@pingvinekhoki.hu
Elérhetőség

Elérhetőség

Levelezési cím: 9700 Szombathely, Károlyi Antal u. 3/B. III/8.

Elnök: Zelevics Ferenc
Elnökhelyettes: Kovács András
Titkár: Göncz Szabolcs
Edzők: Göncz Szabolcs, Csergő István, Sipos Pál, Bosnyák Márkó, Petényi Szilvia

Elérhetőségek:

info[kukac]pingvinekhoki[pont]hu
Zelevics Ferenc: mobil: +36-30-979-8808; e-mail: z.feri@pingvinekhoki.hu
Kovács András: mobil: +36-30-8472020 ; e-mail: dekorand@dekorand.hu
Göncz Szabolcs: mobil: +36-20-9163295 ; e-mail: g.szabolcs@pingvinekhoki.hu
Csergő István: mobil: +36-20-9417357 ; e-mail: cs.istvan@pingvinekhoki.hu
Sipos Pál: mobil: +36-30-5801162 ;e-mail: s.pal@pingvinekhoki.huUtánpótlás hírek

U18 Beszámoló a Győr és az OHA elleni meccsekről

2021.10.21.U18 Beszámoló a Győr és az OHA elleni meccsekről

Győri ETO HC - Szombathelyi Pingvinek 13:0 (6:0, 4:0, 3:0)
U18 kvalifikáció mérkőzés, Győr. Játékvezetők: Mayer István, Baki Dávid, Ozsváth Dominik

Sajnos a csapatunkat sújtó betegség- és sérüléshullám még jobban begyűrűzött a mérkőzést megelőzően. A győri találkozó előtt 8 játékosunk gyengélkedett, valamint a megelőző három hétben a jégen töltött időnk csak a meccsekre korlátozódott. A bivalyerős kerettel rendelkező hazaiak négy teljes sorral tudtak kiállni a találkozóra.

Az erőviszonyoknak megfelelően a vendéglátó nekünk is esett az első harmadban, de a bekapott góljaink nagy része a taktikai utasítások be nem tartására vezethető vissza. A kapu előtti területet nem védtük rendesen, ezért az ellenfelünk többször tisztán lőhetett (6:0).
A második játékrészre rendeztük sorainkat, sokat javult a védekezésünk is. Ez a harmad számunkra a meccs legerősebb szakasza volt, pedig emberhátránnyal indult, amit sikerült kivédekezünk, sőt közel a játékrész feléig nem kaptunk újabb gólt. Kijöttünk a szorításból, és néhány tetszetős támadásra is futotta az erőnkből. A második 10 perc már nem volt ennyire sikeres, ott egy felesleges szabálytalanság következtében ellenfelünk kétszer is betalált emberelőnyben (10:0).
Az utolsó harmadra a rövid kispad miatt már látszott a fáradtság a játékosainkon. Sajnos a két csapat közti különbség is jobban kirajzolódott, de szerencsénkre ez a gólok tekintetében nem mutatkozott meg, ám a vége így is meggyőző hazai győzelem lett (13:0). Eddig minden találkozónkon sikerült a gólszerzés, sajnos ezen a mérkőzésen nem tudtunk betalálni.
Benkő István edzőnk így értékelt:
"A kvalifikáción részt vevő csapatok közül a második legerősebb ellenfelünkkel szemben összességében tisztességgel helyt álltunk. A szezon előrehaladtával azt látom, csökken a jéghiány okozta lemaradás, meccsről meccsre kiegyensúlyozottabb játékkal rukkolunk elő! Úgy érzem, hogy a fejlődésünk megkérdőjelezhetetlen."

 

OHA - Szombathelyi Pingvinek 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)
U18 kvalifikáció mérkőzés, Budapest. Játékvezetők: Berger Ákos, Dömötör Bence, Homenko Alekszej

Kiegyenlítettebb játékot hozott az első játékrész, mint az előző mérkőzésen, a védekezésünk az elejétől fogva jól működött. Kapusunk is elkapta a fonalat, és a csapat is betartotta a taktikai utasításokat. Sikerült egy dupla kisbüntetést kivédekezni de a harmad derekán egy egyéni hiba következtében az OHA megszerezte a vezetést (1:0).

A második felvonásban továbbra is szervezetten védekeztünk, mellé támadásban is sikerült felzárkózni, sorra jöttek a szebbnél szebb megoldásaink. Zelevics Gergő és Tobler Philipp szép szólója mellé egy kettős emberelőnyt is gólra váltottunk, Tóth-Zsólyomi Flórián talált be Zelevics Gergő átadásából (1:3). A hazaiak időkérését követően egy egyéni helyezkedési hiba miatt sikerült szépítenie az ellenfélnek (2:3).

Az utolsó játékrészre a győzelem reményében jöttünk ki az öltözőből. Az ellenfél megtalálta a rést a védekezésünkön, kicsit talán a szerencse is az oldalukon állt, így sikerült fordítaniuk az álláson. A mieink nem adták fel, ki tudtunk egyenlíteni, sőt az utolsó percekben kétszer egymás után a kapuvasat eltalálva vezethettünk is volna. A mérkőzés végén a rutintalanságunknak köszönhetően, egy kapus hibát követően ismét vezetést szerzett az OHA, és ezzel megnyerték a meccset (5:4).

Benkő István vegyes érzelmekkel értékelte az összecsapást: "Nagyon büszkék vagyunk a CSAPATRA! Azt gondolom, ez a vereség felér egy győzelemmel, ha a szerencse kicsit mellettünk állt volna, akkor győztesen jövünk le a jégről. Az év eddigi legjobb játékát mutatta be a gárda."
Gólszerzőink: Zelevics Gergő 2, Tobler Philipp - Tóth-Zsólyomi Flórián 1-1
 

A találkozók felvételről visszanézhetők az alábbi elérhetőségeken:

Győri ETO HC - Szombathelyi Pingvinek:

 

 

OHA - Szombathelyi Pingvinek:

 

 


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub - Magyar